Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Parabola 180cm, je šance ještě sehnat? :(

Ahojte, už nějakou dobu, řádově pár měsíců se snažím sehnat parabolu 180cm. Ať hledám jak hledám, nedaří se. Obepsal jsem několik prodejců jak u nás v ČR tak SK a prý je to bez šance. To samé i větší modely. Zkoušel jsem psát do Pl firmy "Laminas", tam to bylo úplně bez odpovědi. Ještě existuje nějaký "Andrew", ovšem když jsem viděl cenu v přepočtu cca 45T, tak to jsem rychle vychladl. O nějaké dopravě nemluvě. :)))

Nějakou dobu se offset 180tka vyráběla, co jsem koukal i za hóódně pěknou cenu, ale to tedy nejspíše skončilo.

Nemáte někdo náhodou ještě tip na koho se obrátit, nebo kde shánět? Nebo je to vážně už skutečně beznadějné... Díky R^

Peťa CB
Registrace: 3/2023
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

@Dano

Ahoj ďakujem za fotky prišiel mi eamail od treba vyzerá to dobre,nech sa darí kľudne piš aj tam vieš nechcem dávať verejne svoj email inak by som dostal ban a to nechcem.

Digi TV na 3 TV/ USALS Optibox DM 3800. Príjem od (52,0,E-04,0,W) Parabola 90 CM (no name) AbCryptobox 750 HD,Canal+

Zetor25
Registrace: 11/2015
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

RE: Parabola 180cm, je šance ještě sehnat? :(

@TomSenior proto existuje věc jako Starlink, neexistuje místo, kde by nebyl vysokorychlostní internet :-)

kubbyjack
Registrace: 4/2010

Jasně starlink a pak přijdou zlobivci a starlink 3 hodiny off.. :laughing: a tak je to ze vším. Vše jde vypnout, omezit atd... :)))

Fanyn
Registrace: 11/2007

Za 3 roky provozu máme jediný výpadek. Nehledej problém, tam kde není.

kubbyjack

@Peťa CB

Je to offset ale ne na zeď asi těžko kvůli hmotnosti, je to laminátka s masivnímui úchyty (asi Prodelin), potřebuje stát na zemi...

lance
Registrace: 10/2008

Pro zastánce příjmu a vysílání každá technologie má své plusy, minusy a dá se různými způsoby omezit, zarušit, vypnout, vysledovat atd. To samé se týká PC, telefonu, vysílaček, satelitních telefonů, procesoru, paměti, routeru atd. kde do jejích sw se umísťují backdoory k vůli sledování, kontrole, odposlechu a dalších nekalých věcí. Co se týka starlinku hlavně pro koho byl původně navržen a k čemu slouží a není problém zjistit kde je umístěn a odkud pracuje případně jej zarušit.
:)))

Fanyn

@lance

Dík za info. :) Kolik to tak může vážit? Teď mám 150cm alu, takže zase o tolik to být těžší nemůže ne? :))) Kdyby se sem dal dát email, tak bych rád kouknul na fotky, jenže to asi nejde... Nebo tu email snesou? :)))

Peťa CB

@Peťa CB

Koukni do galerie Jirka V.

sirda
Registrace: 11/2006

Kdyby byl Bavorov, co jsou Vodňany, a kdyby Starlink nepatřil ideově zcela neakceptovatelnému šulínovi, tak by to řešení zřejmě bylo. Uvažoval jsem v jedné pustině o tomto, ale nakonec jsem zůstal u pár megabitů, co tam vzduchem přiklape, a pro obrázky používám satelit. Možná mne to jednou přejde.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@sirda

To je macek teda už. To je 180tka? Mi to přijde tak 2m, né-li víc... :))) Ve srovnání s tím domem.

Peťa CB

@Peťa CB

..a to byla ta nejmenší, co tam Vanspeed měl.. :laughing: :laughing: :laughing: ..mám od něj CM 240..nechci radit, ale to už chce pořádný fundament,na zeď určitě ne..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

váha 180cm laminátové Prodelinky

Loni jsem ji prodal, váha odhadem kolem 90 kg.
Na zeď v žádném případě.

fferrdda
Registrace: 2/2023

Hmmm, to je fakt hodně no. :))) Až se mi to zdá neuvěřitelný. To co mám teď Gibertini 150tku, tak má dle popisu asi jen 23kg. :))) Ještě jsem koukal, kolik vážily ty řekněme "obyč." offsetky, když byli v prodeji a je to +- 30kg. Co je na těch Prodeline tak těžký?? Laminát vůči hliníku/duralu tolik udělat nemůže... :O

Peťa CB

No přeci železo :))
Manuál:
www.scribd.com/document/111330077/Antena-1-8-m-Prodelin

fferrdda

@Danny10

Na takové talíře byl Vanspeed machr.

sirda
Registrace: 11/2006

Jj, viděl jsem je na vlastní oči. Tu Prodelinku jsem měl od něj. Dost možná je to ta na fotkách. Ale měla jiné spodní ráhno. A origo držák.

fferrdda
Odpověď v diskusním vlákně včera

@Peťa CB

Je to jiná liga než Alu offsetka, "laminát" asi není úplně přesné označení materiálu talíře, je to nějaký plastový odlitek se zalitou odraznou vrstvou pod povrchem, a ten vercajk k tomu jsou vesměs masivní ocelové jekly atd... prostě to patří na řádně zabetonovaný sloup v zemi... Měl jsem s ní kdysi plány, ale dřív než jsem se do toho pustil, přestal být na takové srandičky čas a v podstatě i důvod... leží mi to doma ;)

lance
Registrace: 10/2008

Jirka (Vanspeed)

Chlapi ak je niekto od Jablonce nad Nisou, kde byva Jirka, ako sa ma?
Zije este?....zvykli sme si pisat a tiez mam od neho zopar Prodeliniek.
R^

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

Parabola 180cm, je šance ještě sehnat?

http://www.prijimacitechnika.com/op-180.p.aspx

fritz
Registrace: 12/2006

@lance

Prostě taková lepší liga no. :))) Já jsem s místem bohužel limitován. Zahrada zákaz, střechu rovnou nemám, na balkón to taky nenarvu, takže mám smůlu no. Holt budu věřit, že se někdy ta "obyč" offsetka alu objeví... :( :8)

Peťa CB

@fritz

Na toto jsem koukal už dříve, i jsem tam psal, ale nikdo neodpověděl. :))) Docela by mě zajímalo, na kolik přijde. Tipuji, ale že to bude raketa. :O Nikde jsem ani nenašel, kolik může vážit, neboť jsem limitován...

Peťa CB

Shipping Specifications:
225 lbs. (103 kg.)
240 lbs. (109 kg.)

Podle typu.

fferrdda

Tak jsem získal foto paraboly je to 200 cm středovky na 28 E upevněná na zemi .. :))) kdokoliv si ji může odvést.. :))) kontakt mám.

Fanyn
Odpověď v diskusním vlákně DNES!

@Peťa CB

Já mám lehkou,plechovou ofsetku.Mam jí na trojnožce s polarem a motorem.Kdybys nic nesehnal asi bych ti mohl pomoct.Ale používám jí a musel bych to všechno přepojit.

triumph
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra