![]() |
|
Satelit Astra frekvenceHezký den ,po dlouhé době jsem aktualizoval seznamy stanic na Astře . Bohužel u některých frekvencí se mi ukázal nulový signál , i když zadané hodnoty jsou správné.Týká se to těchto frekvencí:11836 H ,12110 H ,12460 H ,12545 H ,12604 H a 12663 H. Ostatní frekvence mají velmi dobrou hodnotu signálu . Nemůže to být třeba tím ,že už mám hodně starý satelit TechniSat ? Díky za každou radu. Honza |
janekova
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
RE: Satelit Astra frekvencehttps://www.lyngsat.com/Astra-1KR-1M-1N-1P.htmlKedze vsetky vysielaju v starom DVB-S tak starym Technisatom by to nemalo byt TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 278 |
![]() |
|
RE: Satelit Astra frekvenceVady jsou všechny na horizontální polarizaci. Ta má vyšší napájecí napětí pro LNB. Může to tedy být i tím starším přijímačem, který správné napětí nedodává (H=15,5 až 18V, měřit lze obyč voltmetrem). Taky to může být odpor starého koaxu - napětí se nedostane k LNB. Tomu by mohlo pomoct zvýšení napětí na LNB v Technisatu, pokud tam tato volba v nastavení LNB je. Ale taky to může být vadné samotné LNB (a často to tak bývá). Hraje vůbec něco s horizontální polarizací? |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 216 |
![]() |
|
ASTRA 1 = 19,2°EVysiela len ASTRA1N a ASTRA1P.ASTRA1Q v 2027. |
jurokovac
Registrace: 7/2024 Příspěvků: 145 |
![]() |
|
RE: Satelit Astra frekvenceKaždopádně ve výsledku to nemá vliv na daný problém s příjmem na dané pozici 19,2E. Signál je dokonce o něco lepší z nové druzice 1P. Jedná se pouze o název druzic. Tazatel nám poskytl minimum informací o své přijímací soustavě, zda má svoji přijímací parabolu nebo přijímá družici ve společném anténním rozvodu. Na daných TP které popsal, signál je. Ověřeno. Těch příčin muže být více, po vadné LNB, koaxial, pohnutá parabola až po nějakou přírodní překážku jako jsou vzrostle vysoké stromy po několika letech a stíní ve výhledu na danou družici. Nejlepší bude, když si nechá překontrolovat prijmaci soustavu technikem. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 682 |
![]() |
|
![]() |