Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Tip na levný příjímač s CI slotem

Hledám aktuálně nějaký levný přijímač s CI slotem.
Cryptobox 750HD ? Nebo ideálně nějaká varianta s E2 za rozumný peníz?
Bude v tom modul Telly, který celkem dost hřeje.

lubos32
Registrace: 2/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

@Zetor25

Zetorko, neváhaj, urob si radosť.
Keď som čítal prvú vetu príspevku nicku krupino, tak som myslel, že popisuje mňa. Tiež som dlhšie váhal, nakoniec kúpil VU-čko a potom mi už zostalo iba povedať: „Ach ja (doplň si čo chceš), to si mal urobiť už dávno“. Už roky som spokojný s tým rozhodnutím a viem, že ak sa aj s prijímačom niečo stane, už nie je cesty späť a pôjdem do takého prijímača opäť.

RudoM
Registrace: 5/2020

@RudoM

Vďaka za podporu vždy rád skúšam nové veci ale tak ešte počkám čakal som na 852 UHD ale ten už asi nevyjde čo už.Mam radšej vlastne prijímače ako tie čo dáva operátor ale má to aj výhody roky som to mal takto ten motorcek na otáčanie čo mám v podpise mám cca od roku 2010 keď sme kupovali druhu parabolu lebo do tej prvej mi udrel blesk a odišiel LNB ,síce zahraničné išli ale 23,5,E nie už v tej dobe ľutujem že som nedal Digi SK.Mali lepšiu ponuku ako Skylink. :((

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.

Zetor25
Registrace: 11/2015

@ RudoM

Suhlasim. ja tak isto. Ked raz skusis VU+, tak si vlastne nastupil do "mercedesu" medzi SAT prijimacmi. (aj Dreambox bol mercedes..)

Zacinal som na Homecast 3000, presiel Octagonom SF1008 a prve VU+ bolo Solo2 tusim som ho kupil asi 2013/14. Vtedy som si povedal to iste.. Daavno som to mal kupit. Odvtedy uz len VU+ a obcas zabrdnem do AB (cista zvedavost), ale aj tak to vratim..to sa neda..

@Zetor25 - ak si teda este nemal VU+, urcite vyskusaj. Lebo mas co to nastudovane, rozsiris si obzor o nove veci, celkovo E2 ponuka vela moznosti..

Ja uz volim iba VU+ aj pre to : modely Duo4KSE pripadne Uno4K su modularne - teda tunery si vies pridat (v Uno4K SAT vymenit za DVB-C/T2) alebo ho rozsiris USB tunerom, pripadne vymenit, ked by ti odisiel tuner, das druhy a ides dalej. Aj adapter.. Mne takto odisli tento rok adaptery na SoloSE (po skoro 8 rokoch) a Ultimo4K(tusim 6ty rok), dal som druhe-nove a idu masinky dalej..Zero4K je napevno s tunermi, teda by sa musela menit cela mainboarda tusim.

P.S. teraz sa hram s Duo4KSE a nastavujem VTI 15.04, FullHD Glass 17, robim si zoznam kanalov a loga stanic doladujem.. OSCam uz mam nastaveny na L2B..

Mopky
Registrace: 11/2009

@Mopky

Mne sa jedná o to aby tam fungoval bez problémov ten CAM modul čo mám teraz v CryptoBoxe zatiaľ to ide dobré tak uvidím vždy som chcel ísť do 4K hlavne do AB Pulse 4K Mini tak možno kúpim ten ale už by som chcel duálny box Android aj SAT TV ale na trhu s Android tv box čo majú aj CI slot je asi málo? :lookaround:
Aby som na tom mohol pozrieť si HBO MAX po prípade Skylink Live TV. ;)

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,SKylink Live TV/HBO Standard,Canal+/HBO MAX.

Zetor25

@Mopky, krupino

Hovoríte mi z duše.
To, čo ste napísali, pochopí človek až vtedy, keď to sám zažije.
S tým mercedesom súhlasím. VU+ UNO 4K SE sa pre mňa stal nielen výborným prijímačom, ale aj hračkou. Bože, prečo tak neskoro.
Je to môj prvý sat. prijímač s enigmou.
Nemám skúsenosti, napr. s dreamboxami, a verím, že aj tie by ma uspokojili.

RudoM
Registrace: 5/2020

@RudoM

Ja som si tiež hovoril že prečo som nešiel skôr do Digi a že som si nekúpil 750 HD ale čo už. :lookaround:
Všetko má svoje etapy v živote takže asi tak.
Poznám to podľa seba.
Ale možno zvážim ten Linux ja som ho mal aj na PC ale to je iné ako na TV , ale aj stým už skúsenosti mám síce iba základný Linux Ubuntu ale bol lepší ako Windows. ;) Síce už týždeň mám na PC Windows 11 ale.zatial to ide dobré. R^ :))

Zetor25

Zetor25

VU+ (Duo4KSE aj Ultimo4K)- v nom som odskusal modul DIGI stary aj novy(bezkartovy) a ide tam bez problemov. V image VTI 15.04 aj OpenPli 8.3 (v tomto to je lepsie so starym)
V podstate ked sa ti chyti aj Skylink CAM803, tak aj DIGI bezkartovy.

AB Pulse Mini - ja ti neviem.. to je naozaj mini, ABPulse 4K som mal asi polrok, hovorim, siel vselijako - interna citacka pohoda - L2B Skylink siel stale.. Ale dekodovanie modulu bolo zvlastne, raz slo v poho 2 tyzdne, potom prestalo dekodovat, musel sa spravit restart..ma chipset HiSilicon, ten je vsetko, ale nie spolahlivy..

Popravde ist do AB kvoli Android.. Ver, ze lepsie vyuzijes Homatics so si spominal ze mas (snad som si ta nesplietol s niekym inym), ten Homatics ma viac aktualizacii aj podporu,nez AB... aspon si to myslim..

Vsetky tieto Android-SAT hybridy su zatial stale nieco za nieco. Velakrat to zabiju ze nema CI sachtu na modul alebo sietovka len 100mbit apod.
Alebo to daju,ale cenovo sa to blizi ku VU+ uz..

A kedze u nas zacal zakaz pretacania reklam, VU+ s HDD v buducnosti nakoniec mozno vyuzijes viac.. Ked im zasibe a pozakazuju archiv na kadeco..lebo chamtivost po ziskoch je to co chcu..na tvoj HDD mat dosah nebudu..ja som zacal vyuzivat viac Timeshift na HDD, vies si aj nastavit kolko Ti ma nahravka zostat na HDD kym sa zmaze.. apod. (i ked to by malo ist aj v AB Pulse4K..len ta stabilita..)

Mopky
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

@Mopky

Tak na Android mám Homastics tv USB box ten klasický.
Vyzerá to ako USB ale ide celkom dobre mám tam iba základné apky ktoré používam. ;)
Tak zvážim nejaký ten Linux vďaka za odpoveď.
VU+ som nemal nikdy tak uvidíme čo príde. R^ Nech sa darí.

Zetor25

RE: Tip na levný příjímač s CI slotem

Já jsem také před x lety začínal na ab linux pak dreambox od klasických až po dm 800 se. První řadě vu+ nedůvěra až jsem si nakonec pořídil solo4k potom zero 4k a nakonec skončil u ultima4k zatím spokojenost mám v něm VTI 15.02 zatím jsem neudělal upgrade na vyšší verzi. Už ho chtělo ode mne odkoupit asi 5 lidí... ;) Uvnitř boxu je navíc 12v ventilátor napájený 5v. Mám doma i octagon 8008 4k, ale ten mám vždy připravený pokud ho někdo chce.. :)))

Fanyn
Registrace: 11/2007

@Zetor25

Nad tým linuxom z E2 neváhaj a kúp si! Ja doma prevádzkujem len takéto typy stb už viacej rokov a vôbec toho neľutujem! Viz. môj podpis! A najlepšie na tom je to, že dokážem na diaľku, cez mobil ktorýkoľvek s týchto stb ovládať. T.j. od vlastnej aktualizácie zoznamu obľúbených programov, cez streamovanie z rôznych zariadení na iné a to aj audio (napr.stream z HDD na internetové rádio), nie len video. Alebo aj domáce share a mnoho ďalších vecí...Grafické menu má mnoho podôb, záleží len na osobnom výbere vhodného skínu. Samozrejmosťou je kvalitný obraz ale aj zvuk, čo sa dá oceniť hlavne pri veľkých uhlopriečkach tv a kvalitnej audio zostave.
Je to v praxi rozdiel ako medzi Trabantom - alla Cryptobox a Mercedesom - alla linux z E2!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Ja som pozeral že aj CryptoBox sa dá ovládať cez svoju apku skúšal som to ale funguje to iba vo svojej sietí nie na diaľku čo je škoda pekne to išlo cez mobil má tiež svoju apku na zdieľanie mám k tomu aj WI-FI anténu len som chcel nejaké iptv legálne samozrejme do boxu len to neviem nikde nájsť tam je dobré menu.Aj modul ide dobré. ;) Len škoda tej apky. Rv

Zetor25

@Zetor25

Neskúšal som tie aplikácie na Cryptobox (AB CryptoDroid a G-MScreen), ale podľa stručného popisu na weboch cryptobox a ellano dokážu tieto aplikácie len stream videa trebárs na mobil a nahrádzajú DO - nič viac. Pri linuxoch napr. cez štandartný webif je možné urobiť cez mobil toho oveľa viac! Jednoducho a proste, tieto apky pre Cryptoboxy sú len slabým odvarom v porovnaní z možnosťami pri práci zo štandartným E2 linuxom.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@Zetor25

Tie applikácie na Cryptoboxoch je len na okrasu. Poriadne to nikomu nefunguje. A keby aj fungovali z vonka vieš ovládať len keď máč verejnú IP adresu a nastavený router. Priznám sa na Cryptoboxe som to neskúšal. Ako Ti radí mmiriboy kúp si Linux s E2 a všetko Ti bude fungovať. Napríklad na Digi /aj ja ho mám/ VU+Zero 4K, funguje s modulom bez problémov. Môžeš z neho streamovať na druhý box, na mobil, kde chceš. Digi modul sa nedá zdielať ale streamovať sa dá na 4 zariadenia. Samoozrejme len na jedno zariadenie lebo to je jednotunerový box.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Zetor25

Doplnenie: plnohodnotne streamovať len na jedno zariadenie.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

Vďaka za vysvetlenie a odpoveď nech sa darí, pekný víkend prajem. ;) Ja som to zvažoval ešte v roku 2021 tak skúsim niečo nájsť pozeral som aj Mascom ten UHD ,má aj Android aj SAT Čo je dobré.

Zetor25

@Zetor25

;)
To je síce pekné, že Mascom je hybridný stb, ale silne pochybujem, že by mala tá "android" časť aktuálnu fw podporu?!
;)

mmiriboy

@mmiriboy

Veď práve len ma výhodu že má CI Slot lebo AB IP BOX mená. ;) Ja som chcel hybridný box SAT + Android ale taký som ešte nenašiel okrem toho od Mascomu.

Zetor25

Ono to dost zásadně závisí na tom, co kdo chce s přístrojem dělat. Kdo chce řešit streamování, sharing svých karet, kombinaci webového příjmu a satu, tak asi potřebuje linux/enigma. (A musí se to naučit, což není úplně snadné pro lidi, kteří vůbec neznají obyčejný linux na PC - a pak logicky třeba neznají ani význam atributů souboru). Kdo chce koukat na několik sportovní kanálů na jedné družici s jednou kartou, tak mu to akorát přidá komplikace lépe udělá s nějakým jednoduchým přijímačem - nejspíše a nejlépe rovnou interním v TV. Jen pozn. na závěr: Hybridní stroje většinou přidají akorát komplikace. Kdysi jsem si ve stejné touze koupil loď, která kombinovala plachty a silný motor. Jezdilo to blbě na plachty a s motorem přes 15 knt ve vlnách to bylo přímo vražedné. Dtto android v kombinaci se satem - ano, někomu může stačit. Ale všechno oboje to umět pořádně nebude.

TomSenior
Registrace: 3/2025

nabízim Xtrend ET8000

Za flašku Diplomatica :-) leží mi v garáži

PepaJožka
Registrace: 8/2022

@TomSenior

Sharing k životu nepotrebujem stačí mi to čo mám zaplatené.

Zetor25

Já si platím čtyři karty (Skylink, HRT, Movistar a SkyDE) a žiju střídavě na několika místech na světě, a proto svůj sharing potřebuji, respektive mi dost usnadňuje život, i když mi taky stačí, co mám zaplacené. Vidíte svět jenom podle sebe, (a občas je to i srandovní). Ale platí tak jako tak o linuxových přijímačích výše uvedené.

TomSenior
Registrace: 3/2025
Odpověď v diskusním vlákně včera

@TomSenior

Tiež mám ten pocit že nick Zetor25 si žije vo svojom "škatuľkovom svete" a nerád prijma nové výzvy, trendy alebo fakty. Síce mu nevyčítam tento postoj, ale z jeho vyjadrení napr. aj v tejto téme to jasne vyznieva.
;)

mmiriboy

@mmiriboy

Neboj sa výzvy mám rád ja skúšam nové veci rád , len vieš ešte som nenašiel taký server ktorý by fungoval po celý rok,kde sú všetky iptv stanice ktoré by som chcel pozerať samozrejme legálne ale to sa nedá nemal by kde som dať všetky satelitné karty z EU..
Zatiaľ prijímač funguje ten čo mám , potom časom uvidíme možno sa na to dám. ;) Len nechcem byť ten tip že sa tu budem vypytovať ohľadom linuxu každy mesiac najprv si to musím naštudovať jedine kde som mal Linux bol PC ,ešte v roku 2021 som mal Ubuntu ale bol docela dobrý. :) Ale na tv som ho ešte nemal.

Zetor25

Komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci...

krupino
Registrace: 10/2008

Zetor25

zle si hľadal , tak sa snaž .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra