Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

úprava HDMI kabelu

Zdravím.
Dá se nějak upravit propojovací HDMI kabel tak aby se televize automaticky nepřepínala na daný HDMI vstup ve kterém je onen kabel zapojený? Přenos zvuku ale musí zůstat funkční.
Děkuji.

udrzba
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: úprava HDMI kabelu

Kabel asi nie. Ale moze sa to dat nastavit v nastaveniach TV.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@udrzba

buď si v nastavení TV (případně daného zařízení) vypni funkci HDMI CEC.
Nebo páskou přelep pin č.13.

lubos32
Registrace: 2/2010

Re:úprava HDMI kabelu

Pořídit starší verzi 1.1 kabelu HDMI, některé obchody jej mají ve velkých slevách

valsora
Registrace: 10/2007

Dík za rady. V nastavení TV toho moc nejde. Tak jsem střihl šedý. To je ta 13. Kabel už nepřepíná vstupy, takže OK. Pořád ale probouzí ze standby. To se mi tam taky nehodí. To bych taky ještě rád zrušil.

udrzba

Co je to ... aby se TV automaticky nepřepínala ...
Buď koukám na televizi, nebo na zdroj jiného signálu kde si nainputuju co potřebuju, t.j. zavolám požadovaný vstup. Tlačítka na to má pokud vím každá chytrá i hloupá televize 20 let.

MMorous
Registrace: 10/2019

HDMI-CEC. Pokud tuto funkci zakážeš, tak by to mělo být vyřešeno. Některé značky pro tuto funkci požívají vlastní názvy, např. Anynet+ (Samsung), SimpLink (LG), BraviaLink/Sync (Sony), VIERA Link (Panasonic) nebo EasyLink (Philips)

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Jen vysvětlím o co de. Kámoš si koupil repráky k TV. Nějaké domácí kino. Má tam sat přijímač, TV a teď i ty repráky taky s televizí propojené HDMI kabelem a chová se to následovně: Zapne dálkovým ovladačem satelit, ten probudí TV a přepne ji na správný vstup, tak je to OK. Ale následně probuzená televize probudí a zapne domácí kino. Probuzené domácáí kino přepne televizi na HDMI vstup ve kterém je samo zapojené. Takže na TV tma :))) Kámoš pak musí vzít do ruky ovladač od TV a telku vrátit znovu na vstup sat přijímače. Funkce CEC je tedy nutné zachovat pro ten sat přijímač. Repráky si chce zapínat sám jen někdy, na hudbu a filmy. A po zapnutí repráků samozřejmě nechceme aby se měnil na telce HDMI vstup. Tož tak :)))

udrzba

Kino se da urcite taky nastavit, na jaky vstup ma startovat....
Nekdy je to pekna prekerka to nastavit podle zakaznika...
Ja to nastavoval v Denonu...

Hypnos
Registrace: 3/2009

@udrzba

pak je ještě řešení pořídit HDMI extractor / zvuk z HDMI převede na Optiku ( pokud domácí kino má optiku) . Po optice žádný CEC nefunguje.
Ale myslím , že domácí kino by mělo fungovat tak, že z TV se dostane HDMI ARC (audio return channel), který nepřepne vstup. Já to mám u své TV Panasonic, kdy zapnutím satelitu zapnu TV, zapnutím TV se probudí i kino, ale na něj se to nepřepne.

lubos32
Registrace: 2/2010

@Hypnos

"Nekdy je to pekna prekerka to nastavit podle zakaznika..."
Mne sa to vsetko nastavilo akosi samo:
Ak idem v noci na zachod, tak
- Sa automaticky rozvietia male nocne svetla na obidvoch stranach chodby na osvetlenie podlahy
- Pribehnu obidvaja kocuri v domneni, ze sa ide jest
- Pes zacne vrtiet chvostom, lebo ocakava, ze sa ide von na prechadzku
;)

K teme: Vobec nepouzivam automaticke zapinanie elektroniky. Nepotrebujem to a nechcem to.
- Idem pozerat TV? Tak ju zapnem a zvolim prislusny kanal (sat Skylink)
- Ak idem pozerat film, alebo pozerat/pocuvat koncert, este zapnem AV Receiver a na TV vypnem zvuk
- Ak idem len pocuvat hudbu, zapnem AV Receiver, prepnem vstup, zalozim LP a je to

Aka automatika by tam este mala byt? Snad uz len hlasove ovladanie (TV to dokaze).

Jean Reno
Registrace: 2/2022

Otázka zní, jak se přenáší zvuk z TV do domácího kina. Pokud přes ARC, tak musí být HDMI-CEC zapnutý ( aspoň u mé techniky ). Pokud přes optiku, či jinak, tak by stačilo vypnout HDMI-CEC na domácím kinu.
Já to mám jinak, zdroje jdou přes HDMI do AV Recieveru a z AVR do TV přes HDMI. HDMI-CEC vypnuto u všech přístrojů. Mimochodem HDMI-CEC bere pár Wattů navíc ve "Standby" (vypnutém stavu pomocí dálky )

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@udrzba

Má to blbě zapojený. A musí mít kabel co podporuje ARC.

MMorous
Registrace: 10/2019

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra