![]() |
|
tv lg 43qned84a6cZdravím Vás, kamarádi a obracím se na Vás s prosbou o radu. Instaloval jsem známému nový, výše uvedený TV, a narazil na problém. Nainstalován je příjem ze SAT, Skylink. Vše OK, instalace proběhla standardně, intuitivně. Manuál k mání není ani na netu, jen základní informace. Dálkový ovladač od nejnovější řady. Známý využívá nahrávání na flashku, i to jsme zvládli. Ale spustit TXT na ČT jsme nedokázali. Známý nemá internet, není to doufám nutnost? Díky za rady a pokud někdo ví, kde sehnat pořádný manuál, svěřte se.![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 137 |
![]() |
|
lg 43qned84a6cAhoj,našeljsem manual v Angličtině,stahni si ho a v Google přeložit. |
calimeros
Registrace: 1/2018 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
tv lg 43qned84a6cLG mají podrobný manuál s vyhledávaním v češtině v "Nastavení" - "Obecné" - "O této TV" - "Uživatelská příručka". Mám dvě 43" LG a obě to mají........
|
Libour
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: tv lg 43qned84a6cZkus tlačítko pod devítkou a tam máš i TXT |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
@vlcekDík za radu, ale pod 9tkou nic není, prázdné pole. Barevná tlačítka nic nedělají a manuál nenapověděl nic. Měl jsem ssebou starší ovladač od LG a s tím TXT vyvolám bez problému. Tyhle nové ovladače mi nějak nejdou "pod fousy". Místo zjednodušení obsluhy - pravý opak. Ani "dvojstisk" tlačítek nepřinesl nic nového. Co dál? Rád bych ten TXT zprovoznil s novým ovladačem. Přece to nějak jít musí! Díky |
jiriks
![]() |
|
RE: tv lg 43qned84a6cA na čo je dobrý v dnešnej dobe TXT?Veď mám smartfón z net pripojením a v prehliadači uložené všetky pre mňa dôležité web stránky. Ak chcem nejakú informáciu, tak použijem mobil a nie txt. A titulky cez txt sú tiež pre mňa pasé. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 138 |
![]() |
|
mmiriboyku športovým výsledkom som sa dostal najrýchlejšie cez TXT.... |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 563 |
![]() |
|
@mmiriboy alias Macgyver1Sa čudujem adminom, že ťa tu na tomto fóre ešte trvale neblokli. Navážaš sa tu pravidelne so svojimi stupídnymi poznámkami do kde koho. Už som ti to viac krát napísal, že menej je niekedy viac. |
matov3
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 538 |
![]() |
|
RE: tv lg 43qned84a6cNa některých návodech píšou, stisknout tlačítko s třemi červenými tečkami, pokud není stisknout a podržet žluté tlačítko. Jinde stisknout a podržet devítku. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 664 |
![]() |
|
To: jiriksMinuly rok som daval na zberny dvor mamin LG 32" LCD a ostalo mi doma funkcne dialkove ovladanie. Model mozem dohladat, ak by trebalo...Ak mi napises svoju adresu (aktivuj si PM - sukromne spravy) zaslem ti ho zdarma. Mama zvycajne zapne RTVS 1 a tam sa aj diva, cize ziadny aktivny prepinatel. Dialkove je preto velmi pekne a malo pouzivane. :D Sam pouzivam TV Panasonic a mama dostala na vymenu tiez Panasonic. https://www.parabola.cz/album/foto-1884/ PM uvidis po prihlaseniu v lavo pod: Odhlaseni / Black List / Pravidla. https://www.parabola.cz/forum/help/#faq_pm ![]() Popis fotografií: [1] LG dialkove Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: tv lg 43qned84a6cEste jedna taka malickost. Ked ste uz telku nainstalovali, bolo by dobre na telefone (ak niekto z vas ma volne data) vytvorit hot spot a telku potom cez wi fi updatovat. Popripade stiahnut subor na flasku a dat firmware takto. Ako pozeram, tak najnovsi vysiel iba nedavno - SW File (Version 33.20.81) z 17.07.2025.https://www.lg.com/sk/podpora/software-firmware?csSalesCode=43QNED84A6C.AEU Be independent and your TV screen will never be the same.
|
sato
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: tv lg 43qned84a6cKup si tento klasický a máš po problémech. https://www.emerx.cz/lg-43qned84a6c-originalni-dalkovy-ovladac.html.......
|
Libour
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
@zolyVeď práve! Keby si mal v smartfóne uloženú stránku webu z aktuálnymi športovými výsledkami tak nepotrebuješ ani tv zapínať, resp. nemusíš byť aktuálne pri tv z txt.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@matov3Neviem že čo tu splietaš za nezmysly - je to tvoj problém, ale jedno viem určite, t.j. môj nick nemá nič spoločné z nickom "Macgyver1"!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
mmiriboyale nemusím nosiť tablet tel, okuliare a hľadať výsledok, ktorý na zaujíma, lebo txt je veľmi prehľadný na veľkej obrazovke a je tam to čo potrebujem... tabletové/smart/ telefóny je pre mňa strata času |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 563 |
![]() |
|
@zolyJa tiez citam TXT na CT a RTVS denne. A dufam, ze este dlho budem moct. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 815 |
![]() |
|
@satoVšem dík za pomoc, ale výhra se nekoná. TV funguje se starším ovladačem LG, ale radost z toho nemám. Pánovi je 80+, žije sám, internet ani chytrý telefon nemá a na TXT je naučený. Starýho psa novým kouskům nenaučíš! ....Ale mne to s...! V prodejně mi řekli, že to sami nevědí a vyzkoušet to nemohou, protože nemají k dispozici TV signál. Já bych jim to nejraději otloukl o hlavu. To je zákaznický servis?!? Síť prodejen jmenovat nesmím, bohužel. |
jiriks
![]() |
|
RE: tv lg 43qned84a6cTlačítko s třemi tečkami - Další akce Zobrazení dalších funkcídálkového ovladače. Měl by tam být i TXT |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
@vlcekPo zkušenostech s otcem, když překročil 80, je tento způsob úplně absurdní. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 664 |
![]() |
|
@vlcekMožná by tam měl být, ale není. Potřeboval bych někoho, kdo tento TV má doma, nebo ve svém okolí. Bojím se však, že zůstaneme s novým TV a starým ovladačem.![]() ![]() |
jiriks
![]() |
|
![]() |