Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Nejde zvuk přes HDMI ARC kabel

Ahoj, mám TV LG LG 55NANO813PA která nemá sluchátkový výstup. Dokoupil jsem zařízení
https://www.odkarla.cz/hdmi-arc-audio-extractor-digitalne-analogovy-audio-prevodnik-hdmi-arctoslinkkoaxialni-na~p1372621
propojil kabelem přes HDMI ARC TV a převodník. Když přepnu na zvuk přes HDMI kabel, tak dostanu ikonu přeškrtnutého reproduktoru na TV a ve sluchátkách neslyším nic, zkoušel jsem i jiné kabely ale je to stejné. Poradí někdo?

g5200
Registrace: 8/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nejde zvuk přes HDMI ARC kabel

na odkaze , čo si sem dal som nenašiel , čo si kúpil . možno je to hdmi konvica . na aliexpresse je digitalny prevodník za 4,50 € a j s optickým káblom aje 100% funkčný .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@g5200

Síce zatiaľ neviem, že prečo chceš riešiť audio výstup z tv cez HDMI, ale ja osobne mám doma audio výstup z tv pripojený na optický výstup Toslink a som spokojný. V jednej z izieb takýto optický kábel mi ide priamo na optický vstup audio zosilňovača. V ďalšej to mám pripojené na DAC prevodník, ktorý okrem cinch analógových výstupov má aj sluchátkový výstup a reguláciu hlasitosti cez mini DO. Kupovať tie najlacnejšie DAC prevodníky neodporúčam

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Nepůjde přenášet zvuk přes optiku (Toslink), ta krabička ho má taky.

Warpik
Registrace: 9/2016

@g5200

Ještě jsem se podíval na podrobnost té krabičky, je tam přepínač - je správně přepnutý ?

Warpik
Registrace: 9/2016

Přepínač do polohy A (ARC) a kabel HDMI do výstupu! televize - to je ten označený HDMI ARC.
btw. podle mého soudu je mnohem rozumnější cesta řešení zadání použít bluetooth sluchátka.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@Brumo

Odkaz normálně funguje

MMorous
Registrace: 10/2019

@g5200

Tohle normálně musí fungovat, přeškrtnuté reproduktory značí, že jsou v TV vypnuty, na sluchátku máš nejspíš špatný konektor, nebo napájení .... nebo baterie ... Každá ta krabička to má jinak. Radím podívat se pozorně do manuálu

MMorous
Registrace: 10/2019

Nemáš obyčejnej HDMI kabel? Kabely HDMI nízké kvality, které nejsou označeny jako vysokorychlostní, nepodporují funkci ARC.

Dula11
Registrace: 5/2012

TV má optický výstup, krabička má optický vstup, zkusil bych to přes tu optiku, je to jednodušší cesta

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

geronimoh: máš pravdu, ale pochybuji (mírně) o tom, že g5200 má optický kabel, stejně po něm není ani vidu ani slechu :-)

TomSenior

@TomSenior

Co je G5200 ?

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh

@TomSenior

Aha, zakladatel vlákna :8)
Optický kabel si může snadno dokoupit

geronimoh

To by si mohl snadno dokoupit rovnou bluetooth sluchátka, že jo. Ale je pravda, že než verze s ARC HDMI je optika lepší řešení. Jen by a. musel tady číst, b. musel přepnout do polohy T (Toslink=optika), c. nesměl mít už ten HDMI kabel, se kterým to bude fungovat úplně stejně jako s optikou.
Zejména o a. mám vřelou pochybnost.

TomSenior

@TomSenior

Optický kabel se dá koupit okolo 30-50 Kč. Sluchátka s bluetooth asi budou o cosi dražší, a "g5200" asi už nějaká sluchátka má. Nechám to na jeho zvážení

geronimoh

@Warpik

Přes Toslink se to spojí ale výstup na sluchátka jak se uvádí na stránkách je jen výstup z předzesilovače, sluchátka nejdou téměř slyšet :( Tak že zase podvod.

g5200

@Warpik

Ano, přepínač jsem vždy nastavil dle potřeby.

g5200

@Dula11

HDMI kabel mám tento

https://www.alza.cz/alzapower-alucore-premium-hdmi-2-1-high-speed-8k-3m-d7070904.htm?o=1

g5200

Do kterého HDMI v televizi byl zasunut ten kabel? (to není jedno) Výstup zvuku ARC bývá skoro vždycky jen na jediném HDMI konektoru.
Jinak hlasitější než optika to z toho HDMI se stejnými sluchátky skoro určitě nebude. (Různá sluchátka mají různou citlivost). A je fakt, že by bylo lepší si koupit bluetooth sluchátka. Jinak nezbude než přidat nějaký zesilovač, ale to už je řešení opravdu zbytečně komplikované.

TomSenior

Přes HDMI ta hlasitost bude asi stejná, jak přes optiku. Napadá mně, že by hlasitost mohla jít regulovat dálkovým ovladačem od TV, když se v TV nastaví na výstupu konverze audia do PCM ( jestli to TV umí )

geronimoh

@g5200

nechápu,proč se bráníš po optice,krabička i s optikou za pár šupů

pierrepetr
Registrace: 5/2006

To:G5200

Ta škatulka bude mít vysokoimpedanční výstup, sluchátky to zatížíš a jde to stěží slyšet. Budeš muset investovat do sluchátkového zesilovače.

valsora
Registrace: 10/2007

@valsora

jack 3.5 není vysokoimpendanční

pierrepetr

Typ konektoru možná něco napovídá, ale s impendancí výstupu naprosto nesouvisí. Nedivil bych se vůbec, kdyby to u těchto levných zařízení byl na jacku fyzicky stejný výstup jako je na těch cinchích. (Ale jenom odhad, na základě info od tazatele, zařízení nemám, abych to mohl tvrdit.)

TomSenior

@TomSenior

se koukni na odkaz,tam to máš

pierrepetr

@Dula11

nemas kvaliti kabl hdmi,...aby ti to pobra,,,,kup lepsi...

robert bob

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra