![]() |
|
Uclan D-Box 4K CI+Přijímač při přepnutí na programy ČT trochu prská,při jiných programech běží v pohodě.Za chvíli se ustálí a při dalším přepnutí na ČT programy to dělá opět.Nemohl by to dělat konvertor? |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 137 |
![]() |
|
@jjeryMám dva a zatím to nedělají.Továrko nebo jiný FW?Jenom pokus.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 462 |
![]() |
|
RE: Uclan D-Box 4K CI+Anténa (LNB) je jedna z možností, asi nejpravděpodobnější. Z nedostatečného popisu závady se ovšem dá jenom věštit. Pozvi někoho s měřící technikou a budeš vědět hned a správně. Nechceš-li, nebo nemůžeš, zkus jiným přijímač na stejném místě. Nebo svůj přijímač na jiném místě. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 216 |
![]() |
|
@TomSeniorDělal to i jiný přijímač,pouze na transpondéru ČT.Není to moje,jen jsem jim půjčil svůj přijímač. |
jjery
![]() |
|
@hoboTovárko i jiný FW jsem zkoušel pořád stejné. |
jjery
![]() |
|
@hoboU mně doma běží přijímač bez problémů,ale jsou to důchodci a je s nimi těžká řeč.LNB je na střeše a je k němu špatný přístup. |
jjery
![]() |
|
RE: Uclan D-Box 4K CI+Co je to "prska"? |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 626 |
![]() |
|
@jjeryDá se u přijímače podladit/nadladit frekvence transpondéru? Jestli neujíždí výstup LNB? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 702 |
![]() |
|
@tornyV tom to určitě není,ale křišťalová koule funguje![]() |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 367 |
![]() |
|
RE: Uclan D-Box 4K CI+Podle popisu to vypadá na přijímací soustavu. Ale ta zahrnuje: - mechanické nastavení směru antény a anténu samotnou, LNB, F-konektory, koaxiální kabel. Přinejmenším všechny ty součásti to mohou způsobovat. Pozvi staříkům profesionálního anténáře a máš po starostech. Za hodinku to nejspíše bude hotové (pokud v tom není nějaká další zrada). Kdybych si měl zavěštit, tak vítr/déšť/mráz/horko pohnul anténou na komíně a je třeba ji nastavit znovu...což při troše dobré vůle zvládne kdokoliv s hlavou (jediná rada pro prvničky - na začátku, než anténou pohneš, si dobře označ současnou polohu jak svisle tak vodorovně.) |
TomSenior
![]() |
|
RE: Uclan D-Box 4K CI+2sky59: věštím, že "prská" je "kostičkuje". |
TomSenior
![]() |
|
@TomSeniorNekostičkuje,jen v přijímači zvukově praská a obraz se chvěje. |
jjery
![]() |
|
@TomSeniorDěkuji všem za odpovědi a pokusím se domluvit,aby si zavolali anténáře.Já ve svých letech a s mým kolenem už nikam nepolezu.Ještě jednou díky. |
jjery
![]() |
|
RE: Uclan D-Box 4K CI+Zvukově praská a obraz se chvěje - to skoro vypadá na vadu televize, nebo obecně zobrazování (tedy třeba i kabel). Ale proč by to dělalo jenom pro ČT, data jsou sice malinko jiná, ale že by to mělo tento výsledek, jsem zatím nikde neviděl. Jiná televize třeba maličká by nebyla na pokus? Je to hodně možností. Praská v přijímači nebo v zobrazovači, ani to není tak jasné. Co je to za televizi? Jak je připojená k satelitnímu přijímači? |
TomSenior
![]() |
|
@jjerymožná ujetý kmitočet LNB v souvislosti se špatně nastavenou parabolou. 12343MHz je v oblasti nejužšího př. úhlu paraboly, proto se to projevuje na ČT Pro kontrolu ujetého LNB zkus změnit frekvenci na Čt o + a -4MHz. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 051 |
![]() |
|
@RAFI007Jsi vedle jak ta jedle,asi často používáš křišťalovou kouli![]() |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 367 |
![]() |
|
@jjeryTV Lux na stejném transponderu to dělá taky?A nemají ČT naladěné na DVBT2? |
torny
![]() |
|
@tornyTV Lux nemají a terestriál není připojený.DVB-T2 Kanál 26 je u nás problémový,protože signál k nám jde z Kojálu Zlín a Val.Klobouky v některých místech je problém ČT programy naladit. |
jjery
![]() |
|
@jjeryPři zapůjčení přijímače jste použili jejich dekoder? |
torny
![]() |
|
@tornyKarta je ve čtečce zkusili jsme i modul,ale je to stejné. |
jjery