včera, sekce: Skylink |
|
Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obrazuAhojte, mám menší problém. Po dlho odkladnej výmene starého monobloku duo MASCOM, na ktorý sme mali napojené 2 prijímače a všetko fungovalo bezchybne, sme prikúpili tretí prijímač. Takže som kúpil nový monoblok quad ZIRCON M-0443 aj kompletné novú kabeláž s novými f-konektormi. Po výmene a spustení sa po krátkom čase začali prejavovať problém s obrazom. Na každom prijímači nastávajú krátke rozpady obrazu, cca na 2-3 sekundy. Niekedy sa obraz rozpadne 1-2 krát za hodinu, inokedy aj 5 krát do minúty a potom zase dlhšie nič. Rozpad obrazy som pozoroval na kódovaných aj FTA kanáloch. Uvedenia sú v dĺžke +- 10m. Vo všetkých prijímačoch mam CAM MODULY IRDETO SMIT s kartami Skylink. Nemenil som nastavenie parabola ani nič iné. Ak by niekto vedel, kde môže byť problém, dajte mi vedieť. Ďakujem |
Palo232232
Registrace: 6/2025 Příspěvků: 118 |
včera |
|
@Palo232232No, najjednoduchšie je skúsiť iný monoblok, ale niekedy je to komunikáciou medzi prijímačmi, lebo každý vysiela signál do monobloku a niekedy si skrátka nerozumejú. Iný monoblok to možno zvládne lepšie. Inak monobloky nemám rád, je to zhustená kopa dielov na malej ploche, čím viac výstupov, tým horšie. Používam samostatné LNB a prepínače k tomu ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 518 |
DNES! |
|
@Palo232232Když Ti obraz kostičkuje, tak máš signál na hraně nebo spíš pod hranou, Potom každý negativní vliv od počasí přes konektory a kabely s projeví rozpadem obrazu.Já bych tipoval, že někde při výměně došlo k chybě a chce to pořádně nastavit. Nebo jsi koupil monoblok s jinou roztečí. Chyba může být samozřejmě i v elektronice nebo v rozvodu Já bych začal tím, že bych vyzkoušel jak to hraje na ty 2 staré přijímače a pak bych šel dál. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 619 |
DNES! |
|
@Palo232232pokud i fta,neřeš karty,odpoj ten nový třetí a napiš jak to jede |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
DNES! |
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...Nejspíš špatné mechanické nastavení paraboly. Také je možné, že anténa byla vždy "tak tak" a že nový LNB má o chlup horší parametry, nebo méně vyhovuje konkrétní anténě. (Jsou i jiné možnosti, ale podle mého méně pravděpodobné.)Jaká je ta parabola? Velikost, typ? Ale tak jako tak je první krok pečlivé nastavení antény na maximum (doleva/doprava, nahoru/dolů), a pak taky pozice LNB (dopředu/dozadu) na maximum. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 330 |
DNES! |
|
@Palo232232nejprve, jak ti radí pierrepetr, odpoj od rozvodu přidaný 3 příjímač. Je možné, že je na jiné fázi rozvodu. Pokud to přestane, tak ti nezbývá než uzemnit u každáho príjímače koax na zemnící kolík sítě. Vadu Monoblok Zircon bych na 99% vyloučil. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 092 |
DNES! |
|
@Palo232232Něco podobného jsem řešil,hlavně to dělal kmitočet 12344,signál 88%,pomohla výměna za konvertor s LTE filtrem. |
slune
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 24 |
DNES! |
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...Zircony monobloky mají funkční LTE filtr |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 092 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|