Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Náměsíčná - přenos z MET

Opera od Vincenza Belliniho dnes od 18:45. Utekl mi test dopoledne (od 10:30), jen předpokládám, že parametry zůstávají - 0,8W 12634H SR 14500 3/4 S2 QPSK. Transpondér by měl ožít nejméně hodinu před začátkem.

DPetr
Registrace: 2/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

@DPetr

Uniklo mi že je test dopoledne. Pro mě novinka. MET bežně začínala klapáním okolo 17,00hod.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Zdravím, test už běží na 12625H!

DPetr

@konas

O tom dopoledním testu jsem četl na nějakém webu, tak nevím. Hlavně že už to jede, musím jít za chvíli na jinou kulturu, tak už můžu naprogramovat záznam.

DPetr

MET Opera

0,99°W
12265 H14500 3/4

jurokovac
Registrace: 7/2024

@jurokovac

Intelsat 10-02 je od začátku na pozici 0,8W, bežně se používá údaj 1W jako Thory.

konas

RE: Náměsíčná - přenos z MET

Tři malé výpadky v přenosu. Jinak novináři jsou omezenci, při souhrnu životních rolí totálně zapomínají na její první vystoupení v MET už v r.2017 v Mozartově opeře Idomeneo zpívala jednu z hlavních rolí. Fandím jí už od té doby. Byla na operu mladá (29), nadějná, pohledná a štíhlá. Naštěstí si, kromě věku, si parametry udržela.

konas

Je mi luto, ze nemam moznost prijimat tieto prenosy...

Jean Reno
Registrace: 2/2022

1. Na webu najdeš záznamy a dneska už ve zcela srovnatelné kvalitě. I když samozřejmě přímý přenos má atmošku a napětí.
2. Stejně je to lepší na živo.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@TomSenior

No prave! Trafil si uplne presne.

Jean Reno

@TomSenior

Prosím vás, v čom sa líši „atmoška a napětí“ priameho prenosu od záznamu v prípade opery.
Pri športovom prenose by som to ešte pochopil (napr. známy výsledok).
Jedine, že by mi pri priamom prenose chýbalo napätie, či mi náhodou nevypadne z nejakej príčiny signál.
S bodom 2. sa dá súhlasiť.

RudoM
Registrace: 5/2020

Ono je to s operou dost podobné jako se sportovním zápasem. Co se povede, co se nepovede, jakou formu budou mít zrovna dnes určití hráči...či jak si povede dirigent. Nedá se to zastavit a jít si uvařit kafé, nedají se předem přečíst komentáře či recenze.
P.S. Já už jsem zmlsaný stařík a v podstatě si potřebné užiju na živo, stejně jako jiné věci už nemám důvod/čas/chuť akceptovat náhražky. A taky už ani nechci a nepotřebuju vidět úplně kde co. Tak moje nápady je třeba brát s rezervou.

TomSenior

@TomSenior

Ďakujem, beriem to s rezervou.

RudoM

@Jean Reno

Zase tak moc to nechce...Výhled na pozici 1W, parabola stačí i 70cm...Toť vše.

DPetr
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

70cm na METOP, to bych tedy rozhodně nedoporučoval. Rozdíl výkonu tohoto feedu proti běžným transponderům je pořád znatelný. Takhle by menší deštík mohl velmi rychle promítání ukončit...

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@DPetr

Vyhled mam, to by problem nebyl. Myslis, ze by slo "predelat" moji sestavu E85, 13,0-19,2-23,5°E? Asi ne.

Jean Reno

@Jean Reno

Pořiď si Maximum E-85 multifocus. Ta to zvládne.

krupino
Registrace: 10/2008

@krupino

Dik za radu.

Jean Reno

2krupino: máš METOP ověřený na tak malé anténě? To není tak úplně jako běžné české programy z 1W.

TomSenior

So štandardnou 80-kou som mal trošku na hrane tie prenosy z MET. Môže stačiť pri presnom nastavení. Síce to je S2 transpondér s nízkym FEC a iba QPSK, ale s neštandardne nízkym SR a to robí pri niektorých zariadeniach trable. Multifocus s LNB aj pre 1°W, neviem... Keby nezáležalo na tom či sa dívam naživo (atmosféra live prenosu môže byť pre niekoho plus), tak by som takéto prenosy buď streamoval alebo sťahoval.

Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).

zmarian
Registrace: 6/2011

Symbolová rychlost METOP feedu není nijak zásadně nízká. Je taková, jaká se očekává pro takovou datovou službu(přenosová kapacita). Receivery mohou mít problémy s rychlostmi pod 5000. Přenosové feedy pro TV služby mívají rychlosti nejčastěji 7200 a neznám receiver, který by si s ní neporadil.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@TomSenior

Mám ověřeno. Nahrávám z ní běžně. Jen když jsou hodně velké mraky nebo srážky, tak si tam přetočím motorem stopětku.

krupino
Registrace: 10/2008

@Varos107

Pre prenosy neni, ale oproti štandardnému DTH príjmu je nižšia tá hodnota. Boli mašinky ktoré už trošku haprovali v minulosti okolo hodnoty 15000 - sekundové straty signálu, zakockovanie. Potom jedna vec je satelitný prijímač a druhá zase zabudovaný televízny tuner.

Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).

zmarian
Registrace: 6/2011

Asi bude pro výběr antény hrát zásadní roli i místo příjmu. Aš a Košice se budou dost lišit. Ale to už jsme hodně daleko od Náměsíčné. Kdo vlastně premiéru zpíval?

TomSenior

Nadine Sierra (Amina) a Xabier Anduaga (Elvino)

RudoM

@TomSenior

Ak by vás skutočne zaujímalo, kto spieval v premiére, tak v máji 1831 to bola Giuditta Pasta ako Amina.

RudoM
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra