![]() |
|
Přenosy z MET a ROH v nové sezoně začínajíJiž zítra 1.října v 19:45 (a opakování tradičně v neděli v 15h) je přenos z ROH: ToscaCelý přehled live přenosů do kin si snadno najdete, zadáte-li do vyhledávače pár klíčových slov, například: metopera-season-2025-2026-in-cinema royal-ballet-opera-cinema-season-2025-26 |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 458 |
![]() |
|
@DPetrdekuji za info. nemas nahodou uz parametry prenosu? dekuji |
NICKK
Registrace: 11/2023 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
@NICKKV roce 2024/25 bylo:ROH: 0,8W cca 12638 H SR: 14500 S2 QPSK, FEC: 3/4 MET: 0,8W cca 12634 H zbytek stejný. V roce 2023 mám zapsáno: ROH: 0,8W cca 11499 V SR,S2,QPSK,FEC stejné. MET: 0,8W cca 11494 V jinak stejné. Přenosy z ROH mívají ve středu dopoledne zkoušku přenosu, která začínala něco před 11h, trvá nejméně hodinu. Tou dobou zítra doma budu a kdyby to na loňských parametrech nebylo, zkusím pohledat ve spektru a dal bych vědět. |
DPetr
![]() |
|
@DPetrDíky za info. Přenos 1.10.z ROH (nyní hledat jako ROB - Royal Opera Ballet) by měl být zajímavý obsazením titulní role. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 957 |
![]() |
|
@DPetrPrima,těším se ![]() |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 610 |
![]() |
|
@DPetrVsetky tieto prenosy su na 0,8W? Ziadny nejaky mirror na 13,0E, 19,2E alebo 23,5E? Dik. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 022 |
![]() |
|
RE: Přenosy z MET a ROH v nové sezoně začínajíNo mě by na balet nedostali i kdyby tam dávali zadarmo dobrou slivovičku. :DD |
kolenáč
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 987 |
![]() |
|
@kolenáčHmm... Nehovor tak. Raz sa ti nejakym omylom podari zhliadnut balet Luskacik (Nutcracker, P. I. Cajkovskij) v nastudovani niektorej zo svetovych baletnych scen a zmenis nazor na balet. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 022 |
![]() |
|
@Jean RenoNetuším, navíc na frekvenci 12634 běží test, ale z Metropolitní opery... V řehledu živých přenosů do kin ale mají nejbližší až 18. října.Na 0,8W jsem zatím nenašel na žádné polarizaci ani pásmu jiný užší peak (než mají multiplexy), který by odpovídal tomuto typu přenosu. Buď špatně hledám, nebo v ROB (ROH) přešli na jiný satelit, nebo budou mít dnes přenos, ale doba testu se změnila. Uvidíme večer. Ale je zde nejméně jeden šikovný člověk, který bývá více v obraze, tak nám třeba poradí... ![]() |
DPetr
![]() |
|
@kolenáčNo, soudím nesměrodatně, že operu Tosca pro dnešní přenos nikdo na balet nepředělal![]() |
DPetr
![]() |
|
Met Opera0,8°W : 12625H14500HD S2 |
jurokovac
Registrace: 7/2024 Příspěvků: 158 |
![]() |
|
@jurokovacNo ano, omlouvám se za překlep - napsal jsem chybně 12634 místo 12624 (MHz sem tam už je v rámci rozlišení zařízení, ano, jinde to mám taky 12625), ale dnes má být večer přenos z ROB(ROH) a mívali vždy test od cca 10:50.Test z MET mě mate. |
DPetr
![]() |
|
RE: Přenosy z MET a ROH v nové sezoně začínajíDíky za informace, které sem dáváte. I když televize nemůže u opery pro moje ucho nahradit divadlo ani z deseti procent, občas kouknu i na tv, nechce se mi trajdat přes půl světa za zpěváky víckrát do roka. Stejně většinou přijedou časem do Vídně, nebo do Milána, kde to není až taková štrapác je vidět. MET je špička, ale La Scala nebo Staatsoper není o tolik horší - nebo já jsem moc neznalý, abych rozdíl uměl prožít.2kolenáč: někdo má rád vdolky, jiný zase holky. Balet vyžaduje určité myšlenkové předpoklady a taky nároky. Není to masová zábava jako Ulice, nebo Výměna manželek, u nichž je přemýšlení na překážku. Není to problém - stejně jako každý nečte Kafku nebo Prousta, nezkoumá diferenciální rovnice druhého řádu, nedívá se každý na balet. Ale to neznamená, že to jsou nesmysly. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 267 |
![]() |
|
RE: Přenosy z MET a ROH v nové sezoně začínajíTak na loňském kmitočtu 12638H teď běží test z ROH, vše tedy při starém![]() |
DPetr
![]() |
|
@TomSeniorPřesně tak. Balet a opera sice nejsou mé nejvyšší preference, ale upozornění na přenosy (díky Konasovi) jsem před lety uvítal - neškodí rozšířit si obzory. A mnohdy si to opravdu užívám. Jinak - on ten přenos při poslechu na 5.1 audioaparatuře na tom není zas tak špatně oproti křeslu v divadle... A projekce na velkém plátně (či velké obrazovce, kterou nemám) s případnými detaily mému nikoli nejlepšímu zraku přímo lahodí![]() |
DPetr
![]() |
|
@DPetrŽasnul jsem, co Angličani vyvedou. Nestačilo jim, když obecenstvo vybučelo poslední uvedení Carmen, tak všem předestřeli brutální hororovou popravu. Zajímaly by mě ženské reakce v publiku, dost jich asi v noci nespalo. Chudák náš dirigeent Hrůša. První světový přenos a hned taková hrůza ve stylu manýrů gestapa. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 957 |
![]() |
|
![]() |