, sekce: Příjem DVB-T |
|
MUX24, Vysílač?Ahoj všem, asi cca více než 4 týdny dle měření a hlavně stížnostem zákazníků pozorujeme problém s vysílačem MUX24 v Lokalitě Beroun Lhotka u Prahy, středočeský kraj. Jedná se však o nějakou pravděpodobnou modulační chybu, která způsobuje krátkodobé výpadky či záseky vysílání, ale výkon vysílače a příjmové podmínky jsou bezvadné. Signál na více míst vykazuje shodný problém ačkoliv na anténé máme i 53 i více dBuV , MER je i hodně přes 30dB o C-BER a V-BER ani nemluvím jsou prostě na mnoha místech ukázkové, signál se na příjmové straně prostě nehne, odlazeno vždy jak filtry pro rušení vysokorychlostním internetem tak i navíc selektivními anténami a přesto i přes průřez různých značek přijímačů jak boxů tak TV k tomuto jevu stále dochází.Prostě i holá anténa napřímo proti vysílači pouze s odlazením rušivých vlivů vykazuje tuto chybu. Ostatní dostupné vysílače na jiných místech např. K45 Klínovec, nebo K44 Rakovník Louštín, nebo Příbram Hvězdárna K45 tyto chyby prostě nevykazují i přes horší parametry. Má někdo takovou zkušenost někde kolem nebo prostě jinde s MUX24 také? Díky za případné zkušenosti. |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 377 |
|
|
RE: MUX24, Vysílač?Když to máš takto změřené, pošli to na provozovatele. Několikrít jsem to takto řešil a snad vždy ke zdárnému výsledku. V momentě, kdy vidí, že je to technik, co to má změřené tak jsou reakce uplne jiné, než když tam volá běýný uživatel. A náprava je reálná a většinou rychlá. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 338 |
|
|
@PájíkJsem téhož názoru jako "Ja." Pokud poskytneš důvěryhodné informace, pak se tím na DB budou určitě zabývat. Už jsem také několikrát takové věci řešil, a to jak s ČRa, tak s DB. Důležité je, poskytnout kvalitní informace. Přijímaný vysílač, místo (místa) příjmu, úroveň signálu, použitá anténa, MER atd.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
TO: všem,tak jsem info poskytl Muxu24.. a nějak řeší restartují vysílač apod. Prozatím vylepšení nenastalo, ale snad na to přijdou. |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 377 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|