, sekce: Zkušenosti |
|
Problemy so zariadeniami AlexaDobry den,rano v aute sa mi kolega postazoval, ze uz niekolko dni ma doma problem so zariadeniami Alexa. Ja presne neviem, o co ide, ja take zariadenia nemam, len som zaregistroval v spravach akesi celosvetove problemy spolocnosti Amazon a ze nieco bolo vyradene z cinnosti. To je vsetko, co o tom viem. Spominal Echo.Dot (?), problem s parovanim zariadenii a chybove hlasenie Network error. Vsetky zariadenia zresetoval, znovu nahodil do domacej siete, stravil nad tym tri vecery a vysledok nula. Mate s tym niekto skusenosti a poradite mu? Dakujem. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 357 |
|
|
RE: Problemy so zariadeniami AlexaBol hromadny vypadok cloudovych sluzieb Amazonu AWS, ktory mal vplyv aj na sluzbu Alexa.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 714 |
|
|
@black13aAle to je snad uz opravene a jemu to stale nefunguje... |
Jean Reno
|
|
RE: Problemy so zariadeniami AlexaJe treba googlit, na Redditu r/Alexa alebo Amazon forach bude snad nejaky navod, ako to vyriesit...Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 214 |
|
|
@DusanJo, to bude musiet urobit.Ja som len chcel vediet, ci s tym tu na fore niekto nema priamu skusenost a poradi, ako to vyriesil. |
Jean Reno
|
|
RE: Problemy so zariadeniami AlexaMám Alexu už niekoľko rokov. Posledné dni fungovala bez problému. Jazyk mám nastavený na taliančinu a adresu na Českú republiku. Keď som sa presťahoval z Ríma do CZ a chcel som si zmeniť adresu na CZ, tak som s ňou dosť bojoval. Ale mrcha, poddala sa a už mi ráno hlási počasie v českom meste.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 391 |
|
|
RE: Problemy so zariadeniami AlexaLen pre zaujimavost:Tak sa mi moj znamy rano v aute pochvalil, ze odvcera mu uz Alexa funguje na 100%. Tretikrat "preinstaloval" domacu siet a parameter Sirka pasma WiFi zmenil z hodnoty 20 MHz na Automaticky. A Alexa sa vraj rozbehla. No ja teda neviem... Ked sa na to pozrel dozadu, tak za pricinu problemov stanovil akusi novonainstalovanu aplikaciu na monitorovanie odchadzajucich dat zo smartfonu (spominal nejaky tunelling). Ta si pytala iste nastavenia a on "nieco" nastavil. Zrovna v tom case mal Amazon vypadok, tak hladal problemy tam. Aplikaciu dal prec, ale ten parameter Sirka pasma WiFi zrejme zostal na hodnote 20 MHz. Ak s tym mate niekto skusenosti, mohla obmedzena sirka pasma sposobit nefunkcnost Alexa? Alebo si to on tak vysvetluje? |
Jean Reno
|
|
@Jean RenoNemohla. Bolo toto21.10.2025 Rozsiahly výpadok služieb Amazon Web Services (AWS) zasiahol včera viacero populárnych platforiem vrátane Alexa, Snapchat, Fortnite, ChatGPT a ďalších. Problémy trvali niekoľko hodín a spôsobili výpadky miliónom používateľov po celom svete. Amazon incident potvrdil a uviedol, že išlo o internú chybu siete. Väčšina služieb je už opäť plne funkčná. |
longoria
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 141 |
|
|
@Jean RenoOn to mal sledovať a keď to naskočilo, tak mal reštartovať všetko. Nie preinštalovávať. A tunelling je sprostosť. |
longoria
|
|
@longoriaVed prave, restartoval. Nepomohlo. Tak sa zacal vrtat v sieti.Casova koincidencia - ta appka. Mohla obmedzena sirka pasma sposobit nefunkcnost Alexa? |
Jean Reno
|
|
@Jean RenoMožno sa známy bude obávať urobiť experiment, ale mal by skúsiť vrátiťšírku pásma WiFi z hodnoty automaticky späť na 20 MHz. Videl by, či naozaj táto zmena v jeho prípade bola kľúčová. Alebo išlo len o zhodu náhod a Alexa sa rozbehla z iného dôvodu. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 430 |
|
|
@Jean RenoNo ako píšeš mne sa zdá, že on začal hneď niečo robiť. Preinštalovávať a pod. Ale ako píše RudoM nech skúsi to prehodiť na 20 Mhz. Lebo ja neviem, či to mohlo spôsobiť. Ja to nastavovať nezvyknem. A tá app Časová koincidencia, tú má tam od začiatku ako začal s Alexou. Je to nástroj cez ktorý Alexa reaguje na udalosti, ktoré sa dejú naraz tzv. rutiny. A zhromažďuje údaje , aké akcie a kedy sa vykonali. To ináč odklikol hneď ako začal sapp Alexa robiť. |
longoria
|
|
@RudoM, @longoria"ako píše RudoM nech skúsi to prehodiť na 20 Mhz"Dobry napad! Poradim mu to dnes, ked pojdeme spolu domov. Ja som mu dal inu radu (u nas, IT, velmi uznavana): Never touch running system. |
Jean Reno
|
|
@Jean RenoNetreba to zase prehánať |
longoria
|
|
@longoriaIste. Kto nema? |
Jean Reno
|
|
@Jean RenoTak ak veríš konšpiračným teóriám v súvislosti s Alexou, tak ich rýchlo zruš, lebo cez tie karty nazbierajú o Tebe viac informácií ako Google, Amazon a činania dokopy |
longoria
|
|
@Jean RenoVedia aj to aký toaletný papier používaš. A to je už prúser |
longoria
|
|
@longoriaJa neverim ziadnym konspiracnym teoriam.Tie karty o mne nazbieraju iba infomacie, co sa na takuto kartu nakupuje a v akom financnom objeme sa na tuto kartu nakupuje. To je vsetko. Google, Amazon a cinania o mne nevedia nic, lebo som u nich registrovany pod falosnou identitou. |
Jean Reno
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|