Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Tip na levný příjímač s CI slotem

Hledám aktuálně nějaký levný přijímač s CI slotem.
Cryptobox 750HD ? Nebo ideálně nějaká varianta s E2 za rozumný peníz?
Bude v tom modul Telly, který celkem dost hřeje.

lubos32
Registrace: 2/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Tip na levný příjímač s CI slotem

ale Telly ma tusim CI+ 1.4 takze to nebude zrejme tak snadne. a nic levneho urcite ne. mozna giga blue se dvouma sachtami.

Bayern
Registrace: 6/2025

Zgemma H7C. Ja som s ním veľmi spokojný. Predtým som mal Formuler F4 Turbo, ale Zgemma je svižnejšia a má lepší obraz.

Frank11
Registrace: 2/2009

Ta Zgemma už se u nás bllbě shání a je celkem drahá - Na Alibabě je za 77USD...
a co uClan D-Box 4K CI ? nějaké zkušenosti?

lubos32

Však sú aj iné modely a tie dostať. H7S 4K Combo, H17 Combo 4K, H9 Twin SE.

Frank11
Registrace: 2/2009

@lubos32

drahá ? aha

Bayern
Registrace: 6/2025

@lubos32

Satelitný prijímač Amiko HD9265+ čo tak tejto je to nový model?Má aj Ci Slot. ;) A čítačku kariet.

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.

Zetor25
Registrace: 11/2015

Na Bazosi som videl VU+ Zero 4K za 85€

Cest praci a svetu mier !

Mikes11
Registrace: 7/2023

A je tam aj AB Pulse 4K, 2-tuner, s diskom 500GB za 70€

Cest praci a svetu mier !

Mikes11
Registrace: 7/2023

@lubos32

Ono CI+ Zvláda aj CryptoBox 750 hd ja som s tým boxom spokojný na bežné pozeranie to stačí občas na menšie lovenie staníc , škoda že som nekúpil 752 HD , ale čo už by som išiel aj do 4K ak chceš experimentovať mňa sa tu veľa ľudí pýtalo na ten modul od Digi ale je to lepšie ako ich box mám svoje čísla čo je aj dobre.
Samozrejme že to čo nepozerám tak to mám vymazané.
Neviem či Telly má podobné moduly ako Digi?

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.

Zetor25

Váhám mezi Cryptoboxem HD750 ( combo není potřeba) a uClan D-Box 4K CI.. To je pro člověka co chce jen sledovat sporty na Telly a nic jiného. AMiko 8125 měl předtím a to odešlo ( navíc se přehřívalo a samovolně restrtovalo, dokud se nevylouply dvířka pro cirkulaci vzduchu)
Nevím, jestli je 9125 lepší. A ta Zgema H7C by se mi líbila jako náhrada mého stávajícího Formuleru F4 Turbo combo.. Je ten HW posun znát v ovládání nebo nějaké další výhody?

lubos32
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

@lubos32

Môj názor je prostý. Pri výbere Cryptobox kontra uClan - ani jeden! Prečo?
O Cryptoboxoch a ich "neduhoch" tu už bolo popísané veľa, kto potrebuje bližšie info, nech si to dohľadá. A uClan je v podstate "nováčikom" na trhu a je dosť otázne, či v budúcnosti bude na týchto modeloch dostupná kvalitná aktualizácia firmvéru?!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Tak čo sa týka CryptoBox 750 HD je to straší model ale môj prvý, takže na bežné pozeranie stačí ak chce mať vlastné poradie staníc má aj multistream čo je aj dobre len pre mňa mínus nie som v dosahu 5W.
takže mám smolu ale je tam aj IPTV.Je tam Fastscan na každú platformu ja to mám síce vypnuté lebo stanice si ladim sám zvažoval som aj AB Pulse 4K Mini ten sa mi tiež pozdával.Linux som nikdy nemal. ;)

Zetor25

@Zetor25

;)
Ono, poznám XY ľudí, aj osobne, ktorí po prechode na linux stb si nevedeli vynachváliť tú pozitívnu zmenu k lepšiemu. Áno, Cryptobox je pre jednoduchých a prostých ľudí, ktorí chcú hlavne pozerať tv programy, ale keď im dáš do užívania linux stb tak aj takýto ľudia si rýchlo zvyknú na lepšiu pohodlnosť, kvalitu a funkcionalitu týchto stb. Viem z vlastnej skúsenosti,napr. keby trebárs mojej mamke dám do izby naspäť ten Cryptobox 652HD (ktorý už dávno nevlastním), alebo niečo podobné tak ma s ním určite pošle do "teplých krajín". :)) A takýto príkladov by som ti vedel vymenovať oveľa viac! ;)
Už len zobrazenie a info z epg je 100 a jedno v porovnaní linux verzus Cryptobox!
Ja som toho názoru (skúseností z praxe), že aj laik človek si veľmi rýchlo zvykne na komfort. Samozrejme základom je mať takýto linux stb nastavený podľa individuálnych potrieb užívateľa.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Kazdy preferujeme nieco..

Tazko sa radi, kazdy preferujeme nieco ine.. Skusenosti mame s roznymi znackami a kazdy odporuca tu svoju naj srdcovku..

Kedze je mi jasne, ze zadavatel chce prijimac len na sledovanie bezne, tak mu postaci podla mna aj ten CryptoBox 750 pripadne 752..

AB Pulse4K ci uz klasik alebo Mini, ja neviem.. AB Pulse4K som mal, siel, ale zeby som sa nan vedel spolahnut ako na VU+, to teda nie. Castejsie zvykol zblbnut.. S CA modulom som ho musel restartovat, lebo prestal dekodovat..niekedy po 2-3dnoch, niekedy po 10+ dnoch, po restarte sa zas rozbehol.. (i ked v mojom pripade to mohlo byt ovplyvnene pouzitim sucansne UPC Conax modul a DIGI starsi modul - ale toto vo VU+ ide jak hodinky)
I ked tento Pulse4K moze byt pre niekoho zaujimavy vstup do sveta E2..

Ja som mal na skusku AB CryptoBox 752HD Combo, no ale to je cisty zaklad (vhodny pre jednoduchych ludi a seniorov), ja co som uz zvyknuty na E2 a Linuxove verzie, to uz nie je pre mna. Naviac moj kus mal asi nie dobry tuner DVB-C/T2, UPC kabel mi kostickovalo a vo vsetkych VU+ slo bez problemov... aj v TV Samsung a CA modulom.. (cez ten isty kabel)

Ak by chcel zadavatel istotu a funkcnost aj po x rokoch, urcite VU+. Ale to sme cenovo inde.. VU+ jednduchy a stabilny je Zero4K + nahradny napajaci adapter a ma klud aj na 10 rokov.. iste, je to ale cenovy mierny nasup.. rozdiel 60-70€ vs 140-190€ aj s nahradnym napajacim adapterom..

Mopky
Registrace: 11/2009

Zgemma H9 TWIN SE, mám doma tri kusy. Na modul od Digi šľape všetko, nový, starý modul, všetko od skylinku, rtvs karta, ČT karta, obraz výborný, rýchla. Cena okolo 160 euro. Cena boxu na výkon adekvátne nastavená. Investuj, neoľutuješ. Ďalšie možnosti linuxového prijímača iba do plusu. A zo som mal už asi všetko možné. U Clan neviem, CryptoBox neber. Ešte dodám Zgemma H9 má čítačku a dva krát CI slot na moduly. Všetko spolupracuje. Jeden slot modul skylink, druhý Digi Slovakia a v čítačke ideš ešte napríklad na kartu rtvs, ČT, alebo Antik. Záleží čo si vyskladáš alebo potrebuješ. Mne stačí Digi mimo HBO mám všetko. HBO max zvlášť k paušálu. K Digi modul skylink na CZ región, základ. Želám správny výber. Nezabudaj, pomer bude vždy záležať od ceny. Aproppo, ja som tie dve z troch Zgemmy H9 kúpil na bazoši, kus 100 euro. Treba mať šťastie niekedy na kúpu, záruka samozrejmosť. :8)

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

....oprava

.... Nezabudni,pomer výkonu boxu bude vždy adekvátny cene. Za málo peňazí, málo muziky.
Investuj do kvalitného Linuxu, dnes ti už chodí pomaly nastavený úplne podľa predstav. Známy obchod v Podbrezovej, keby si si nevedel už rady.

Tami

@Tami

Zgemma H9 TWIN SE jsem koupil tady v sekci bazar. Mohu vřele doporučit. Trochu jsem si s ním pohrál a super. S Crypťouchem jsem sice taky ledacos dokázal, ale ve srovnání s tímto strojem je na úrovni mateřské školy.
Pak jsem dokoupil taky tady za pár kaček sbírku starších linuxů - ponejvíce VUčka. Ty bezproblémově streamují ze Zgemmy i v místech, kde nemám přiveden koax (streamchannel remote v nastavení ladění). Všude archivy, přístup k HDD,atakdáálééé...
Umí to ovládat i má žena a je rovněž nadšena.

krupino
Registrace: 10/2008

@lubos32

Já mám ten uClan 4K na chalupě a bez problému.Cena dobrá.Mohu doporučit. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Cryptobox 750 HD funguje s modulem Telly bez problému a má i Fast scan pro Telly.Nahrávání taky v pohodě.

Jirka1963
Registrace: 5/2017

Na vu+zero 4k sedá koupit v cajzlově za 500 kč 2 náhradní adaptéry oproti originálu a nebo použít jakéjkoliv adapter 12/2A 5.1 mm a k tomu zhotovit redukci jehlový samec do vu+ zera4k a samice na kabel 5,1 mm. a cca 10 cm dvojlinky. Cena 2 ks konektorů v práglu 2 stojí asi 60kč... :)))

Fanyn
Registrace: 11/2007

@Tami

Kedysi som mal Opticum mal aj CI Slot aj čítačku kariet,bol to prvý box ktorý sme mali doma od roku 2010 až do roku 2022 kde mu odišiel tuner.
:( Zlaté časy.Tak preto som si pred 3 rokmi kúpil 750 hd a spokojný som. ;) Ešte je tu jeden od Mascom firmy má aj Android ale ten už je nad 100€ má aj Ci Slot aj DVB-T2/Samozrejme má aj UHD.

Zetor25

@Zetor a @krupino

@krupino:
Zgemma H9 TWIN SE, ja plná spokojnosť, aj čo som mal Zgemmy H9 predtým, som dva kusy ihneď na bazoši predal, nebol problém. Išiel som do testu Gigablue a potom Vu +, no ale návrat ku Zgemme bol veľmi rýchly. Je to nabúchaná mašina, keby bol možno displej ako napríklad na Vu + Uno, tak je to dokonalé. Ale tak nie každý potrebuje farebný displej. Inak ešte poznámočka: Nie každá Zgemma /box/ je taká Zgemma ako popisovaná H9.
@Zetor:
Začni popri Cryptoboxe pomaličky poškulovať po nejakom linuxe. Je to určite lepšie, no a určite by si si ty pochvaľoval niektoré funkcie. Len sa do toho pusti, cryptobox už nejaký čas ide "z kopca" a lepšie to už nebude asi.

Tami

@Tami

Uvidím možno Linux a 4K tak u mňa za dva roky na IPTV mám Homastics tv a to stačí obraz je tam tiež dobrý. R^

Zetor25

@Zetor25

Neváhej. Jestli si ho pořídíš za dva roky, tak si určitě pak řekneš, proč já tralaláček si ho nepořídil už dávno. Třebárz pokud nahráváš, tak přetáčení reklam je podstatně rychlejší a plynulejší. Pokud si chceš nějakou nahrávku ponechat, krásně si ji sestříháš a uložíš do chlívečku se stejným žánrem, kterej si vytvoříš. Odtamtud si to můžeš přes wifi stáhnout kamkoliv do mobilu, PC,...
Rovněž archivy jsou super. Taky si z nich můžeš stahovat na HDD a odtud kamkoliv.
Taky za pomoci Dreamstramu se můžeš nezávisle koukat na tellku i nahrávky na čemkoli s androidem,iosem, windowsem, či linuxem kdekoliv v dosahu tvého infernetu. A spousta dalších radostí...
Doporučuje deset z devíti Křupínů.

krupino
Registrace: 10/2008

@krupino

Vďaka za tip určite do toho pôjdem. R^

Zetor25
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra