![]() |
|
KODI 21.2 (Omega) sekanie DVD videaV staršej TV Sony Android (modelový rok 2018) mám nainštalované KODI 21.2 (Omega). Pri prehrávaní záložných DVD videí z NAS Synology vo formáte ISO alebo jednotlivých vob sa obraz seká (trhá) v pravidelno-nepravidelných intervaloch asi z dôvodu nesúladu snímkovej frekvencie. DVD boli vytvorené už dávnejšie, najstaršie je z roku 2007, nahrané v kamere Sony a zostrihané a napálené na DVD-R (+R) v Pinnacle studio alebo Nero, v klasickom formáte DVD video - SD, 720×576. Už som vyskúšal všetky možné nastavenia v KODI, vyskúšal som aj staršiu verziu napríklad KODI 17, doporučovanú verziu Maven KODI, ale bez pozitívneho výsledku. Prehrávanie videí vo formáte mkv, mp4, ... vytvorených v Adobe Premiere je bez problémov. Prehrávanie DVD videa na nosičoch DVD-R (+R) v DVD prehrávači Sony je tiež bez akýchkoľvek problémov. Viete mi poradiť nastavenie parametrov v KODI alebo nejaký iný prehrávač, ktorý by zvládol aj DVD menu? Vo VLC sa mi to nejak nepodarilo. |
Pavel206
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 226 |
![]() |
|
RE: KODI 21.2 (Omega) sekanie DVD videaPřístup na synology je do složky nebo jako DLNA klient? Při opětovném přehrání se trhá na stejném místě? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 683 |
![]() |
|
@tornyPrístup som pridával ako UPnP zariadenie.Trhanie je skoro nepretržité v krátkych intervaloch. Najviac je samozrejme badateľné pri pohybe kamery alebo na pohybujúcich sa predmetoch. |
Pavel206
![]() |
|
RE: KODI 21.2 (Omega) sekanie DVD videaPokud by stačilo zpracovat videosoubory bez menu, zkusil bych VOBy spojit v MKVToolnix a převedl je na mkv. Aspoň jako test, zda pak budou fungovat. |
torny
![]() |
|
@tornyAko som písal prehrávanie mkv, mp4 je bez väčších problémov. Tieto sú už ale zhotovené vo fotoaparáte Canon. Vo väčšine prípadoch sa jedná o domáce videá, kde som pomerne pracne vyrábal menu a podmenu a chcel by so ich zachovať lebo majú pre mňa veľký význam. Na hlavnom menu mám napríklad tlačítka napríklad: film, kapitoly, foto, potom podmenu atď. |
Pavel206
![]() |
|
RE: KODI 21.2 (Omega) sekanie DVD videaJasně, proto píšu mkv na vyzkoušení. Mkv a mp4 jsou jen kontejnery, podstatný je kodek videa a jeho konfigurace. MKVtoolnix může nastavit správně GOPy a tím opravit to zasekávání. Pokud to tak dopadne, můžeme pak řešit dál formát celého videa. |
torny
![]() |
|
![]() |