Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

OpenAtv 7.3 softcam

Prosím o radu. Nefunkční softcam Cccam v image OpenATV 7.0 a vyšší. Nevím co s tím. Mám sat příjmač GigaBlue UHD Quad 4K. Děkuji.

jara11
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

@jara11

Na to,že jsi zde tak dlouho,by jsi tu už mohl vědět,co s tím. :)

amper
Registrace: 6/2008

RE: OpenAtv 7.3 softcam

Co znamená "nefunkční"? Nenaistalaluje se? Nespustí se? Nečte lokální kartu? Jako kartu? Skylink? Nebo ji čte ale některé kanály nehrají? Nebo je spuštěný a akorát máš chybná data pro připojení k nějakému svému serveru? Pokud ti nefunguje sdílení na nějaký šmé server, tak s tím se tady radit nesmí.
Rada: připoj se telnetem k přijímači, podívej se co tam běží (ps) a co máš kde nainstalované (ls), pokud cccam máš nainstalovaný, spusť ho manuálně (kdyby běžel tak killall) - a většinou se příčinu ve výpise na obrazovce dočteš.

TomSenior
Registrace: 3/2025

OpenAtv 7.3 softcam

Vše se nainstaluje v nastavení softcamu Cccam ok, ale po restartu sofcamu nepracuje. Přes telnet to manuálně taky nespustím. Napíše to hlášku, že neexistuje. Ve starších verzích OpenATV vše Ok, ale od verze 7 to nejde.

jara11

@amper

No vidíš,já jsem tu už léta a taky netuším,jak to funguje.. :-/ :))

radek79
Registrace: 7/2022

Ja by som to preinstaloval novou verziou OpenATV a znovu zadal feed pre softcam.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Tedy ho ten soft najdeš přes telnet? Je na místě, kde ho systém hledá (podívej se do skriptu, kde ho chce spustit) a hlavně se podívej, jaké má ten soubor atributy. Jestliže nejde spustit ručně a přitom ho vidíš, když dáš příkaz ls, pak jsou možnosti jenom čtyři:
- nemá spustitelný atribut
- soubor je skutečně vadný
- přihlášený user nemá oprávnění spouštět soubory
- neumíš spouštět správně soubor a třeba spouštíš ho vlastně v jiném adresáři, kde není. Vlez do adresáře, kde je cccam, příkazem cd, a pak ho spousť na začátku ./ to znamená aktivní adresář.
(Omlouvám, se pokud toto je ti jasné, ale viděl jsem více případů, kdy to jasné uživateli nebylo.)
Jakmile ho ručně spustíš, ale po restartu se nespustí, pak je skoro určitě jinde, než ho systém hledá, nebo je nějaký problém s pythonem, scripty apod. OpenATV nepoužívám, takže tohle je jenom dohad. Možná nesprávný.

TomSenior

presně jak tu někdo píše...nainstalovat nové OpenATV 7.6 a nahrát nový Cccam popř. Oscam a musí to fungovat ;-)

Octagon SF4008 4K UHD + Zgemma H9 TWIN SE 1x Fuba Multifokus + 1x Fuba s Motorem

czRossi
Registrace: 7/2006

Ja osobne by som sa z cccam taktiež nezoberal. Treba nainštalovať oscam, správne nakonfigurovať a musí to fungovať!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Ani nevíme, co má vlastně fungovat. Konfigurace oscamu (opravdová, ne jen obkreslení konfigů bůhvíjakého původu) má velmi mnoho parametrů a potřebuje tak hodně znalostí. Používám oscam, ale pro některé typy použití a uživatelů je asi cccam praktičtější/jednodušší.Ale základ je otázka: co to má dělat? Sdílet z několika serverů? Obsluhovat lokální kartu? Jakou kartu? atd atd.

TomSenior

Samotné binární soubory CCcam mají s Python 3.x tj. OpenATV 7.x problémy, ale v tomto případě vzhledem k chybě to vypadá, že samotný binární CCcam není určený pro použitý procesor v přijímači, nebo na špatný název. Doporučuji přes telnet spustit samotnou binárku CCcam, stačí napsat její název v usr/bin a kontrolu názvu v shell scriptu etc/init.d/...

gsmobil
Registrace: 1/2006

OpenAtv 7.3 softcam

Jsem v adresáři kde se Cccam nachází. Vyjedu si obsah adresáře.Vidím, že tam Cccam je. Sustím z příkazového řádku a nic. Zkoušel jsem to na starších verzí 6... a tam to přes telnet spustím. Ve ver. 7.. nic.

jara11

Platí co jsem o tom napsal výše. Jsou čtyři možnosti.

TomSenior

No to je v pořádku CCcam nemá žádné textové informace, tedy při spuštění samotného binárního souboru to nemá pokud je vše v pořádku nic udělat, tedy přes ps x bych zkontroloval jestli je CCcam spuštěný, pokud je, tak chyba bude v samotném scriptu v /init.d odkaz na binárku nebude správný, pokud CCcam nebude v aktivní tj. příkaz ps x pak to bude ten první problém o kterém jsem psal, že některé binární soubory CCcam mají na OpenATV 7.x problém v tom případě zkusit jinou binárku.

gsmobil
Registrace: 1/2006

Příkazem ps x jsem to kontroloval a spuštěný opravdu není.Zkusím jinou binárku Cccam, to se mi zdá rozumný.Děkuji. Ne že bych to potřeboval na koukání(na to používám něco jiného), ale zajím mě technický problém jak to pořešit.

jara11

OpenAtv 7.3 softcam

Nová binárka pomohla.Děkuji. ;)

jara11

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra