Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Inverzia zase uraduje

Zase vsetky stanice z Kojalu mam v (nevhodné slovo)i uz 3 az 4 den. Zato prijem na DaB az z 500km vzdialenych vysielacov. Dvb t2 mi gumuje vysielac Mezivrata a Cukrak 350km vzdialeny. Zato na FM mi hraju z tychto vysielacov radia bez problemov a tak isto Klet aj s rds. Ta inverzia ne uplne na nic...10 mesiacov vsetko v pohode a 2 mesiace su problemy.

Jogy
Registrace: 9/2024
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Inverzia zase uraduje

Hustá hmla, mrholenie, sychravé počasie všeobecne možno úradujú tiež.

Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).

zmarian
Registrace: 6/2011

Mne to gumuje signal DAB+, 5D je kaput zo Semmeringu, kazdu chvilu seka resp naskoci na par sekund, asponze to isti teraz (ale tiez na hrane) 8A z Reichnitzu na ktory sa veza sama prehodila..

Skusim ci chytim nieco ine naladit, ale som v BA v meste skoro, takze i tieto DAB+ rakuske co chytam su zazrak..

Nie len to co zmarian spomenul, ale i mrznuce mrholenie/dazdosneh su potvory..ale vacsi nezmar je to mrznuce mrholenie..

Mopky
Registrace: 11/2009

A my, SATáci, pozeráme bez výpadkov, v plnej kvalite :8)

P.S. Nechcem vás, DABistov, nijako nas*ať...

Jean Reno
Registrace: 2/2022

U mě se inverze dlouhodobě nijak neprojevuje. Akorát ráno chodili maďaři na FM s RDS a ve stereu.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@omar3

Daj tip na dobre madarske radio, prosim ta.

Jean Reno

Já se nepovažuji za znalce maďarského FM, to by mohl doporušit spíše někdo z jižního Slovenska. Mě jedou trvale jen dvě, 93,9-Petofi a 107,2-Kossuth a ty nestojí za nic, většinou tam kecají maďarsky a hudbu pouští převážně domací. Jo, to před revolucí jsem přijímal nějakou maďarskou stanici, kde hráli lépe, než slavné O3.
Já teď ráno u snídaně promačkám na tuneru předvolby těch hraničních vysílačů a hned vidím odkud to chodí.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3

Prave pre to som sa ta pytal - lebo ja mam moznost prijimat mnoho madarskych radii a nemam ani jedno, ktore by som mohol niekomu odporucit.
Podla mna dobre madarske radio neexistuje.

Jean Reno

Hudobné rádiá?

Petőfi Rádió
Bartók Rádió
Dankó Rádió
Szakcsi Rádió
Radiocafé
Klasszik
Jazzy
Rádió 1
Retro Rádió
Sláger FM
Best FM

Povedal by som že všetky lepšie a pestrejšie ako ten sivý, ošúchaný slovenský éter.

Streaming: Netflix, HBO Max a spol. Iné: VOYO, Magio TV. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E).

zmarian

@omar

Asi to bol Danubius 100, 5

satan
Registrace: 1/2006

@zmarian

Poznam.
Okrem Jazzy vsetko ostatne nestoji za nic.
Chcel som tip na DOBRE radia, zmarian.

Jean Reno

Radiocafé, Bartók, Klasszik, Szakcsi hodnotím ako vyslovene dobré. Tie komerčnejšie sa dajú tiež. Pokiaľ ide o nehudobné, bodaj by u nás fungovali tak inteligentné talk/news/speech rádiá ako Klubrádió, InfoRádió, Civil Rádió, Trend FM.

zmarian

@satan

Ano, byl to Danubius. Tehdy byla výhoda, že se u nás vysílalo v OIRT a v CCIR bylo zcela volné pásmo pro dálkový příjem. To už současná generace nezažije.

omar3

@omar3

Soucasna generace ani nevi, co to OIRT a CCIR je :)))

Jean Reno

Omar3

Jj,přesně tak,VKV v CCIR v Ceskoslovensku jelo opravdu jen pár vysílacu s rádiem Hvězda.Napriklad Ústí Buková hora 90,9 MHz..dnes Radiožurnál, pak převážně Praha vysílač Petřín a Cukrák atd., takže volného prostoru bylo opravdu dost pro příjem vysílacu z okolních státu. Dnes je to bohužel prakticky omezeno vlivem přeplněného pásma VKV u nás a to díky i dokrývacum menšího výkonu.V mém místě příjmu už ani nechytnu vysílač Chemnitz, který jsem zachytil i na kus drátu dodávaného k hifi tuneru.Jeste občas zachytim rádio Lausitz z vysílače Lobau na 107,6 MHz, ale už je to taky prakticky taky omezené blízkou frekvenci.Jinak jsem přijímal koncem osmdesátých let a začátkem devadesátých let na devíti prvkovou VKV anténu kovoplast Chlumec,pak UKW 14 západoněmecký vysílač Hoher Bogen Bayern3 atd.,pripadne Ochsenkopf nebo Hof z ktereho vysilalo zapadoberlínské rádio Rias2.Dnes příjem VKV na anténu ani na všesměrový dipól nepoužívám.Nemecky rozhlasový stanice mam vyřešeny přes družici.

HYPER
Registrace: 11/2010

Jean Reno

to máš pravdu, dnes frčí u mladých jiný priority.

HYPER
Registrace: 11/2010

Rad spoznavam dalsieho fandu dialkoveho prijmu VKV FM na anteny Yagi.
Kupoval som hotove z Kovoplastu - myslim, ze pri pouziti spravnych symetrizacnych clenov a spravneho kabla vykazovali slusne parametre.
Dve anteny som si zhotovil sam - podla kniziek Tomasa Ceskeho Anteny pro prijem televize a Milana Ceskeho Prijem rozhlasu a televize.
Doteraz ich mam v kniznici.

Jean Reno

Ja som si v 80?s spravil HB9CV, rozmermi presne na 100 MHz, mal som ju na balkóne, a v mojej lokalite (JN88US) som na ňu v pohode chytal Ö3 aj Danubius, len na Danubius som ju musel natočiť južnejšie. Príjem bol parádny stereo bez šumu. Je pravda že som mal aj robený predzosilňovač, ktorý sa o to tiež zaslúžil. Zlaté časy...

Kimlo
Registrace: 1/2017

Já sice vím, co je to OIRT a CCIR a Ö3 jsem na čtyřprvkovou Yagi chytal v Brně za kopcem, abych mohl nahrát nedělní hitparádu...ale to už je století páry. Dneska poslouchám co chci, ať jsem kde jsem. Ve velmi dobré kvalitě. Protože data. Jsme čtyři tisíce km daleko a stejně si k práci pouštím Oldies nebo Čas Rock...

TomSenior
Registrace: 3/2025

@TomSenior, Kimlo

Jo, dnes su ine casy, dnes ide vsetko cez Internet velmi jednoducho. A pre to to nema tu spravnu hodnotu.
Ale vidite, stejne spominame na casy natacania anten a ich upevnovania na stoziar...
Ja som ako student byval v RD na dedine a s otcom sme vedla domu postavili asi 15 m stoziar (plus bleskozvod) so stupackami. Bolo na nom 8 anten Yagi a sito - od Budapesti az po Vieden, vsetky TV, plus VKV FM radia.
Ach, spomienky...

Jean Reno

Má to úplně správnou a mnohem větší hodnotu. Protože Ö3 můžu slyšet i na Kanárech. Nebo Radio Beat. Antény jsou mnohem méně funkční. Keců je ovšem hodně.

TomSenior

@TomSenior

Podla toho, co pokladas za hodnotu.
Podla mna co je zadarmo, co je na jeden klik, velku hodnotu nema.
Hodnotu ma to studovanie ako na to, kupa, alebo zhotovenie anteny, instalacia, jej natacanie a cakanie na vysledok. A hlavne to, ze som to dokazal bez Internetu - lebo v tej dobe taky vyraz este neexistoval.
Dnes by som sa ale s antenou uz nehral - Internetom je to omnoho pohodlnejsie a iste.

Jean Reno

@TomSenior

:laughing:
A nie je to z tvojej strany skôr pokus o chvastanie sa typu - ja som na Kanárech, kto je viac?! Veď dnes má možnosť počúvať rádiá z celého sveta v podstate každý z nás, to nie je problém. Ale kedže dnes je 17. november, tak mnoho z nás má tie nostalgické spomienky na časy minulé, keď nebolo všetko tak jednoducho riešiteľné, ako je tomu dnes. T.j. aj ten príjem rakúskych rádií či tv.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Chvástanie to nie je. Žít kdekoliv Evropě může každý, kdo má občanství EU, to je jako chvástat se, že dýchám. P.S. Nie je to z tvojej strany akurát hlúposť?

TomSenior

Prečo hlúposť?! Ja iba konštatujem svoj celkový dojem na tvoje vyjadrenie z môjho pohľadu. A samozrejme fakt, že ty dlhodobo žiješ na "Kanárech" a už sa nedokážeš vcítiť do kože "našinca" beriem tiež do úvahy.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Do kože "našinca" jsem se nedokázal vcítit nikdy. Aby bylo jasno, v důchodu žiju na střídačku i Česku.

TomSenior
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra