, sekce: Příjem DVB-T |
|
rozpsdání obrazuodborníci začal se mi vyskytovat problém na ČTčkách a to že se mi nepravidelně rozpadá obraz síla sigmálu je 98 ale kvalita mi kolísá od 85 do 60. přitom ostatní programy jsou v pořádku. ze stejného vysílače jde mux 22 a 23 a ty jdou perfektně Vysílač Krásné |
chvalina2
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 414 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
|
|
RE: rozpsdání obrazuOd čtvrtka prý je inverze. Měla by skončit po víkendu, tak uvidíme. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 751 |
|
|
TornyInverzia urcite nie je. To by mi signal urcite na tych 160km urcite vypadaval tiez. Tam bude ina zavada... |
Jogy
Registrace: 9/2024 Příspěvků: 80 |
|
|
RE: rozpsdání obrazuKaždopádně je to s velkou pravděpodobností otázka příjmu. Tedy antény, koaxu, rušení, případně zesilovačů a souvisejících věcí. Není mux jako mux, různé muxy mohou vyžadovat různé S/N pro úspěšné dekódování. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 294 |
|
|
@chvalina2Každopádne tento problém nevyriešiš tu na fóre. Chce to v reáli u teba urobiť merania anténarom a až potom, podľa výsledku daný problém riešiť.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 166 |
|
|
@JogyMěl jsem to ze serveru pocasiaradar. Párkrát tady byly diskuze o problémech MUX21 na 26. kanále, echo, preecho atd. Já naštěstí chytám Bukovku na k.33. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 751 |
|
|
Chvalina2U vas je hlavne problem s Ct lebo to mate ako jednofrekvencnu siet na kanale 26. Nepises aku pouzivas antenu. Aby si sa vyhol ruseniu z ineho signalu z ineho vysielaca , ktory ti asi leze do anteny je nutne pouzivat smerovy antenu typu color alebo yagy. Ak pouzivas antenu typu situ alebo tie plastove rozne vsesmerove blbosti mas zadelano na problem. Samozrejme ak poyzijes antenu yagy a si blizko vysielaca nepises ako daleko nie je nutne pouzit zosilnovac. Ak by signal nebol dobry je nutne pouzit zosilnovac ale jednostupnovy.Posielam moznu zostavu.. https://www.dxc.cz/eshop/antena-emme-esse-44lx45g-lte-5g/ https://www.dxc.cz/eshop/predzesilovac-teroz-dvb-t2-ulna/ Antenu som navrhol aj s filtrom lte. Ten zosilnovac kupuj az potom, ked nebudes mat dobry vysledok so samotnou antenou... Samozrejme existuju aj kanalove anteny od xmuxa, ale je to za ine peniaze a samozrejme ak by boli signaly na hrane je ako u mna, kde ale prijimam signal zo vzdialenosti 160km a mam antenne dvojca uz musis riesit aj filter na jednotlive kanale, ale u teba to nie je nutne. Hlavne jd mat kvalitnu antenu a tym zacat.... |
Jogy
|
|
@TomSeniorVůbec tomu nerozumíš,jen píšeš nesmysly |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 413 |
|
|
@tornyPočasím to určitě není |
Prosat
|
|
@tornyAno s inverziou a preechom zvyknu byt problemy hlavne v zime pri inverzich, kedy aj mne do Kojalu lezie signal az z vysielaca Mezivrata alebo Cukraku hlavne kanal 40. 26 kanal nemam lebo tu v 7km juzne od Martina mam velmi silne rusicky nasich vysielacov.Ten 26 kanal ako jednofrekvencna siet dokaze blbnut Pri odrazoch a oneskoreni slabsieho signalu. Mam naozaj to najlepsie co existuje zosilnovace nizkosum 0,5dB specialnom pistupe zapojenia v predu 15dB sirokopasmo za nim 33,40 26dB priepust a po 30m koaxu dalsia 33,40 priepust 26dB, antenne kanalove dvojca 33 az 40 a citlivy technisat prijimac. Signal mam 100percet az na par dni v roku pri inverzii, kedy je problem na par hodin. A to mam este problem s vyskovym lrevysenim Velka Fatra 1100m vo vzdialenosti 12km. Takze signal vytahujem zo zahrobia. Mam uz aj dab cz z Kohalu a Javoriny tiez dvojca. Ale toto vsetko je len zabava. Hlavne to este bolo zlucit vstko spolu dabcz sk, dvbt2 cz sk, fm cz sk a satelit k tomu.... Preto to chce kvalitnu antenu |
Jogy
|
|
RE: rozpsdání obrazuÁno súhlasím, základom je pasívna smerová anténa v dnešnej dobe vybavená z kvalitným LTE filtrom.Ďalšou vecou je fakt, že nie všetky MUXy majú rovnakú silu signálu a každý individuálny príjem signálu je sám o sebe "jedinečný", t.j. nemusí fungovať na takéto riešenie problému univerzálny spôsob! Ako som už spomenul vyššie, chce to v reáli v prvom rade premerať hodnoty signálov z jednotlivých MUXov a potom hľadať/realizovať adekvátne riešenie. Napr. ja som u seba doma musel potlačiť silné MUXy kánalovou priepusťou a potom trochu zosilniť signál pásmovým zosikom (15dB), aby som docielil v praxi to, že som zvýšil úroveň signálu na najslabšom lokálnom MUXe a znížil úrovne signálov celoplošných MUXov. Samozrejme anténa je umiestnená na streche domu a rozvod terestriálneho signálu je realizovaný po celom rodinnom dome. Pred touto úpravou sa mi tiež stávalo to, že na tom lokálnom MUXe mi kolísal počas ročných období signál pod minimálnu úroveň potrebnú na stabilný príjem. Najhoršie to bolo na najvzdialenejšom a najdlhšom koaxe. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 166 |
|
|
mmiriboyAno presne trafena odpoved. Aj u mna dlho najslabsi signal 40 kanal blbol a musel som utlmovymi clankami znizit urovne Dvb t2 Sk na 30, 32, 35, 47a hlavne uroven FM to mi nicilo prijem najviac na urovne , aby to akutrat hralo na 100percent a nebolo to prebudene. Odvtedy mam pokoj a slape vsetko ako hodinky. Dokonca na Kojal mam ako som pisal 3 zosilnovace ale ten 3 mam uz len sirokopasmovy zosilnovac, kde si potenciometrom jemna doladujem uroven na pozadovanu kvalitu lebo pri silnom zosilneni sa to.prebudi a kvalita klesa a zase pri slabom uz kvalita klesne vplyvom silnejsieho miestneho muxu. Hold je to alchymia a to zlucovanie vsetkeho spolu to bola teda riadna zabavka. Ak si niekto mysli, ze to jednoducho vlozi do zlucovaca pre fm, uhf, vhf a bide to hrat sa velmi myli. Treba to takto dotukavat postupne aby sa sivnaly vyrovnali. Ale myslim si, aby sme neodbolcili od problemu hore to co som navrhol mu bude urcite postacovat. Toto co som riesil ja je uz naozaj zabavka a relax. Pre @chvalinu2 treba jednoduche riesenie kvalitnu antenu s lte filtrom a potom pokracovat dalej. Mnoho ludi zavesi v izbe plastovu blbost, kde je stoceny medeny drat a mysli si, ze to bude fungovat... |
Jogy
|
|
@Jogyna 26k mu bude za polovinu ceny fungovat EmmeEsse 45LC26F s 13.5dBi a úhlem příjmu 40°. 44LX45G LTE 5G má lepší parametry od cca 40k. Na 26k má cca 13dBi a 40°. Viz. katalog https://www.emmeesse.it/sites/default/files/inline-files/EmmeesseCatalogue_157_web.pdf |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 071 |
|
|
@RAFI007Tzv.odborníci,jen věštíte z křišťalové koule,neznáte příjmové podmínky v daném místě a dávate návody,které daný problém nevyřeší!Jen bude zbytečně vyhazovat peníze aniž by to vyřešil.Chce to odborníka,který to vyřešit umí,těch přícin může být více!Někdo může hrát bez problémů i na kousek drátu! |
Prosat
|
|
RE: rozpsdání obrazuBohužel, celá jednofrekvenční síť mux21 na K26 je tak trochu nešťastně navržena. Jak zde bylo naznačeno v diskusich, měl se zachovat systém sítí vysílaču používaný v DVB-T, ktery se osvědčil. Použitím QAM 256 není také zrovna nejidealnejsi v pozemaku. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 717 |
|
|
@ProsatAno!Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 204 |
|
|
@ProsatProč to píšeš ty odborníku mně ? Já psal příspěvek pro Jogy k jemu nabízené zbytečně drahé anténě pro kanály na spodku pásma. Na rozdíl od tebe přesně vím co dělám. Nějak se v tom ztácíš, asi sám hraješ na kus drátu. |
RAFI007
|
|
@RAFI007tak to nelze na dálku radit,jako kup si tyhle boty,mě netlačej,tebe taky nebudou |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 467 |
|
|
@pierrepetrUplný souhlas! |
Prosat
|
|
@RAFI007Nejsem věštec |
Prosat
|
|
@pierrepetrJo. To je správný příměr s tou botou. Budu šířit dál. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 904 |
|
|
@krupinoještě znám lepší pro LNB a parabolu |
pierrepetr
|
|
@pierrepetrTož dávééé.Začínám trochu tušit. To bude určitě s hvězdičkou... |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 904 |
|
|
@krupinodám až bude na to téma |
pierrepetr
|
|
RE: rozpsdání obrazuTeda, to by jeden neveril, co vsetko treba vlastnit, co vsetko treba kupit, co vsetko treba pracne a zlozito nastavit, ake problemy s tym treba riesit, aby... aby sa nohlo prijimat to, co lahko a bez problemov mozete prijimat zo satelituVidim to tak, ze toto nie je o pozerani TV, ale o hrani sa s technikou, tzv. umenie pre umenie. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 122 |
|
|
@Jean RenoZrovna programy ČT HD jsou na některých místech taky rušeny a experimentuje se s LNB. |
RAFI007
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|