![]() |
|
Mizející programy tv LGPřed deseti lety jsem koupil tv LG a hned od začátku po nějaké době se přeházely programy.Tak jsem koupil novou tv a byl pokoj.Zařekl jsem se,že LG už nikdy.Nyní mám rok a půl opět LG a to z důvodu,že jako jediná měla požadavky jaké jsem chtěl a snad už to mají vychytané.A potvora jedna si nyní usmyslela,že programy satelit i pozemák co čtrnáct dní smaže což provedla již 3x.Mám sice zálohu na flešce ale se...e mě to.Všechny aktualizace jsou vypnuty a programy seřazeny v Chansortu. Ta stará tv stále jede v ložnici a bez přehazování programů.Naladil jsem ji a nechal tak jak se to naladilo a za těch deset roků stále programy drží. Vypadá to,že budu muset opět ladit na té nové tv a nechám to neseřazené.Na LG potpoře již servisák není a operátor odkáže řešení s prodejcem. Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 096 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
@JarousJa mam LG OLED (WebOS 3) uz 7 rokov, ale s takymto problemom som sa nestretol.Mozno pre to, ze 1. Naladil som TV a Radio kanaly z 3 satelitov a nechal som ich v poradi, ako boli naladene 2. Mam stale zapnuty Fastscan (Skylink) 3. Vytvoril som si niekolko vlastnych skupin (Filmy, Dokumenty, Spravodajstvo, atd.), do nich som vlozil mnou vybrane kanaly, zoradene podla mojho gusta Takto to pouzivam a nemam ani najmensi problem. O aktualizaciu kanalov sa vzorne stara Fastscan, nove kanaly (a aj transpondery a ich edit) robim manualne. Na LG nedam dopustit. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 759 |
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGPíšeš aktualizace jsou vypnuté. Pro jistotu - dělala mi to televize, kde bylo aktivní vyhledávání nových programů a vysílačů. V DVB-T2 při výluce vysílače se vždycky přeladila jinam a zpět už ne. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 650 |
![]() |
|
@JarousNení možné, že v době, kdy je standby jí přetočíš anténu na jiný satelit a ona se domnívá, že programy už na pozicích nejsou a smaže je? |
torny
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGKromě jiných mám i jednu LG, a nedělá to. Z popisu soudím, že problém bude nějaké automatické ladění. Je možné, že špatně=opačně chápeš třeba zaškrtnutí té volby? Když to opakovaně dělají LG televize právě tobě...Možná bych nejprve zkusit opačnou volbu u toho automatického přelaďování, než máš v současnosti. Taky podrobně přečíst manuál není od věci. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGPoužívam už roky LG TV, a ani raz sa mi nestalo čo popisuješ. |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 555 |
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGTa tv jela bez problému 1.5 roku s nastavením jaké jsem udělal na začátku.A nyní to začala mazat.Zapneme tv a naskočí tabulka žádné naladěné programy.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGJe více možností: a. vadná televize, b. proběhl nějaký uprgade sw, možná třeba nedokončený apod. c. někdo něco v nastavení omylem změnil, d. vada příjmu na anténě, e. něco jinéhoZačal bych od začátku - tovární nastavení, vypnutí auto ladění, naladění znovu manuálně. zbývají otázky: a. přesný typ televize b. popis základních parametrů (aby to třeba někdo nemusel hledat) c. popis systému příjmu, například je televize připojená k internetu, satelitu apod. d. udělá to jenom na DVBT? nebo i na jiných systémech |
TomSenior
![]() |
|
@TomSeniorUprgade sw proběhl 3x.Vždy dotaz jestli chci.První někdy loni a bylo vše ok.Druhý a třetí proběhl nyní během dvou měsíců a asi po druhém prvně všechny programy zmyzely.Zkusím dát továrko a uvidím jestli to udělá znova.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGZcela časté chování tv LG. Potkávám se s tím často - co jsem vypozoroval, tak nejčastěji to dělají tv se sat, které mají DisecQ nastaveny Astra 23 na portu A a Astra 19,2 na portu B. Když je nastavení defaultní - to znamená A3 na B a A1 na A, je tento jev o poznání méně častější. Při vypnuté automatické aktualizaci kanálů je většinou pokoj. Je to bug ve WebOS a je tam už hooooodně dlouho.....koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGPresne jak pise Diaboltp. Je to chyba ve FW ktera se tahne uz dlouho. Uz to ani nepocitam, kolik lidi s tim melo ma problemy a musi se knim jezdit. ... |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
@HypnosPíšeš,že se knim musí jezdit.Znamená to,že tu chybu lze opravit nebo konstatují,že s tím nelze nic dělat?Abych věděl jestli to má cenu řešit se servisem.Večer jsem projel celé nastavení a zjistil,že mám povolenou aktualizaci programů což si vůbec nepamatuji,že by jsem to povoloval.Tak jsem ji opět zakázal a snad to bude ok.Pokud byly ale aktualizace programů tak jsem to nijak nezaznamenal.Možná proto,že mám seznam promazaný a seřazený Chansortem. Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGUpgrade sw velmi pravděpodobně změní i toto nastavení. Řekl bych, že jsi našel příčinu. |
TomSenior
![]() |
|
@DiaboltpZavadzas. Mam uplne opacne pozorovanie. U LG som sa s tym nikdy nestretol.Ja to vidim tak, ze podobne ako u PC, problem bude medzi pohovkou a dialkovym ovladanim. |
Jean Reno
![]() |
|
@JarousNadejas sa zbytocne, v tom to nebude. Ja to mam nastavene na "ON" od zaciatku pouzivania TV LG OLED. Web OS funguje skvelo. |
Jean Reno
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGNemáš stejnou vstupní/anténní konfiguraci. (Teda kdoví, jenom tipuji, protože tady ta info zcela chybí). |
TomSenior
![]() |
|
@TomSeniorCo znamená,že nemám stejnou vstupní konfiguraci? Má to něco společného s úpravou v Chansortu?Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGMůže mít. Třeba pokud je anténa odpojená a automat to proladí, nebo nebo nebo. |
TomSenior
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LGhttps://www.parabola.cz/forum/topic-103199/https://www.parabola.cz/forum/topic-104025/ Za tie roky sa nič nezmenilo , prečítaj si v odkazoch . LG nie je schopné vytvoriť možnosť v menu vypnúť úžasnú funkciu . Každý kto mi volá ohľadom TV okamžite pri otázke na LG dostane výrazné upozornenie na tieto problémy . Tí čo používajú LG tv ako monitor sú ok . Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 271 |
![]() |
|
@BorisTo je obycajna urban legend. Mam tu funkciu zapnutu odkedy mam LG OLED CX (7 rokov) a nikdy mi ziadne programy nezmizli.Je to hoax. Programy "vypadnu" zo zoznamu, ked su vypnute v transponderi, alebo je signal taky slaby, ze TV to poklada za vypnuty TP a dany program vyradi. A ked sa signal zase objavi, tak ho zase prida (iba v pripade, ze uz naladeny bol). Uplne nove kanaly sa same odseba v zozname neobjavia - tie treba pridat manualne. Pricinu vypadku kanalov hladajte vo vasej satelitnej zostave, jej presnom nasmerovani a kablovej trase, nie v TV LG. |
Jean Reno
![]() |
|
@JarousJá bych to dal do továrka a znovu od začátku naladil |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 506 |
![]() |
|
@Jean RenoTo si děláš snad srandu co jsi napsal to je nesmysl.Pricinu vypadku kanalov hladajte vo vasej satelitnej zostave, jej presnom nasmerovani a kablovej trase, nie v TV LG. Že se to nevymaže po každém velkém dešti když nejdou programy pro ztrátu signálu. Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
@Jean RenoKanály ze seznamu nikdy nevypadnou, zůstanou i při jakékoliv změně tak jak jsou napsány v seznamu /settings/, ale zešednou a jsou nefunkční. A že jsem těch satelitů už pár měl. To bys už mohl vědět. Jak bys potom mohl tohle zpracovávat editorem přes PC. Takový nesmysl. Kdes to prosím nabral? Nebo je to nějaká novinka ?Dokonce i v televizi mi zůstaly satelitní kanály když jsem to zkoušel 5 let zpátky a anténa tam dávno není. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 506 |
![]() |
|
RE: Mizející programy tv LG2Jarous: kdybys radši popsal přesně, jaký vstupní signál máš, jakou přesně anténní sestavu, taky přesný typ té televize, bylo by to k užitku, takhle je to jenom furt dokola od ničeho k ničemu. |
TomSenior
![]() |
|
@Jean RenoNie je to Urban legend ,to je bohužiaľ realita. Mám veľa klientov , ktorý majú rôzne modely LG tv a všetko v poriadku. Posledný som vešal na stenu 77 palcový OLED a nemá žiadne problémy , zdroj signálu satelit operátor Skylink. Cena cez 2600€ a kupovala si ho 81 ročná dáma na odporúčanie vnukov![]() LG nie sú zlé tv , ale bohužiaľ sa z nimi ťahá tento jeden problém roky . Ku signálu kde je dodnes problém 14,2 dB , kábel na priamo bez zásuviek belden 126 , F ka kompresné comscope, lnb inverto ultra black pro singel . Všetko nové vymenené a problém pretrvával . Majiteľ to po mesiaci preladovania vzdal . Dnes má Magio cez aplikáciu a je spokojný, tiež nedá dopustiť na LG tv . Toľko ku mojím skúsenostiam , mám čo to odservisované a už ma len tak niečo neprekvapí ale keď sa niečo opakuje roky asi už to teda bude legend. Nijako zvlášť už neriešim čo si kto kúpi alebo akú má obľúbenú značku, ja riešim problém ktorý vzniká na sat zostave , nikdy neodporúčam typ tv ale upozorňujem na problémy, ktoré riešim . Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 271 |
![]() |
|
@TomSeniorVětšinu těch věcí má uvedenou v podpise. Ale nebylo by od věci popsat zda TV je připojená k natáčecí anténě.Hele, tady přiletí reklama a vždycky mě vyhodí z panelu pro psaní příspěvku. |
torny
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |