Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

záhada ovladačů

byl jsem u známého pořešit problém s ovladačem. Přijímá Skylink Gosatem 7010, vše OK až než začne přepínat programy. Po číselném zadání se správně přepne. Když chce použít krokování na DO, přístroj se nekontrolavatelně rozběhne nahoru, nebo dolů a jen s obtížemi se dá zastavit, ale nikdy ne tam kde chcete. Úplně stejně se chová i ovládání hlasitosti. Přitom ruční ovládání na přístroji funguje bezchybně. Přivezl jsem starší, plně funkční, Gosat 7056 a on se choval stejně. DO jsou vzájemně zaměnitelné, ale chovají se úplně stejně. Nesetkal jste se s tím někdo? Pro mne naprosto nelogická záhada. Dík za tipy

jiriks
Registrace: 12/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

@TomSenior

Tak jsme se dnes sešli u problému a on už žádný nebyl. Známý byl dva dny mimo chatu, přístroje odpojil od sítě. Dnes jsme to vyzkoušeli a vše funguje jak má. Připadal jsem si dost divně. Problém jak přišel, tak zmizel a osobně si myslím něco o časované bombě. Příčinu jsem neobjevil a telefonát můžu čekat kdykoliv. Preventivně jsem dal ještě továrko a budu čekat. Všem děkuji za podněty a nápady. Ale jak všichni víme - jsou věci .......... :)

jiriks
Registrace: 12/2018
Odpověď v diskusním vlákně 2dny

RE: záhada ovladačů

No z toho moc neplyne. Z ničeho nic přišlo a odešlo? Co to může být: Rušení infra (soused, žárovka, jiný spotřebič...) Nějaká vada v napájení přijímačů - po odpojení se změnila teplota, změnilo se nabití C. Něco jiného.

TomSenior
Registrace: 3/2025
Odpověď v diskusním vlákně včera

@jiriks

Ještě, kdybys mohl prosím provést experiment. Pokud máš doma ten přijímač, který to taky dělal, zkus ve chvíli, kdy listuješ kanály nahoru/dolů, svítit dálkovým od televize (třeba trvale držet MUTE). Já mám podezření, že programátor firmware, aby proces byl svižnější, u těch postižených tlačítek spustil start procesu a pak už jen čeká na zhasnutí IR a nestará se více o kody z DO. Pokud to tak bude, ať známý, když se chyba znovu objeví, všude zhasne a telefonem proskenuje místnost aby zjitil, kdo ho stalkuje.

torny
Registrace: 3/2018
Odpověď v diskusním vlákně včera

RE: záhada ovladačů

Nemá tam fotopast na zloděje, na čuníky? Přes týden došly baterie...

torny
Registrace: 3/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra