, sekce: Skylink |
|
VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraAhoj,tátovi zhruba po 20ti letech shořela jeho ICE karta (čip na ní odešel). Přijímač VU+ Uno 4K SE / uni čtečka / Irdeto ICE karta Karta není a už se neprodává. Takže úvaha: Koupit modul (aktuálně se prodává jen CAM 803) s virtuální Skylink kartou. Jenže, tady je zakopaný pes. Přijámač je Linux/Enigma 2 a má integrovaný jen CI dekodér (nemá certifikaci CI+). Četl jsem několik článků, které si vzájemně odporují: - Jedna skupina lidí tvrdí, že aktuálně mají moduly CAM 803 aktivovanou zvýšenou úroveň ochrany a pokud přijímač nemá certifikaci CI+ 1.3 / 1.4, tak to modul vyhodnotí jako nekompatibilní zařízení = karta nedekóduje - Druhá skupina lidí tvrdí, že přijímače VU+ s VTI 15.0 a vyšší po nahrání pluginu CI+ umožní, aby modul CAM 803 dekódoval. Na to první skupina lidí odpovídá, že ano, na začátku to fungovalo, ale jen do doby, než Skylink zavedl zvýšenou úroveň ochrany. Tak a teď dotaz, jak to je aktuálně, teda prosinec 2025. Je tu někdo, kdo na přijímačích VU+ Solo 2, Uno 4K, Uno 4K SE nebo třeba Zero 4K provozuje bez problémů CAM 308? A ano. Vím, že je možné z bazaru koupit starší modul a starší kartu, ale to už nejde zaregistrovat. Pouze převzít po někom účet. Jsou s tím spojena jistá rizika (funkčnost, komunikace s bývalým majitelem ohledně jeho účtu, možnost násilného převzetí zpět atd). Táta nechce o výměně přijímače slyšet. Zvykl si na něj a už by neměnil. A jako důchodce si už asi novější Enigma 2 přijímač kupovat nebude. Dostal nabídku satelit Skylink za korunu, ale to nemá smysl komentovat. Děkuji za Vaše informace a zkušenosti. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 939 |
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraOmlouvám se za překlep. Myslel jsem CAM 803 (Nagra), nikoliv 308 |
OrHoro
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraNež mi shořel VU+ Zero 4K, tak jsem v něm používal CAM701 Viaccess. Bez CI+ helperu běžel jako normální CI a po nahrání pluginu začali chodit i funkce CI+, tato informace se nechala ověřit v nastavení modulu. Jinak jsem používal image OpenATV |
Radek97
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 65 |
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraMrkni na Aukro,bylo tam pár karet Ice a Irdeto.Tento týden jsem kolegovi z Polska taky jednu kupoval.Já mám box VU+ Duo 4k SE a bez problému vše funguje.Vyzkoušeno na image Open atv 7.5.1 i na tom archaickém VTI.Modul Kabelio CI+1.4,to samé NC+ a Tivusat.Ten tvůj box bude +- stejného výrobního data,pokud se nemýlím. |
agamon
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 336 |
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraICE karta byla fajn, ale měla jednu nevýhodu. Asi 25% programů už tam nefunguje. Táta se rozčiloval, že mu nefungují a tak se koukal přes Skylink Live.VU+ DUO 4K SE už má integrovanou CI+ 1.4 |
OrHoro
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraViacess 701 fungoval, ale oficiálně ho už nekoupíš a nezaregistruješ. |
OrHoro
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraDoporučoval jsem mu, ať se na satelit kouká přes Google Chrome a má klid, ale rodičům je už přes 70 a nemají rádi změnyZkrátka, chce mít to, na co je zvyklý. A tak zkouším, co půjde no. Kdyby šel ten CAM 803, bylo by to skvělé, protože by měl na spoustu let klid. ICE karty vypínají programy a je otázkou času, než je vypnout úplně. Irdeto půjde hned po nich. Možná ty Viacess, ale ty už se taky neprodávají (oficiálně). Jedině asi bazar, hmm... Tomu jsem se chtěl vyhnout = žádná záruka, možné problémy s komunikací s prodejcem. A ne, žádné sdílení nebo tak nechci. Díky za vaše poznatky a zkušenosti, pánové |
OrHoro
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraNechce nic měnit = kartu mu vymění Skylink. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 429 |
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraV podmínkách Skylinku jsem si přečetl, nebo jsem tak pochopil, že si musí koupit přijímač kompatibilní s jejich kartou. U Nagra se stačí zaregistrovat / spárovat, u kartových přijímačů pošlou kartu oni "zdarma", ale musí zaplatit registrační poplatek = stejně kartu zaplatíš. Jenže oficiálně prodávají už jen moduly CAM 803.Mohl bych zkusit se zeptat na jejich lince, ale tam mi to obvykle vezme žena hovořící slovensky nebo ukrajinsky. Oni už nemají vlastní operátory, ale pronajímají si call centra, kde ti jejich operátoři tomu problému nerozumí. Jen mi pokaždé vnucují, ať si koupím dražší balíček služeb nebo nový přijímač. O přijímačích Enigma 2 v životě neslyšeli. Jak to nemá Skylink Ready certifikát, tak je to ani nezajímá. Možná máte jiné zkušenosti. |
OrHoro
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraTeď čtu, že Viacess CAM 701 prý už nemá podporu od výrobce, takže od nich Skylink upustil. Některé stávající moduly jsou sice ještě připojené, ale žádné další už se nepřipojují (Skylink to údajně nedovoluje).Irdeto už taky ne, ale ty budou asi ještě nějakou dobu fungovat navzdory tomu, že je Skylink plánoval do konce roku 2023 odpojit. |
OrHoro
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraNazdar,tak jsem se znovu mrknul na Aukro a karty zatím jsou i moduly(Irdeto).Zkus kontaktovat nějakého prodejce tam.Cena je za pár stovek. |
agamon
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 336 |
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraUdělej to jak ti radí i na jiných forech.Se správným oscamem ti i na kartě irdeto nebo irdeto-ice půjde vše i bez nějakého modulu. |
hrotik
Registrace: 1/2024 Příspěvků: 71 |
|
|
@OrHoroMyslim, ze nikdo jeste neodpovedl na jasnou otazku uzivatele. Ano CAM803 chodi bez problemu s VU+ a VTI! V pripade VTI se nemusi nic instalovat, CI+ helper je jiz soucasti image narozdil od OpenATV.Vyvraceni par nesmyslu: - zadne zvyseni zabezpeceni se u CAM803 nikdy nekonalo, co by se tam melo zvysovat ... bezkartova Nagra je ideal. - Neotion CAM701 - modul ma ukoncenou podporu protoze jeho vyrobce firma Neotion jiz neexistuje, moduly se nevyrabi - Irdeto - zadny plan odpojeni zadneho CAID do roku 2023 neexistoval, je to nesmysl - to co radi @hrotik je pravda, nicmene je to bez garance |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 857 |
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraAhoj všem,moc děkuji za cenné rady. Já se rovnou přiznám, že odborník na tyhle věci nejsem. Kdysi, před mnoha lety jsem provozoval Enigmu 2 na ICE kartě, ale co to furt Skylink zdražoval, tak jsem to zrušil. Pak jsem měl DVB-C UPC/Vodafone a teď už jen DVB-T2. Čas letí, ty přijímače VU+ už jsou taky hodně staré i když pořád je to jako Lamborghini ve srovnání se šlapacími autíčky s tím, co nabízí Skylink (Kaon a podobné výtvory). Přesně jak píše Koudelka: - Neotion CAM701 - ukončená podpora, výrobce neexistuje. Moduly sice fungují, ale už jich moc na trhu není = je to risk - Irdeto/Irdeto ICE - Skylink je už sice nepodporuje, ale dokud to lidi mají, tak to neodpojuje (ale pár článků o ukončení podpory už tu bylo před lety, proto jsem o tom mluvil) - Na jiném fóru mi někdo tvrdil, že na ICE kartách jedou všechny programy, jen táta nejspíš měl zastaralý OSCAM. No, má verzi 1.20 (nebo tak nějak), co se dá stáhnout normálně pod VTI. - O tom, že na UNI čtečce funguje i Irdeto karta jsem slyšel, ale nevím, jestli všechny, nebo jen některá série. A ano, existují emulátory, které to umí, ale jednu dobu se psalo, že jsou jen za peníze. Fakt netuším, co, kde nebo jak. Ani asi nemám moc náladu se s tím babrat celé týdny, abych to přes emulaci rozběhal (OSCAMu moc nerozumím, kdysi jsem uměl docela dobře CCCam) Volal jsem na Skylink a aktuálně mi nabízejí kartu "náhrada", která je Irdeto (ne ICE) za 550,- Kč. Musí se vyplnit formulář a poslat zpět. Oni potom převedou služby ze staré karty na tu novou. Trvá to asi dva týdny (nejde to elektronicky). Samozřejmě mi zdůraznili, že musím použít certifikovaný dekódovací modul nebo přijímač Irdeto Skylink Ready. Takže si říkám, že by šlo na bazaru koupit nějaký Irdeto modul, pár jsem jich viděl. Co nejde, tak použít Irdeto kartu jako NEXT. Oni mi to nedovolí a zaregistrovat už to nejde. Takže táta bude mít jen jednu kartu a na druhém přijímači má smůlu (nebude to platit dvakrát) Co se týká toho CAM803: Koudelko, máš to vyzkoušeno opravdu u sebe, že to funguje, nebo jsi to také (jako já) jen někde četl. Mám právě obavu, abych to za těch 1000 peněz nekoupil a pak nezjistil, že to nejde. Ono moc článků s podrobným popisem není a ty, co jsou, tak už jsou pár let staré a nemusí být aktuální. Ještě jednou moc děkuji za vaše rady a tipy. |
OrHoro
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraPokud má linuxové přijímače, opravdu nepotřebuje dvě karty, ale jenom připojení do poč. sítě. Irdeto karta v oscamu funguje komplet. Když něco neumím, jsou přede mnou dvě možnosti: a. naučím se to, b. zaplatím někomu, kdo to umí.Hledáš tak trochu nesmyslné možnosti. Ale proč ne. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 429 |
|
|
@OrHoroOsobně mohu potvrdit - na VU+DUO4KSE, Oscam 11731 Skylink, image open ATV, karta Skylink ICE 01. Programy v plné palbě. |
SteelSat
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 99 |
|
|
@OrHoroMám VU Uno 4K. A modul od orange CAM 803. Image som mal VU+TI(xx) Prepínal a aj rozkódovanie bolo pomalé a niekedy vôbec. Tak som nahral iný image OpenATV a nič. Potom aj OpenPLI. Zase nič. Tie mi vôbec nechceli akceptovat tento modul. Nakoniec som stiahol najnovší image: https://www.vuplus-support.org/wbb4/vtisoftware/?dir=VTi%2015.0.X/VTi%2015.0.04/Vu%2B%20Uno%204K. chvilku asi 15 sekund rozpoznávalo kartu a hotovo. Teraz mi ide v pohode. |
majo17k
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 1 |
|
|
@OrHoroSamozrejme odzkousene. VTI je vhodne aktualizovat online na posledni verzi. |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 857 |
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraProč sem dotaz dáváte dvakrát?Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 121 |
|
|
Děkuji všemAno, už se mi tu hromadí informace od velké spousty lidí, že na jejich ICE kartách jedou programy v plné palbě.Je to skutečně tak, že táta má zastaralý OSCAM (nejaktuálnější, který je v nabídce VTI) a že existují novější verze, které řeší tu vyšší úroveň ochrany, co Skylink prý nasadil už před lety. Kdysi jsem tomu hověl, ale jak jsem psal, sedm let to šlo mimo mě a neřešil to. Hodně jsem toho zapomněl. Jen občas informace, které někde přečtu. Včera mi paní ze Skylinku tvrdila, že v žádném případě není možné koupit kartu ICE nebo Irdeto z bazaru a zaregistrovat. Přitom mi už několik lidí ukázalo formulář přímo od Skylinku, kde se přímo píše, jak to udělat. Takže tolik k tomu, že ani oficiální informace nemusí být zrovna pravdivé. Buď to ta paní nevěděla a nebo cíleně lhala. Spíš bych si myslel, že to první. Nezapomněla mi nabídnout za akční cenu "skvělý" KAON. Dokonce mi teď několik lidí potvrdilo, že i CAM 803, který naprosto spolehlivě nefunguje na přijímačích Enigma 2, které nemají CI+ 1.3/1.4, tak ve skutečnosti obráceně funguje spolehlivě. Takže i tohle je lež rozšiřovaná Skylinkem. Chápu, nemůžou veřejně šířit, že navzdory chybějící certifikaci to funguje i na necertifikovaných linuxových přijímačích. CI+ není zabezpečení, ale jen protokol a to se dá softwarově doinstalovat. A to právě byl důvod, proč jsem se ptal tady lidí, kteří mají vlastní zkušenosti a ne jen zprostředkovaně, jako já. @Tom Senior: Máte částečně pravdu v tom, že linuxové přijímače nejsou věc, která je určená pro lidi, co absolutně nic nevědí. Ale na druhou stranu je prodávají kompletně nakonfigurované a nastavené, takže je zvládnou používat i laici. A táta patří mezi ně a 26 let je s nimi spokojený. Bývaly doby, kdy jsem tomu hověl a všechno mu nainstaloval a nastavil. Ale jelikož jsem se o to nejméně 7 let nezajímal (a vlastně ani moc 5 - 6 let předtím), tak už jsem většinu věcí fakt zapomněl. A nemíním to teď všechno znovu týdny, měsíce, roky studovat jen proto, abych mohl vyměnit kartu. Rád si nechám poradit od lidí, jako jste Vy, kdo tomu přece jen rozumíte o dost více, než já. Moc děkuji ještě jednou všem za informace, rady a tipy. Po domluvě s tátou to uděláme tak, že jsem mu koupil použitou ICE kartu, provedeme přeregistraci a zkusím mu tam nahrát nejnovější OSCAM a uvidíme, jak to pofrčí. Tímto bych asi toto téma uzavřel |
OrHoro
|
|
RE: VU+ UNO 4K SE a modul CAM 803 NagraByl jsem mile překvapen, kolik lidí mi zde bylo ochotných pomoci a poradit. Děkuji. |
OrHoro
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|