Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno 2dny, sekce: Skylink

Nejde skylink

Zdravím, jede vam skylink po satelitu? Vratil jsem se ve 22hod z prace a nemam signal.pred tim bylo vse ok. Rychnov n Kn

labi
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně včera

RE: Nejde skylink

vse OK - TN

matino300
Registrace: 5/2012

Znovu zapnout stroj času a vrátit se do listopadu 2025. V Pardubicích vše O.K. Obzvláště po hokeji. ;)

krupino
Registrace: 10/2008

@labi

možná sníh

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Jestli máš příjem na hraně, tak bych řekl taky možná námraza a sníh nebo něco na střeše upadlo

MMorous
Registrace: 10/2019

Je to divny, astra 19.2 a 23,5 na tv nejdou, ale když pripojim na kabel dvbs pristroj, tak astra 19,2 jede, ale 23,5 nic. Napada me ze si tv neumi prebrat konvertor bo je v nem neco spatnyho, ale dvbs pristroj to po prepnuti mezi satelity umi. Nebo se rozloucila tv. :bomb:

labi

U TV ti mohlo odejít napájení LNB a na receiveru nemáš dobře nastaveny DiseqC.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Z najväčšou pravdepodobnosťou je chyba v monoblocku. Nedokáže prepínať medzi sat pozíciami 19,2E a 23,5E.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@labi

Ale inak si sám oponuje - píšeš:
- když pripojim na kabel dvbs pristroj, tak astra 19,2 jede, ale 23,5 nic...
A potom:
ale dvbs pristroj to po prepnuti mezi satelity umi.
?????

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

mmiriboy

on si asi představuje, že DiseqC relé drží přepnuté i po odpojení přijímače(napájení).

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

Na zarizeni jeste tedy zkusim poladit diseq, ale spis bych se priklanel k tomu vadnemu lnb nebo jeho napajeni. Kdyby bylo v pytli napájení, da se to nejak
Na tv opravit? Ted jedu na skylink tv, ale to neni zarukaka ze to bude chodit stabilne bo mi v tv lg obcas stavkuje. Zkusim jeste nekde sehnat monoblok a uvidi se.

labi

@Varos107

No áno, zvyčajne každý diseqc prepínač po odpojení od napájania a jeho opätovnom pripojení sa automaticky prepne na 1.vstup, čo v prípade monoblocku je zvyčajne sat pozícia 19,2E (česť výnimkám ;) ).

mmiriboy

Takze jaky postup 1-10 teda zvolit, abych se dobral vysledku a vyloucil bud to nebo ono? Dekuji

labi

@labi

;)
Ja by som na tvojom mieste trebárs pripojením buď meracieho prístroja (najideálnejšia možnosť), alebo iného stb ( pri ktorom som si na 100% istý, že je ok) vylúčil chybu v monoblocku. Samozrejme predtým by som skontroloval koax a F-konektory, toto musí byť tiež na 100% ok! A potom hľadal chybu v tv. Ono, dá sa trebárs aj samotná tv odskúšať u niekoho iného, kto má obdobnú sat zostavu ako ty - to je ďalšia možnosť. Jasné že dá sa tiež bez akýchkoľvek skúšok a testov vymeniť samotné LNB za iné - ako sa vraví hop alebo trop. Alebo nechať hľadať chybu na odborníka?! Je to len na tebe, že ako sa rozhodneš.
;)

mmiriboy

No70" se mi bude tezko nekde tahat :)) . Kdyz zbyde cas sjedu do planea pro nejaky low cost lnb a uvidi se. Stejne tu astru 19,2 vyuzivam tak na 5%, takze bude stacit jen jeden burt.

labi

@labi

Už se mi stalo, že TV (většinou starší) z neznámého důvodu po vypnutí smazala nastavení diseqc, programy zůstaly naladěny, akorát to samozřejmě nehrálo. Určitě v první řadě kontrola nastavení satelitů v TV, pak laborovat dál.
Jinak je to zbytečné plácání dokola.

mediator12
Registrace: 12/2015

Běžné je to u TV Samsung při výpadku rozvodné elektrické sítě. Nastavení DiseqC se svévolně vypne, takže po zapnutí TV hrají pouze družice, které byli připojeny přes DiseqC port 1. Při provozu na jediný LNB pochopitelně divák nic nezaregistruje.

Varos107

Na ext dvbs zarizeni jede jen 19,2. Kvalita a uroven na 19,2 je na ext zarizeni kolem 90%. Na LG jsem mel na 23,5 kvalitu i uroven na 100%. 19,2 byla kolem 80%. Onehnda jsem koupil tv sharp kterou jsem reklamoval kvuli nizke ziskovosti tuneru. Ostatni zarizeni ukazovali 100 ale sharp max 47%. To stacilo aby lehce kaplo a uz to neslo. Vecer budu mit mozna k zapujce monoblok, tak se uvidi.

labi

To mazani kanalu se mi stavalo kdyz jsem mel zapnuty fast scan.

labi

Procentami pro porovnání se vůbec nezabývej, výrobci to mezi sebou nijak necejchují...Jsou to skoro nic neříkající údaje.

Prošel jsi u obou zařízení aktuální nastavení DiseqC povelů pro jednotlivé družice?

Varos107

9750/10600 diseqc-B jak to bylo puvodne, prepinani mezi diseqc bez odezvy jen se smazly vsechny kanaly.

labi

Ted tam máš monoblok a na portu B ti hraje 19,2E na externím receiveru?

Varos107

Hlasim ze na tv se rozjela astra 19.2 ale 23.5. furt tma. Mozna nejaka zmena teploty na lnb spojila ma tistaku kontakty
Ale 23,5 nic. Zkusebni lnb nemam bo vsichni rozsveci stromy nebo ladej vanocni jarmark. Ale podle vseho to vypada na lnb, ktere neprepina.

labi

@labi

Než vyměniš konventor,tak si přetoč kousek na východ,pojede ti 23,5 a 19e na chvíli oželíš,jen nezapomeň přehodit diseqc :)

Prosat
Registrace: 8/2005
Odpověď v diskusním vlákně DNES!

Rozhodl jsem se ze si poridim uz jen jeden lnb konvertor pro 23,5. Jaky mi doporucite cena vs vykon? Ted tam mam duo mascom, ktery jel cca 7 let.

labi

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra