![]() |
|
Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDTak dnes se mi aktualizoval Nokia Streaming Box 8010 V1 na android 14 a zkušebně jsem zkoušel přehrát pár věcí a zjistil jsem, že přes kodi když dám přehrát DVD, jak ze severu i USB disku, video jemně pocukává. Před aktualizací to nedělalo. Zkusil jsem starší i novější verzi kodi a je to stejně naprd. Je potřeba sledovat, dělá to jen jemně u pohybujících se věcí takové zadrhávaní obrazu zvuk to nedělá. Ten se mi u předchozí verze zpoždoval při přehráváni z NAS Synology, pomáhal restart. Ale tady restart nepomáhá, DVD video prostě nejde plynule. Kdo tento box máte, vyzkoušejte přehrát DVD. Když prehraju totež DM920 jde to bezchybně. Zkoušel jsem i více DVD a jemně se např. chůze zadrhává musíte se pozorné dívat. Není to vyloženě sekání, ale plynulé to neni, hlavně ne pohyb.Dělá vám to taky? Co s tím? DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 290 |
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDPo aktualizácii z Android TV 12 na 14 sa odporúča výrobné nastavenie. (vymaže App, nastavenia). Ďalej zapnúť na Nokii AFR a v Kodi-Systém- Prehrávač-Video nastaviť prispôsobiť snímkovú frekvenciu (Adjust Display Refresh Rate-On Start/Stop. |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 391 |
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDTo kodi neslo stejne spustit, musel jsem dat vymazat data a pak i jinou verzi kdyt to neslo dobre a nejde ani ted. Rano se na to podivam a dam vedet. Kdo mate 8110 zkuste jak vam jde po updatu DVD. To AFR je co? Kde to najdu na zapnuti?DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDKodi som zmazal a opatovne stiahol z GP, funguje na troch 8010.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 635 |
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDAFR (Auto Frame Rate) je funkcia, ktorá automaticky prispôsobuje obnovovaciu frekvenciu obrazovky (frame rate) tak, aby zodpovedala obnovovacej frekvencii prehrávaného obsahu, čím sa znižuje «trhanie» obrazu a zlepšuje sa plynulosť prehrávania. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 042 |
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDVšimol som si aj ja "neplynulosť" pri prehrávaní videí. Mne to robí aj pri streamovaní do Kodi zo sat stb. Doteraz mi to nerobilo. Myslím si, že to je verziou Android 14. Mne sa tiež aktualizovali Chromcasty Googl TV a na všetkých to robí. Robí to aj v aplikácii Live Channels pri streamovaní. Zatiaľ som na nič neprišiel.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 683 |
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDTak jsem zkousel to kodi dat uplne pryc a nainstalovat a trosku se to zlepsilo ale pak bych rekl ze to bylo zase stejne. Uz jsem myslel ze ok ale neni. Pomaha to AFR v kodi ale kdyz se divam pozorne, i tak to uz nejde jak ma. Porovnaval jsem prehravani DVD s DM920 a plynulost a kvalita je uplne jinde. Musite se divat pozorne, vetsinou si toho vsimnete u rychlejsiho pohybu - chuze a za mne to pusobi pri pozornem sledovani rusive. Neni to sekani vylozene ale pri rychlejich pohybech to sem tam nejde jak ma. Tovarni nastaveni se mi moc nechce davat i kdyz vim ze je to asi nejlepsi reseni ale v tomto pripade si myslim ze to nepomuze.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDSkúste sa obrátiť na support Nokie, čo vám odpovedia.https://streamview.com/en/formular |
Spacer
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDTovárko by veru mohlo pomôcť pri takto významnom update. |
Spacer
![]() |
|
@SpacerBude to problém vo verzii Android 14. Dnes som urobil továrko na jednom Chromecaste a to isté. Niekde som sa dočítal, že niečo dobabrali s mapovaním RAM. Takže asi čoskoro bude update.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 683 |
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDNejde to dobre. Dokonce .ts mensi velikosti a vetsinou ty starsi .ts se zasekavaji - trhnou sem tam i kdyz zvuk jde dal. Udelal jsem tovatko a nepomohlo. Jen u nekterých souboru. Pres Dreambox920 jde vse ok. Jsou to nahravky ts ktere jsem drive prehraval bez pronlemu, nyni ne. Jeste odzkousim dalsi.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: Nokia 8010 - Android 14 a sekání DVDTed jsem testoval a u nekterych ts souboru se video pri prehravani kratce uplne pozastavuje. Dela to ve vsech prehravacich, kodi, Nova video i VLCDM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
![]() |