![]() |
|
Internetové rádiaAhojte, neviete niekto o nejakom súbore internetových rádii? Ich zaradenie podľa druhu hudby ktorý hrajú? Nemám v tom až taký prehľad. Používam v aute Vradio prehrávač. Počúvam rôzne veci, od hovoreného slova po rôzne hudobné štýly. Ako orientačne dávam výber rádii. Deluxe lounge rádio, chilloiut rádio cz, country rádio cz, hovorené slovo sk aj cz, fun rádio 80 a 90 roky a iné.Aproppo, nemáte nejaký tip na dobré internetové rádia na 80 a 90 roky? Ďakujem za tipy a rady. Dodo ![]() |
Dodo22
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 88 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
RE: Internetové rádiamy online radio deMetalFM - Flux FM (320kbps) Akurát hrajú Black Sabbath - War Pigs 🤘 Presne podľa môjho gusta a som rád, že sa tu táto téma na rádia otvorila... lebo som to nejak nevyhľadával. |
Halford89
Registrace: 5/2025 Příspěvků: 256 |
![]() |
|
@Marian24Ja mam adapter na Internetove radia, zapojeny priamo do zosilnovaca.Jeho zoznam obsahuje tiez tisice internetovych radii a mnoho moznosti filtrovania a selektovania. Ja ho pozivam - ako som uz napisal - na originalnu staru hudbu rokov 40-ych a 50-ych a na country. Tam mi 256 kbps uplne postacuje. Na hudbu vo velmi vysokej kvalite vo formate FLAC a MQA pouzivam streamovaciu aplikaciu Tidal (5,90 Eur). Tam CD kvalitu (1411 kbps) prekracuju - idu az do 9800 kbps a vzorkovanie 24 bit / 96 kHz. Samozrejme, milujem vinylove platne. Jazz pocuvam cez satelit (najme CR radio Jazz a Jazz Swiss radio). Mam skvelu audio zostavu a tesim sa z nej ![]() |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 887 |
![]() |
|
RE: Internetové rádiaonradio.com play.you.radio radiaonline.org |
janys
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
RE: Internetové rádiaonradio.com, play.you.radio, radiaonline.org, |
janys
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
@Halford89Rád počúvam rôzne rádia, TV som už nejaký nasýtený.Ďakujem všetkým diskutérom za tipy. V internetových rádiach sa moc nevyznám, preto som chcel vedieť aj názor iných. Je toho fakt dosť. ![]() |
Dodo22
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
RE: Internetové rádiaTune In Radio stovky tisíc rádii z celého sveta všetkých žánrov |
edhunter
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 46 |
![]() |
|
@Jean RenoSuhlas s nazorom o FM a to hlllllboky |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 626 |
![]() |
|
@sky59Dakujem Ti moc. |
Jean Reno
![]() |
|
RE: Internetové rádiaZnámý co kdysi testoval různé vysílání audio pro různé časopisy tak mi řekl, že nejkvalitnější přenos byl z družice Německa z pozice 19 West. Družice měla 5 transporderů pro přenos programů d2mac a z jednoho vysílali audio signály. Měl k tomu i jejich reciver, ale to je historie, kterou někteří nepamatují. Reciver má dodnes doma. Až na druhém místě preferoval systém FM. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
@Dodo22O rádia som sa zvlášť nezaujímal, hudbu si zvyčajne púšťam na Youtube, na TV Rebel, Óčko Star alebo ešte na 360 Tune Box, rádia som nejak zvlášť nepočúval. Včera keď som vyhľadával rádia, tak som natrafil na nemecký Flux FM, na ich webe je ponuka hádam všetkých žánrov od jazzu až po metal, dokopy 30 žánrových rádii vrátane hlavnej stanice Flux FM. vizuálna stránka lahodí oku. Nedávno tu bola téma, že tematické MTV stanice majú skončiť... ani sa nečudujem. |
Halford89
![]() |
|
@Halford89Tak ked sme sa uz rozpisali o internetovch radiach, tak ja davam do pozornosti web exclusive.radio.V podstate ide o stovky radii free of charge, prevadzkovane nejakou spolocnostou z UAE, teda zo Spojenych arabskych emiratov. Co si tam zadate, take radio existuje. Skuste ABBA, ponukne vam tri. Skuste jazz, ponukne vam pat. Skuste Chris Rea, mate ho tam. Skuste Mike Oldfield, mate ho tam. Atd. Ako pisu, Exclusive Radio - dedicated to your favourite artists, from Elvis to Taylor Swift. Greatest Hits - Decades of timeless classics. A nie su to otravne radia: News Free. Commercial Free. Listen Free. |
Jean Reno
![]() |
|
@Jean RenoVďaka za info. |
Halford89
![]() |
|
@Jean RenoNejsou to špátný žánrový rádia taky je občas poslouchám kvalita je 128 kbps. Škoda že nemají lepší kvalitu přenosu. |
Libor1
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 172 |
![]() |
|
@FanynTaky jsem to měl možnost po dobu co to šlo přijímat D2 MAC normu. Bylo to super. Už je to nenávratně pryč ta doba... |
Libor1
![]() |
|
RE: Internetové rádiaOdporúčam nemeckú apku audials bez reklám je v angličtine. |
steve2016s
Registrace: 11/2016 Příspěvků: 1 |
![]() |
|
Internetové rádiáJa som zas rád počúval revivalkult.de, rádio ktoré mixovalo tanečnú hudbu (trance,hard trance,techno...) ale Classics,teda nie aktuálnu.Veľmi zaujímavé bolo,že mix hudby bol live,teda live DJ v štúdiu a všetko vinyl,teda žiadny MP3 prehrávač z počítača,ako má napríklad stream Sunshine Live Classics. Rádio skončilo, pretože vysielali bez reklám a to sa utiahnuť nedalo,hoci mali prispievateľov na prevádzku. Ak by niekto vedel, či existuje niečo podobné,ako bol Revivalkult,tak budem rád. Rád počúvam práve tie roky tanečnej hudby,kedy boli asi najlepšie - teda 90te po možno 2005-6,dajme tomu ešte 2007. Za dobré tipy budem vďačný. Octagon 8008 mini
Karty SKY DE, Skylink
Astra 19.2E,23.5E,Thor 0.8W
|
Mego
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 965 |
![]() |
|
internetové rádiáhttps://www.radiosure.fr/download.htmlhttps://radio.garden https://musify.club/en https://www.radio-browser.info https://pakaoradio.net https://music.cliggo.com/genre/all https://radio.menu https://theonestopradio.com/radio/rock_club_heavy_metal_gr-2-gre https://zeno.fm/radio/rock-club-classic-rock/?utm_source=radio.menu |
Citron
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
RE: Internetové rádiahttps://fmstream.org/country.htm |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 664 |
![]() |
|
@Libor1Prave pre nizku kvalitu zvuku Exclusive Radio nepocuvam.Ako som pisal, streamujem cez Tidal. Spicka. Nic kvalitnejsie neexistuje. |
Jean Reno
![]() |
|
@Fanyn @Libor1Neviem, ci sa nejednalo aj o tzv. DSR radia na tej druzici. To bol asi zvukovo najlepsi prenos na satelite. Da sa k tomu (alebo aspon sa dalo) nieco dohladat na internete. Neskor prisiel DMX ako provider a ADR ako tech. sposob a to sa v ramci kombinacie analogu s tymto dig. sposobom prenosu udrzalo na Astre 19.2 E do roku 2012, ked skoncil analog. Ja som sa dostal uz len k ADR (mal som 2 receivery - Grundig a Kathrein k tomu na prijem), ale v tom case sa vedelo, ze je to uz vybehovy format a bude vypnuty. Len ma zaujimalo, ako to hra. A aj tam to bolo kvalitativne lepsie aj horsie. Skoda, ze to DSR som nemal ako odskusat, bolo to velmi drahe a v tom case som bol moc mlady a studoval som a nemal som na to ani prostriedky. DSR skoncilo asi v roku 1999 (a startovalo asi 1989). K D2Mac som sa tiez dostal na konci, t.j. v poslednych rokoch toho sposobu vysielania a sledoval som ale uz len posledne 3 TV kanaly - danske a svedske - myslim, ze to bolo na 0.8/1W. Aj tie postupne povypinali a ostal len digital v mpeg2/mpeg4 v tom case. O inych audio signaloch som nevedel a teda nie som si uz isty, ze ci to bolo to DSR alebo to bolo naozaj cez normu D2MAC. Lebo zda sa mi, ze aj to DSR bolo planovane na inu poziciu ako Astra 19.2 E, alebo to vysielalo subezne na 2 miestach. Bol tam aj problem s druzicou TV-SAT1, ktorej sa nevysunuli dobre panely a myslim, ze ta mala byt umiestnena na 19.2 W, takze to moze byt ono, lebo nasledne tam isla TV-SAT2. Ale to uz je len historia. |
kolle
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 329 |
![]() |
|
@Jean RenoAko to mas spravene, ak sa smiem spytat? Myslim cely ten retazec. Uvazujem o moznych inovaciach, ale rad sa poradim. Ja v podstate pocuvam radia (mozno zastaralo) stale hlavne cez sat (28.2 E, 23.5 E, 19.2 E a 13 E - uvazujem pridat 5 W alebo 30 W), ciastocne som to ale skusal aj cez internet. Co sa tyka boxu, tak tie internetove som skusal najma cez Cryptobox 752 a nasiel som tam celkom zaujimave radia z NL, CH alebo dokonca RO. Uvazujem, ako to spravit co najefektivnejsie, ale aby to zase nestalo majland. Najpohodlnejsie mi to pride cez PC, ale to sa mi zase nechce mat stale zapnute. Tam mam playlist oblubenych stanic vo VLC a prepinam medzi nimi (tam mam hlavne stanice z UK). Mozno by bolo riesenie nejake Raspberry PI prisposobene na prijem tych internetovych radii. Co ma ale hnevalo najviac pri tom Cryptoboxe - ze ked som to chcel prepinat, musel som vzdy zapnut TV a to bolo nepohodlne. Cez bezny sat box sa to z tuneru cez ciselnu predvolbu prepina pohodlnejsie. Je to asi otrepana tema, ale som rad, ze tu vznikla takato diskusia a mozeme si pripadne vzajomne poradit a vymenit skusenosti. |
kolle
![]() |
|
@tukanZaujal ma Tvoj prispevok o plugine HDG radio v ATV. Problem je, ze nemam zatial s E2 strojmi ziadne skusenosti. Ale ako som pisal vyssie prispevok aj pre Jean Reno, tak tie internetove radia som skusal a ked sa nad tym zamyslam, tak zrejme tych radii cez satelit bude stale ubudat a postupom rokov sa to asi dost zredukuje, tak asi nemam inu moznost, ako sa priebezne presmerovavat na internet v tomto smere. A vyber tam urcite bude velky. Spominal si riesenie cez E2 stroj s ATV a tym pluginom a potom lepsi DAC prevodnik. Ak Ta teda mozem poprosit tiez o radu, ak mas typ na nejaky box, ktory by na to mohol byt vhodny uz aj s ohladom na tie internetove radia pripadne aj ten lepsi DAC prevodnik, alebo ako to mas u seba zapojene Ty. Dakujem za vsetky tipy pripadne aj ostatnym. |
kolle
![]() |
|
@kolleJe plno možnosti.Napísal som jednu. Tam si nájdeš u konkrétnych rádií konkrétnu adresu streamu. A zadáš kľudne aj do zoznamu staníc v enigme. Alebo do niektorého prehrávača v androidboxe. A je viac stránok s internetovými radiami kde zistíš adresy priamo, prípadne nepriamo. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 664 |
![]() |
|
@Jean RenoZdravím, jaký používáš streamer na Tidal? Uvažuji o pořízení stereo sestavy se zesilovačem Denon PMA-900HNE a repro Klipsch RP-6000F |
Libor1
![]() |
|
@kolleNa audio mam vetvy: CD/DVD (HDMI), gramofon (analog cinch), BluRay (optika), SAT prijimac vyhradeny na SAT radia (optika), adapter na prijem internetoch radii (analog cinch), stream Tidal (Tidal supported adapter, optika) - to vsetko sa stretava vo AV receirveri ONKYO. Ten v pripade hudby budi dvojicu kvalitnych stlpovych repro Tangent, v pripade TV budi set 5+1.Adapter na Internetove radia (tusim znacka Albert) stal asi 35 Eur, ma v sebe tisice radii a viacero moznosti na search and sorting. Adapter Tidal (WiiM Mini, najnizsi v rade WiiM) stal tusim 40 Eur, ma akumulator na (tusim) 20 hodin, nabija sa ako smartfon cez USB C (nabijacka nie je v cene). Obidva adaptery nemaju ziadne ovladanie, ani display - len napajanie a vystup (aj) opticky. Vsetko ide cez WiFi z mojho smartfonu - tam mam nainstalovanu dve aplikacie na ich ovladanie. Nizke naklady, vysoka kvalita. S tymto riesenim som spokojny. |
Jean Reno
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
![]() |