Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno včera, sekce: Programy na orbitu

Přenos z Royal Ballet and Opera - Cinderella

Dnes ve 20:15 opakování produkce, naposledy přenášené do kin v prosinci před rokem.
Další opakování v neděli 30.listopadu v 15:00.

0,8W 12638H 14500 3/4 QPSK S2

DPetr
Registrace: 2/2014
Odpověď v diskusním vlákně včera

@DPetr

Dík za info, ale "Popelek" už mám pár v achivu, stejně jako baletu Giselle. Takže tentokrát beze mě.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Taky tak, ale "hlásit se to musí" :))
A zdravím!

DPetr

@DPetr

Já tebe také. Ještě ti dlužím vyjádření k akci vynoření. :-)

konas

RE: Přenos z Royal Ballet and Opera - Cinderel...

Není tam nějaký slabší signál?Jak to vysílali v sobotu tak jsem na tv neměl obraz i když to naladěno mám.Zkusil jsem znova ladit a bagrafy ukazovali 70/50 ale tv to nenaladila.Na sat.přijímači jiná anténa a tam to jede.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@DPetr

Jenom doplním - jsem rád, že jsi to info po mně převzal. Jak už toho mám na discích moc, tak už si vybírám jenom perly, jako poslední Bohému z MET. Pro srovnání mám záznam z Paříže, kde šílení Francouzi předvedli Bohému v raketě, cestou na cizí planetu, kam tedy doletěli. Magorárna na entou.

konas

@Jarous

Já změnu nepozoroval. Test by mohl začít za chvíli.

DPetr

@konas

No, říkal jsem si, co s Tebou. Těším se na mailík :)))

DPetr

Tak to vypadá, že obvyklý polední test se dnes nekoná. Není to poprvé, podobá situace byla 1.10.2025, kdy místo do(poledního) testu pro večerní přenos z RBO(ROH) byl nějaký test pro MET. Ale večerní vysílání se konalo. Před večerním přenosem začíná test více jak hodinu před začátkem.

DPetr

Na své oblíbené volné platformě jsou tři záznamy tohoto baletu. Jeden z Hannoveru r. 2007 v podání souboru z Monte Carla. Plus Louskáček. Dál nehledáno, sleduji zde především sport co nevysílá žádná naše TV a mně zajímá.

jenes
Registrace: 1/2016

Test před přenosem včíl spuštěn

DPetr

@Jarous

Na parabolu 85cm mi ukazuje enigma odstup signál/šum přes 15 dB (a to tu zrovna prší). Což je opravdu více než dostačující hodnota pro QPSK a FEC 3/4.
Je možné, že minule to bylo méně. Já zrovna kvalitu u tohoto transpondéru nesleduji. Je to jako, když se někdo ptal výrobce automobilu Rollsroyce (takový ten klasický, jak v něm ve starých filmech jezdili velmi bohatí):
Dotaz: Neudáváte výkon motoru. Jaký je?
Odpověď: Více než dostatečný... :))

DPetr

Nevim jak Enigma, resp tvůj skin je cejchován, ale Metop v sobotu mel QEF cca 4dB. Já měl na 120cm PF MER 12dB, vypočtenou rezervu pro QPSK, S2 a 3/4 8dB. Je to tzv blbuvzdorné.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Jen pro zajímavost, maximální kapacita transponderu METOP je 21 mbps pro transportní stream.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Varos107

Na spektráku Openbox TSC-200 HEVC, kterým hlídám vyjetí transpondéru, jsem měl ve stejnou dobu MER 14,8 dB.
A pokud jsem se kdysi díval, ten TS tam ve špičkách kolem 20Mbps
(fakt rád na rozdíl od zahraničních pramenů ctím rozdíl mezi zkratkami Mega a mili :)) )opravdu využívají.
Mé stanoviště je Brno, možná by bylo zajímavé podívat se na diagram ozáření od toho Intelsatu na 0,8W? Ten rozdíl mezi námi je dost velký. Když vezmu, že ta moje offsetka široká 85 cm je
přirovnatelná spíš k 80 cm či méně pro prime focus, má oproti ní 120 cm PF více jak 2x větší plochu (tedy více jak 3dB větší zisk). Tak ta 120 musí být méně ozářena, než ta moje, rozhodně by MER neměl být menší...

DPetr

Má tam být správně velké M, to je bez debat.
Ted koukám na ROH feed a z T90ky mi HD Glass ukazuje 14,4dB, kdežto středovka 120cm jen 9,6dB. Ale je v ní poměrně dost mokrého sněhu, s koštětem tam už nepolezu, koukám na Slávii a mám otevřenou plzeň...:)

Varos107

@Varos107

Tak snad nezačne mrznout...Já sníh ometám preventivně, dokud je sypký. Tady máme zatím nad nulou.
Ale v tu sobotu (viděl jsem ten přiložený snímek spektráku) na ní sníh nebyl? A MER při té Arabele byl 11,8 ...Je stodvacítka na polárním závěsu? Přeci jen už je to rozměr dost choulostivý i na malinkou odchylku...Pardon, nechci učit orla létat.
Ale časem mi i na pevné montáži 230cm PF nějaká odchylka nastane (ten příjem na 28,2 britského svazku mě donutil nejen dát motor na azimut - nutnost každou ze tří družic i přes rozdíl jen desetin stupně dotahovat - ale teď jsem přidal i motor na elevaci a udělal jsem moc dobře. Není to na polarmountu, protože z konce zahrady (na sever od baráku) ta 230cm vidí jen tu pozici 28,2 těsně nad střechou...A navíc je to už vzdor duralu dost těžká potvora.
Tak hezký večer a ať nezamrzne :))

DPetr

Na tv jsem to dnes normálně naladil 12638 ze signálem jako ostatní trans.Jedině,že by minule měli také tuhle frekvenci a já tam měl 12625 a ono se to nedoladilo ale na sat.přijímači ano.Dnes to pro změnu nešlo ze sat.přijímače na frekvenci 12625 tak má naladěno jedenkrát Metopera INTf22/11/25 z 12625 a dnes ROH-Live z 126388.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Ano, 120cm PF Kathrein je na polárním závěsu, jak bylo v sobotu venku si už nepamatuji. O poločase na ní asi kouknu a zkusím zapnout měřák “velkej” měřák Kathrein. Možná bude i nějaký biologický bordel v přírubě, děje se to poměrně často...

Varos107

Projel jsem 1W, 23,19E i 22W a všude mi chybí cca 4dB proti běžným hodnotám.
Bude to sněhem i nejspíš tím bordelem uvnitř...
Dnes na to už kašlu.

Varos107

@Varos107

Já s tím hraničním příjmem - středová dvěstětřicítka bývá nejméně z třetiny až poloviny plochy zasněžená. Když je to prašan,třeba i více jak 1cm, tak to samozřejmě nemá zdaleka takový útlum, jako mokrý sníh. Naštěstí vyběhnout v holínkách a se smetákem do zahrady i po tmě je jednodušší, než něco řešit na střeše.
S pavoučky a pavučinami v otevřeném vlnovodu jejího LNB mám taky občas práci. Na evropském svazku to poznat není, z britského signál klidně zmizí...Co mě ale zarazilo, že když jsem tuším v sobotu tu 230 večer ometal, svítě si přitom čelovkou, motal se kolem ní komár - bylo přitom pod nulou. Stejně tak se mi v podkroví znovu a znovu ztělesňuje komár, kterého jsem už asi třikrát rozplácnul. Agresivní nejsou (to myslím jen březí samice?), ale to dříve nebývalo, aby mě tam při usínání bzučel v této roční době... A ten venku v zimě mě úplně šokoval :)) :)) :))

DPetr
Odpověď v diskusním vlákně DNES!

@Varos107

Mejlík "Vynořuji se ze salmiaku a dehtu" je opravdu velmi výživný. DPetr popisuje jeho postup zvětšení své dvěstětřicítky na třímetrovku. Dokončení plánuje na jaro. Kdyby DPetr svolil, mohu Ti to přeposlat. Jinak mi provedl projekci mé zdravice brněnským kolegům, kteří natáčeli v jeho služebním působišti. Včera jsem náhodou potkal jednoho v Pardubicích. Když mě uviděl a uslyšel na TV, tak z toho měl druhý vánoce.
Kdo jste z Pardubic, či okolí vřele doporučuji dnešní koncert v Domě hudby. Kromě Händelova varhanního koncertu a výběru z Vodní hudby zazní v druhé polovině varhanní koncert Najiho Hakima, který přednese sám autor. Žije ve Francii, pochází z Bejrútu a je mu 70 let. Je to neskutečnej nářez. Dnes přidával improvizaci na témata skladeb z první půlky. Fantastický a neuvěřitelně milý člověk. V tuto chvíli je v předprodeji na webu posledních 24 míst.

krupino
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra