3dny, sekce: Kabelová televize |
|
Vhodný zesilovač pro kabelovou TvMám Vodafon 1. televize běží přes settopbox,2. Tv přes C+ modul a tady mám 8m dlouhý kabel a obraz je horší.Při kabelu 2m je obraz OK. Myslem jsem k TV připojit zesilovač s napájením přes USB s frekvencí 0 až 900 MHz. V poradně na Vodafonu mi řekli, že s tím nemají zkušenost. Zajímá mě váš názor. |
bruja
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 7 |
3dny |
|
RE: Vhodný zesilovač pro kabelovou Tv8m kabel neurobi ziaden rozdiel v porovnani s 2m kablom, iba ak by bol poskodeny 8m kabel |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 637 |
3dny |
|
RE: Vhodný zesilovač pro kabelovou TvPoužil jsem jiný a žádná změna. |
bruja
3dny |
|
@brujaJaký kabel máš na mysli a jak to máš zapojený? Vodafon obvykle končí TV účastnickou zásuvkou a Tv k ní připojíš běžným koaxem. 8m by nemělo tolik vadit. Jde o to, jak máš zapojenou 1. televizi. Jestli máš vyvedený obě televize přes nějakou rozdvojku, tak se potom nediv. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 574 |
3dny |
|
@brujarozbočovač nebo odbočovač -6dB, kvalitní koaxiální kabel, F konektory + IEC/F redukce. Nepoužívej rozbočovač s IEC konektory a kupovaný kabel s IEC konektory. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 067 |
3dny |
|
@RAFI007To je opravdu důležité. Kupované kabely se zalitými IEC konektory je největší zlo na světě. Útlum jako (nevhodné slovo). To až hlava nebere, jak je to možný. Soused dodnes kroutí hlavou, když jsem mu vyměnil v zimní zahradě jeho jednometrový nádherný kupovaný kabel s konektory. Zmizlo kostičkování, přibyl multiplex 24 i bratři Poláci. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 904 |
3dny |
|
RE: Vhodný zesilovač pro kabelovou TvNevhodným slovem byl otec selátka.Asi bych se měl stydět... |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 904 |
3dny |
|
brujaKabelová televize Vodafone jede v pohodě i na koaxial 5mm délka 25m s rozbočením na 3 TV Zn.Cavel. Pouzit 2x rozbočovač T kovový IEC, f konektory a anténní F koncovky redukce IEC. Jestli je použit hybridní rozbočovač muže už být problém, ale i v samotném koaxiálním kabelu s koncovkami IEC, který se prodava muže být také problém z výroby. Někdy se to stává. Nechápu ale ten výraz horší obraz u digitálního signalu, když už analog nejede, alespoň u nás v Ústeckém regionu, už za bývalé UPC, před prodejem Vodafone ho vypli. Ten muže způsobit pouze televizor v nastavení obrazu. Jediný co muže nastat, je snížení úrovně signálu v rozvodu a kostičkovani obrazu pokud signál a kvalita klesne pod hranici prijmu. Na 8m kabelu by měla být ztráta úrovně signálu minimální, max do 2dB. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 709 |
3dny |
|
krupinosouhlas, kámen úrazu je nekdy v těch zázračných kupovaných koaxialech s koncovkami, už jsem se s tím také setkal. Středový vodič je ještě slabší než u klasického koaxialu 5mm, který má středový vodič 0,8mm. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 709 |
3dny |
|
@RAFI007Velmi srozumitelná a jednoduchá rada. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 466 |
2dny |
|
@brujaJá zapojen tento a v pohodě Zesilovač Nedis CATV, Max. zesílení 12 dB, 85-1218 MHz, 4 výstupy, zpětný kanál - 7,5 dB, 5-65 MHz, konektor F (SAMP41148ME) |
ostplus
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 52 |
2dny |
|
Vhodný zosilňovačKúpiť celomedený koaxiál |
jurokovac
Registrace: 7/2024 Příspěvků: 165 |
2dny |
|
@jurokovaca proč celoměděný ? Napsal bych nekupovat se železným jádrem, hlinikovovou folií a na ní měděné drátky, čínské noname s rozpadajícím se PVC, malý počet drátků v opletení atd. Zrovna měďěný plášt má dvojnásobný poloměr ohybu a může prasknout, rozdíl 0.6-1.5dB/100m na 600 MHz je nepodstatný.(údaj pro Belden H125-H121) |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 067 |
2dny |
|
RE: Vhodný zesilovač pro kabelovou TvŽádné kabely se zalitými koncovkami nepoúžívám.Nepoúžívá ani žádný rozbočovač. První Tv jde přes STB HDMI, druhá T přes antenní vstup Tv přímo z krabice Vodafone s použitím C+ modulu.Koupím nový kabel. |
bruja
2dny |
|
RE: Vhodný zesilovač pro kabelovou TvUz neblaznite! Na 8m mozes pouzit aj nizkofrekvencny koaxial priemeru 3mm! |
sky59
Registrace: 1/2023 Příspěvků: 637 |
2dny |
|
RE: Vhodný zesilovač pro kabelovou Tvkoax na 150 kHz na 8 m musí stačit každému |
Salt
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 114 |
včera |
|
@SaltKoax na 150 kHz? To ako na pásmo DV? |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 672 |
včera |
|
RE: Vhodný zesilovač pro kabelovou Tv2bruja: bohužel ne každý nový kabel z obchodu je dneska dobrý kabel. Přečti si RAFI a udělej to jak píše. Druhá věc je, kam je připojen ten STB? Není tam nějaké roztodivné rozbočení na STB a druhou televizi? To je totiž nejpravděpodobnější zdroj problému. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 281 |
včera |
|
@Kimlosorry, smajlíky jsem zapomněl |
Salt
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 114 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|