Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Zrušení nahrávání z TV Samsung na externí HDD

Zdravím, zakoupil jsem QE55S95D a musel jsem v servisním menu nastavit nahrávání na externí HDD. Před týdnem mi zaslali aktualizaci SW a po jejím provedení nahrávání zmizelo i ze servisního menu. Má někdo nějaký tip, zda lze nahrávání znovu obnovit?. I pořady, které jsem náhrál nejdou na te samé TV s HDD spustit. Díky za jakoukoli reakci

mmjoy
Registrace: 2/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zrušení nahrávání z TV Samsung na externí...

mě by zajimalo jak se to v servisním menu nastavuje to PVR

Pavel1975
Registrace: 4/2016

@mmjoy

Viem, že to asi veľmi nepomôže, ale TV nie je prednostne určená pre externé zariadenia, na to sú STB. Mne na LG nezobrazovalo ani CI modul - až po reštarte do továrenských nastavení. Ani by ma nenapadlo nahrávať priamo z TV, nevypláca sa to ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@mmjoy

dej si továrko a nastav znovu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

jo a zakaž

aktualizace k pr.du

pierrepetr

Re Nahrávání

Tak továrna nepomohla, SW změny jsou i po továrním nastavení a nahrávání již není k dispozici. Dle informací za to může licenční dohoda výrobců (jen ČR a SK) s našimi "třetími stranami" například Oneplay, Vojo atd, kteří zakazují aby tato funkce byla u přijímačů v ČR dostupná proto, že veškerý obsah je na jejich platformách k dispozici a není potřeba něco nahrávat.Podpora mi řekla, že to tak lidé chtějí.Tak jak nekvalitní Nutelu a nápoje a všecko.
A Ano tato funkce je pro mně zbytečná, ale má žena musí pořád nahrávat pohádky z pozemního vysílání zatím bez reklam, protože trošku je líná si to najít na něktré platformě, kterou si musíš platit.(pozemní je stále zadarmo, byť dlouho nebude)

mmjoy

@mmjoy, Pavel1975

Z diskuze na o samsungu na eucomunity, nastavení PVR. Duben 2025:
Musíte si sehnat jakýkoli plnotlačítkový ovladač od TV Samsung.
Při vypnuté TV postupujte:
- Stiskněte postupně následující tlačítka: Info, Menu(Settings), Mute, PowerON
- Televizor se zapne a zobrazí se servisní menu. (Option, Control, Debug, SVC, FMS, ADC/WB)
- Pomocí tlačítek se šipkami vyberte FMS, "Enter", znovu vyberte FMS, "Enter"
- Zobrazí se tovární nabídka aplikací. Najděte možnost Option/MRT Option/com.samsung/featureconf/pvr.pvr_support a přestavte na true.
- Vypněte/zapněte TV

torny
Registrace: 3/2018

RE: Zrušení nahrávání z TV Samsung na externí...

Takéto veci ohľadom nahrávania som riešil straaašne dávno a to použitím linux stb z E2 - a pokiaľ viem z vlastnej skúsenosti, tak dodnes každý môj linux stb v domácnosti dokáže urobiť nahrávku a je jedno či zo satelitu, alebo terestriálu, nekódovanú t.j. v prípade potreby aj z dodatočnom editácia strihu a ďalších úprav videa a audia trebárs na PC.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmjoy

přes červený tlačítko čt archiv pohádky

pierrepetr

@mmiriboy

Súhlas, tiež mám linux so zabudovaným PVR, ale dokáže to aj jednoduchší Cryptobox 752, ako SAT, tak pozemák ...

Dzordzo

@Dzordzo

A nie je náhodou na Cryptoboxoch ukladanie nahrávky v šifrovanej podobe? A pre je úpravu trebárs v PC treba nahrávku najprv rozkódovať?
Na PC sa používa program PC Tool ALI.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Musíš nastaviť nahratie rozkódovanej nahrávky ... Teda ak je to vôbec potrebné, lebo na 652 to šlo ... Teraz už presne neviem ...

Dzordzo

@mmjoy, Pavel1975

To fungovalo do aktualizace cca minulý týden. Teď už ne
Z diskuze na o samsungu na eucomunity, nastavení PVR. Duben 2025:
Musíte si sehnat jakýkoli plnotlačítkový ovladač od TV Samsung.
Při vypnuté TV postupujte:
- Stiskněte postupně následující tlačítka: Info, Menu(Settings), Mute, PowerON
- Televizor se zapne a zobrazí se servisní menu. (Option, Control, Debug, SVC, FMS, ADC/WB)
- Pomocí tlačítek se šipkami vyberte FMS, "Enter", znovu vyberte FMS, "Enter"
- Zobrazí se tovární nabídka aplikací. Najděte možnost Option/MRT Option/com.samsung/featureconf/pvr.pvr_support a přestavte na true.
- Vypněte/zapněte TV

mmjoy

@mmjoy

Nedalo by se tam při továrku přes VPN vnutit jiné zeměpisné pásmo?

torny
Registrace: 3/2018

@mmjoy

jak je stará televize??

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra