Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Mapa pokrytia - terénny profil

Na webe satelitnatv.sk bol zverejnený článok z prístupom na mapu pokrytia DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov na Slovensku a v Čechách. Po označení vysielača a miesta príjmu signálu táto mapa vygeneruje aktuálny terénny profil medzi týmito dvomi bodmi. V celku veľmi slušná pomôcka pre tzv. lovcov signálu.
Za mňa
R^ R^ R^

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

@Xmux

To FM je super len keby som chcel dvojca, tak by uz na mojom stoziary nebolo miesto. Cim nizsi kanal tym vacsie anteny. Uz DAB je na hrane. Kedysi aj Nova vysielala na 9 kanaly a dvojca uz bolo velmi rozmerne. Podla mojich skusenosti je pasmo 5 az 13 dost nachylne na zmeny pocasia a hlavne pri burkach je to badatelne. Pasmo 21 az 48 je v tomto lepsie. Ale zase cim.nizsi kanal je vacsia moznost zachytit odrazy a hlavne signal sa lepsie ohyba. Napr. na FM mam rakusakov na 89,9 aj na 105,3 ale Dab mi sem tam nacita len na 10B a takze je pekne vidiet, ze ten ohyb signalu je lepsi. Ale Kojal mi aj pri vykone 10kW co je 10x menej ako dvb t2 ide aj 50 az 60 percent co sa tyka kvality a po nasadeni dvojcata to ide absolutne bez vypadkov. Zaujimava je Javkrina na 10D mi vsetko slape ale 9D mi chodi len obcas a pritom to ide z rovnakeho vysielaca aj na rovnaky vykon.

Jogy
Registrace: 9/2024
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

@Jogy

9D z VJ je i tady o 2-3 dB slabší než 10D.

Xmux
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně včera

@Xmux

Aj ja sa kochám, keď na PC zapnem FM webserver, z odkazu ktorý si predčasom zverejnil. Zrejme tvoja práca, v pozadí sú asi tvoje H-V FM dvojičky..
Stanice z HR,BiH,Srbska bežne dostupné.. R^
Prekrásne DX úniky signálu typu "locomotiv QSB".
Návrat v čase, ako pred 40 rokmi pri prijme OE3.. :8)

Cahors 52E-28E, T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor, Zero4K, Octagon

P 222
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně včera

@P 222

Tiež som to vyskúšal, je to super R^

Kimlo
Registrace: 1/2017
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra