![]() |
|
Prehravani filmu z NAS dalkove na PCZdravim, potreboval bych poradit jak muzu prehravat video co mam na NAS doma dalkove na PC. Kdyz se pripojim pres quickconnect a otevru file station, pak kliknu na film pravym tlacitkem a dam prehrat, tak mi jde prehrat v prohlizeci jen neco. U vetsiny mi to ale pise prehravani pro tento format zvuku neni podporovano a nejde nic. Na tabletu mam apku DS file nebo na android boxu a tam to dam otevrit v urcitem prehravaci a jde to. Na noteboku to nejde. Neexistuje nejaky jednoduchy zpusob, abych nemusel cele video stahovat pred prehravanim do pc a prehrat to rovnou? Diky za info.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 285 |
![]() |
|
@Josef35Skús ich prehrávať cez VLC.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 619 |
![]() |
|
RE: Prehravani filmu z NAS dalkove na PCAno, presne tak. Pouzit iny prehravac.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 489 |
![]() |
|
RE: Prehravani filmu z NAS dalkove na PCTo je mi jasne ze jiny prehravac, ale jak mam pouzit jiny prehravac kdyz to nejde? Nejde nijak zvolit v cem to chci prehravat. V domaci siti to funguje, ale kdyz se pripojim dalkove a otevru file station, vyberu disk, slozku a film, nejde si vybrat v cem chci prehravat. Je tam jen volba prehrat. Mam media player clasic i VLC ale jak to v tom mam otevrit kdyz mam otevrene prostredi serveru jen pres web?DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Josef35VLC je aj sieťový prehrávač. Takže pustíš VLC na PC a vyberieš "sieťovú cestu" na NAS. Vybereš videosúbor na NAS-e a spustíš prehrávanie.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@Josef35Alebo s nejakým súborovým managerom najdeš na NAS-e súbor a dáš to prehrať s VLC.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Prehravani filmu z NAS dalkove na PCPrehravani mi funguje pouze v domaci siti, ale jak to mam udelat pres quickconnect kdyz jsem 100km daleko? Asi bych potreboval podrobnejsi navod co a jak udelat aby to fungovalo. Jak mam vybrat sitovou cestu? Mam NAS DS220+DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Josef35Zalezi ake porty si si povolil v rutery pre vzdialeny pristup k NASTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 274 |
![]() |
|
@Josef35Jaj Ty myslíš z vonka? Cez quickconnect neviem. Nepoužívam to. Ja to mám spravené cez vpn. Do vpn mám pridaný "NAS" server /linux/. Mám verejnú IP adresu tam kde je server. Prehrám všetko všade. Synology nepoznám ani ten quickconnect.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@Josef35Samozrejme ako píše Enosat, router je nakonfigurovaný ako má byť, porty tiež otvorené.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Prehravani filmu z NAS dalkove na PCDivim se ze Synology nevytvorilo nejaky program podobny programu DS file i pro PC. Porty jsem zadne nepovoloval. Na tabletu i mobilu pres DS file prehravani pres quickconnect funguje, i na android boxu, ale na PC to nemam jak v cem otevrit. Kdyz otevru web - stranku - plochu serveru tak jak jsem psal, kliknu pravym tlacitkem na soubor ale ten jen nabidne prehrat. Neco jde a neco ne. Nejde vubec vybrat v cem to otevrit. Jedine to stahnout cele. Deckam kdyz budou chtet neco pustit a pak reknou ze to nechcou neni idealni vse stahovat. Udajne to melo jit pres program video station ktery uz neni k dispozici a nebo mozna emulator apk pres to DS file na pc jinak me nic nenapada. Dalkove s tim moc zmen - nastaveni delat nejde. Asi budu muset hledat protoze i do budoucna by me zajimalo jak toto zprovoznit, kdyz to na androidu funguje a na PC ne. Tak jde jen dobre sprava a najake nastaveni dalkove ale otevreni a prehravani ne. Kdyby to nekdo uz resil, rad si necham poradit. S temi porty nevim jak bych to udelal a hlavne kde je zadal a nastavil.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Josef35Existuje Synology Drive Client, ale nikdy som to neskusal. Mala by to byt desktopova aplikacia na pristup k Synology NAS.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 489 |
![]() |
|
RE: Prehravani filmu z NAS dalkove na PCTen jsem zkousel, pripojilo se to, ale skoncil jsem radeji hned na zacatku. K danemu ucelu to asi neslouzi. Nabizelo mi to nejakou synchronizaci PC nebo zalohu a to jsem nechtel podle tohoto obrazku: https://kb.synology.com/_images/autogen/How_to_back_up_data_on_my_computer_using_Drive/51.pngNejlepsi by bylo kdyby se slo dalkove pripojit jako to DS file a otevirat soubory v cem potrebuju nebo pres Total Comander jako doma a otevirat rovnez v cem potrebuju. Takto to jde jen pres ten web coz je skoda. Nakonec mi nezbude nic jineho nez zkusit ten APK emulator DS file. Jinak me nic nenapada. Chce to neco jednoducheho a funkcniho. DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Josef35A na NB máš čo Windows či Linux? A na NAS je nejaká možnosť pustiť samba server?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Prehravani filmu z NAS dalkove na PCCo si zkusit pohrát s firewalem? Pokud to funguje na androidu, tak asi cesty jsou otevřené a blokování bude v PC? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 677 |
![]() |
|
RE: Prehravani filmu z NAS dalkove na PCMožná ještě zkusit quickconnect spustit jako správce? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 677 |
![]() |
|
@tornyTo asi tazko kedze quickconnect je internetova stranka. Aj mne idu v ramci File Station len mp4 subory na dialku pustit, ale mkv nejdu. Treba vyskusat PLEX, cez to mi to islo. |
Nope
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: Prehravani filmu z NAS dalkove na PCJeště jeden tip bych připomněl a tím je Jellyfin. Je až překvapivě jednoduchý na instalaci, ovládání i propojení s NAS. Díky aplikaci Jellyfin lze filmy z domácího NAS pohodlně vybírat a přehrávat na televizi, tabletu nebo mobilu. |
hokejka988
Registrace: 12/2013 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
![]() |