Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Mapa pokrytia - terénny profil

Na webe satelitnatv.sk bol zverejnený článok z prístupom na mapu pokrytia DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov na Slovensku a v Čechách. Po označení vysielača a miesta príjmu signálu táto mapa vygeneruje aktuálny terénny profil medzi týmito dvomi bodmi. V celku veľmi slušná pomôcka pre tzv. lovcov signálu.
Za mňa
R^ R^ R^

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

@Xmux

To FM je super len keby som chcel dvojca, tak by uz na mojom stoziary nebolo miesto. Cim nizsi kanal tym vacsie anteny. Uz DAB je na hrane. Kedysi aj Nova vysielala na 9 kanaly a dvojca uz bolo velmi rozmerne. Podla mojich skusenosti je pasmo 5 az 13 dost nachylne na zmeny pocasia a hlavne pri burkach je to badatelne. Pasmo 21 az 48 je v tomto lepsie. Ale zase cim.nizsi kanal je vacsia moznost zachytit odrazy a hlavne signal sa lepsie ohyba. Napr. na FM mam rakusakov na 89,9 aj na 105,3 ale Dab mi sem tam nacita len na 10B a takze je pekne vidiet, ze ten ohyb signalu je lepsi. Ale Kojal mi aj pri vykone 10kW co je 10x menej ako dvb t2 ide aj 50 az 60 percent co sa tyka kvality a po nasadeni dvojcata to ide absolutne bez vypadkov. Zaujimava je Javkrina na 10D mi vsetko slape ale 9D mi chodi len obcas a pritom to ide z rovnakeho vysielaca aj na rovnaky vykon.

Jogy
Registrace: 9/2024

@Jogy

9D z VJ je i tady o 2-3 dB slabší než 10D.

Xmux
Registrace: 11/2009

@Xmux

Aj ja sa kochám, keď na PC zapnem FM webserver, z odkazu ktorý si predčasom zverejnil. Zrejme tvoja práca, v pozadí sú asi tvoje H-V FM dvojičky..
Stanice z HR,BiH,Srbska bežne dostupné.. R^
Prekrásne DX úniky signálu typu "locomotiv QSB".
Návrat v čase, ako pred 40 rokmi pri prijme OE3.. :8)

T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log

P 222
Registrace: 1/2006

@P 222

Tiež som to vyskúšal, je to super R^

Kimlo
Registrace: 1/2017

@P 222

Teď už jsou webservery dva, jeden cca JZ (It), druhý cca JV (Balkán).
https://xmux.fmtuner.org/ https://pokr.fmtuner.org/
Pořád se v tom, když je čas, ještě vrtáma "dolaďuju" :-)
U toho JV je do H vstupu přisloučená i anténa na OIRT, směr cca mezi Ukr. a Bělor. Bohužel je tam dost rušení od blízkého AP Starnetu, ale i tak tam občas něco zahraje. 17 kW Novorossiysk na 67,97 se tam objevuje celkem často, otočit víc na jih by to asi bylo ještě častější.
Při poslední ESce sem polovil 40 kousků na OIRT :-)

Xmux

@P 222

XmuX v Melbourne už hraje :-) http://203.132.94.237:8080/

Xmux

@Xmux

Ó,skvelá správa,vyskúšam doma.
Naposledy som ladil v OIRT ešte v minulom tisícročí-Petofi radio Budapest na 72,80.. :)))
Tvoj webserver je super zábava,nerozumiem ako to funguje,niekedy ladím sám, niekedy to "ladí samo"..:))) :)))
Môže ho viac osôb nezávisle prelaďovať súčasne??
Ako sa dá zlúčiť CCIR s OIRT?
:lookaround:
Dík.

T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log

P 222

RE: Mapa pokrytia - terénny profil

A pri poslednej ESke v nedelu 3.8. som mal rozrobené stavebné lepidlo,nemal som čas ladiť, rádio Čas mi zrušili stanice z Maroka,ESP a nakoniec FR.
Letná klasika. R^

P 222

@P 222

Ladit může vždy jen jeden. Jinak se mezi sebou hádají. OIRT a CCIR lze sloučit slučovačem OIRT+CCIR :-) HP+DP.

Xmux

DAB nemůže přežít všeobecný vysokorychlostní mobilní internet, protože tam je digitálních rádií tisíce. Třeba i z Brazílie nebo Japonska. I každé auto bude mít "svoji SIMku", o domácnostech ani nemluvě.
Z vlastní zkušenosti uprostřed Atlantiku valí Radio Beat, Oldies, Čas rock nebo i Radiožurnál. Bez sebemenší námahy a drátů. Časem to podle mého bude všude, a antény a rádiovlnění bude vyhrazeno jenom koníčkům a odlehlým místům, které v Evropě asi nebudou...

TomSenior
Registrace: 3/2025

@TomSenior

Tak to tam máš uprostřed Atlantiku strašně moc vlastních zkušeností.

sirda
Registrace: 11/2006

Xmux

Tak Austrália funguje super, menej staníc ako som očakával.
Fajn je dvojšípka na up/down frekvenciu.
Ešte prosím prezraď,čo je medzi anténou a PC, čiže prijímač.
Niečo ako RTL-SDR??

P 222

@TomSenior

A to uprostred atlantiku chytáš podmorským káblom?

Kimlo
Registrace: 1/2017

Jo. Na Tenerife jich vede celá hromada. Přes Afriku a taky rovnou až na peninsulu.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@P 222

Headless TEF 6687. Pracuje se na 4vstupovém, budeme moct připojit víc monster na jeden přijímač :-)

Xmux

@AlesHavel

Tak už ti to spustili, 3 kW.

Xmux

@Xmux

Nečekal jsem zázraky, a ty se skutečně ani nedostavily. Asi hodinku jsem si hrál s pozicí antény, a víc jak krátkodobě problikávajících 1-2/16 jsem z toho nedostal. Nestačilo to ani na načtení multiplexu. Ráno bylo navíc tropo, měl jsem v pásmu spoustu nechtěného bordelu. Zkusím ještě večer, třeba se povede alespoň načíst název sítě.
Popravdě se žalostnému výsledku ani nevidím, jestli to leze z těch Yagin, co byly vidět na Facebooku Teleka po spuštění 10D ze stejné lokality. Podle pozice slunce na stejné fotce byly natočené hodně na západ...

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

Resp. logár.
https://www.facebook.com/teleko.cz/posts/nov%C3%BD-vys%C3%ADla%C4%8D-teleko-dab1-multiplexu-kr%C3%A1l%C3%ADky-such%C3%BD-vrch-kan%C3%A1l-10d-erp-32-kw-v-tes/1102262595041913/

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra