Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mizející programy tv LG

Před deseti lety jsem koupil tv LG a hned od začátku po nějaké době se přeházely programy.Tak jsem koupil novou tv a byl pokoj.Zařekl jsem se,že LG už nikdy.
Nyní mám rok a půl opět LG a to z důvodu,že jako jediná měla požadavky jaké jsem chtěl a snad už to mají vychytané.A potvora jedna si nyní usmyslela,že programy satelit i pozemák co čtrnáct dní smaže což provedla již 3x.Mám sice zálohu na flešce ale se...e mě to.Všechny aktualizace jsou vypnuty a programy seřazeny v Chansortu.
Ta stará tv stále jede v ložnici a bez přehazování programů.Naladil jsem ji a nechal tak jak se to naladilo a za těch deset roků stále programy drží.
Vypadá to,že budu muset opět ladit na té nové tv a nechám to neseřazené.Na LG potpoře již servisák není a operátor odkáže řešení s prodejcem.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

@Boris

Pozri, ja mam LG, sused ma LG, brat ma LG, sestra ma LG...
Rozne modely. A NIKOMU sa kanaly nestracaju. Takze co sa s LG taha roky?
Jo, aj kolega v praci ma LG - teraz som sa s nim o tom bavil a nikdy o probleme so stracanim kanalov nepocul...

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@MMorous

"Kanály ze seznamu nikdy nevypadnou, zůstanou i při jakékoliv změně tak jak jsou napsány v seznamu /settings/, ale zešednou a jsou nefunkční"
Ked TV kanal skonci, zo zoznamu zmizne uplne. Postara sa o to FastScan. Vidim to na mojom LG.

Jean Reno

RE: Mizející programy tv LG

Jak napsal "torny"model LG mám v podpisu stačí číst.Jen tedy pro doplnění.Tato tv není přes motor ten mám na tv v pracovním koutě. Tato tv má pevnou anténu a kromě Freesatu je tam český a slovenský pozemák.Když jsem parabolu pořídil byla tam tv LG která měla podobné problémy.Programy seřazené v Chansortu nemizely ale co 14 dní se přeskládávaly jak si tv umanula.Aktualizace všechny vypnuté.Potom jsem se naštval a koupil plazmu Panasonic problémy nebyly.Po výměně Panasoniku přišel Samsung potom Finlux a nyní LG.Problémy nyní opět jen s LG.Jen rozdíl o proti minulé LG kde se přeskládávaly tak nyní se vše komplet programy smažou.Přiznávám,že jsem měl nevím proč nyní zapnuté aktualizace peogramu ale i tak si myslím,že to není důvod aby tv smazala kompletně všechny programy.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

Zapnuta aktualizacia programov urcite dovodom nie je.
Ale nejaky dovod to mat musi, samozrejme.
Urob skusku: Vytvor nejaky program group, vloz donho 20 programov a zorad si ich podla seba. A kontroluj, ci su tam a ich zoradenie kazdy den.

Jean Reno

@Jarous

může se to stát,pokud proběhne aktualizace v době,kdy je výpadek signálu,třeba bouřkové mraky,pak máš prázdný seznam,nic nenajde

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Odpověď v diskusním vlákně včera

RE: Mizející programy tv LG

zrovna dnes: hnutá parabola - některé tp bez signálu - TV LG vymazané programy z těchto tp - běžný stav u LG :-/

Salt
Registrace: 5/2007

@Jean Reno

N.J.N. Fastscan a zapnuté trapné aktualizace. To se potom nediv, jak píše Pierre.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Ja sa nedivim - od zaciatku pouzivania TV LG mam zapnuty FastScan a aktualizacie a vsetko funguje a nemam ziadny problem :8)

Jean Reno

@Salt

Vsak uz som to pisal, ze to tak funguje. Mmorous reagoval, ze je to nesmysl :))

Jean Reno

@Jean Reno

Když jsem zkoušel satelit přes TV, tak jsem to naladil a dodnes tam ty programy v seznamu mám, i když některý nefungují, a 5 let to nepoužívám. Telku mám Sony a když je na pozemáku změna, tak se tam něco přidá, ale základní struktura v seznamu zůstane, nebo se kanál přidá nakonec. Proto občas kouknu nakonec, nebo i proladím a opravím seznam. Ale že by mi programy zmizely, s tím jsem se nikdy nesetkal. Máme jenom Sony a u LG jsem to nezkoušel
V satelitním přijimači buď napíšu settings nebo naladím či doladím ručně, vyhážu z Favorites co nehraje a kde je změna a je to šedivý ale taky mi nikdy nic nezmizelo.
Na kabelovce nebo optice taky ne. Takže FastScan a mladý a perspektivní programátoři zase něco vymysleli. Doufám že jenom u LG, kterou si nikdy asi nekoupím. Pokrok halt nezastavíš.

MMorous
Registrace: 10/2019

@Jean Reno

nějak jsi Diapoltp nepochopil. Souvisí to s LNB a jak má LNB nastavený DiSEqC z výroby, jestli 23e5 na A nebo B. Navíc se tak chovají jen některé modely v souvislosti se sw.Pokud máš ve svém okolí LNB se správným nastaveni DiSEqC, tak na problém nenarazíš. Zatím jsi neuvedl, jaky máš DiSEqC na LNB. Např. monobloky Inverta se dovážely v obou provedeních.

RAFI007

@MMorous

nedávno jsem u zákazníka viděl v seznamu Telka a Smíchov a Fanda,já teda aktualizace u nových TV,hlavně pro pozemák vypínám hned,stalo se mě dříve párkrát,že jsem tam musel jet druhý den znova,setřídil jsem programy a druhý den rozházený

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Odpověď v diskusním vlákně DNES!

@pierrepetr

to dělám taky ale některé typy LG to zvládnou s přehledem vymazat i tak :))) - teda satelit, u pozemního asi problém není

Salt
Registrace: 5/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra