Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno 3dny, sekce: Příjem DVB-T

Dvb-t anténa

Zdravím, možná pro někoho jednoduchá otázka.
Bude mi s novou televizi fungovat a zesilovat signál starší pokojová anténa hama která má v popisu formát dvb-t?

viskas
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

RE: Dvb-t anténa

Bude prečo by nemala?

jopo166
Registrace: 1/2009

když se za ten popis "dvb-t" dopíše černou lihovou fixou šířky "M" dvojka, mělo by to fungovat

Salt
Registrace: 5/2007

@viskas

Samozrejme, ze ano ale pokojova antena znamena len prijem z velmi blizkych vysielacov. Pre vzdialenejsie vusielace potrebujes vonkajsiu antenu a zosilnovac...

Jogy
Registrace: 9/2024

Fungovat to bude, předpokládám, že to je ještě pokojová anténa pro příjem v pásmu 800 MHz pokud není uvedeno jinak v parametrech vyrobku pro pásmo UHF. Pokud je tam uvedeno, že je příjem v pásmu UHF 474 do 790 MHz, tak je tam filtr LTE pro pásmo 800 MHz. Dnes se doporučuje s filtrem i pro pásmo 700 MHz. Bylo by dobré zařadit alespoň na vstupu tuneru tv tento filtr LTE 700 pro příjem do kanálu 48 s potlačením -45 dB a více za tímto kanálem. Správně by měl být tento filtr na vstupu zesilovače uvnitř pokojové antény, ale někdy se to řeší i takto, zejména pokud přijímáme hraniční slabší signály kanálu DVB-T/T2 v pásmu UHF. Ve tvém případě je to zase konstrukčně navrženy zesilovač pro pásmo UHF v pokojove anténě staršího typu. Bylo by dobré, kdyby si napsal typ té pokojové antény Hama.

HYPER
Registrace: 11/2010
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

Jogy

to máš pravdu, ale pokud je teréni profil dobrý na vysilac, dá se přijímat i na vzdálenější vysílače pokud je úroveň signálu dostatečná a kvalita rovněž. To co jsem popsal s tím filtrem u pokojove antény, jsem resil u kamaráda, kdy jsem musel zařadit filtr LTE 700 do kanálu 48 s potlačením -40 dB a více u staršího typu pokojové antény s příjmem do kanálu 69 v pásmu UHF se zesilovačem s regulací. V okolí jsou BTS vysílače atd. Vse jde, zatím se neozval, že by mu nešli programy v hlavních Multiplexech 21,22,23 a 24.

HYPER
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra