, sekce: Skylink |
|
Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obrazuAhojte, mám menší problém. Po dlho odkladnej výmene starého monobloku duo MASCOM, na ktorý sme mali napojené 2 prijímače a všetko fungovalo bezchybne, sme prikúpili tretí prijímač. Takže som kúpil nový monoblok quad ZIRCON M-0443 aj kompletné novú kabeláž s novými f-konektormi. Po výmene a spustení sa po krátkom čase začali prejavovať problém s obrazom. Na každom prijímači nastávajú krátke rozpady obrazu, cca na 2-3 sekundy. Niekedy sa obraz rozpadne 1-2 krát za hodinu, inokedy aj 5 krát do minúty a potom zase dlhšie nič. Rozpad obrazy som pozoroval na kódovaných aj FTA kanáloch. Uvedenia sú v dĺžke +- 10m. Vo všetkých prijímačoch mam CAM MODULY IRDETO SMIT s kartami Skylink. Nemenil som nastavenie parabola ani nič iné. Ak by niekto vedel, kde môže byť problém, dajte mi vedieť. Ďakujem |
Palo232232
Registrace: 6/2025 Příspěvků: 202 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 99 | |
|
|
@Palo232232Starší rekordér je vyroben z kvalitních dílů,v dnešní době je to jiné,kvalita je pryč! |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 411 |
|
|
@amperTo je jasné, ten starý stál vtedy cez 700€, teraz sú porovnateľné parametrami za 400-450€. Kvalita súčiastok a celkové kvalitné spracovanie malo oprávnenú cenu... Teraz sú tam kompromisy kvôli cene... |
Palo232232
|
|
@MMorousSignál na hrane určite nieje, obraz drží aj za silného dažďa. V tomto problém určite nebude. |
Palo232232
|
|
@Palo232232Hľadaj chybu v napájacom zdroji stb.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 297 |
|
|
@mmiriboyAni v tom to nebude,jelikož je to nepravidelné |
amper
|
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...Nemyslím, že tohle je zdrojem, ale omšelý zdroj s malinko nestabilním "chvějícím" se výstupním napětím způsobuje taky nahodilé problémy tuneru napájeného povětšinou 3,3V.Furt platí: na začátku je třeba dát do rychtyku anténní systém (a vyloučit tak tento potenciální zdroj problémů). |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 429 |
|
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...Tuner je napájen napětím 12V, stabilizátor pro napájení a ovládání LNB pak cca 24V, napětí 3,3V je pro napájení základové desky.Palo musí uzemnit konce SAT svodů na stejný potenciál. Až máma začne péct v troubě, nebo sepne bojler, tak přijde výpadek obrazu...:) On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 239 |
|
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...Ešte jeden dodatok. Predtým sme mali kabeláž od paraboly vedenú popri stene, ale nevyzeralo to dobre pri pohľade od ulice, kabeláž bola celá vidieť. Teraz som novú kabeláž ťahal súbežne so zábradlím balkóna, čiže je pripevnená z vnútornej strany o zábradlie, aby nebola kabeláž vidieť pri pohľade z ulice. Môže to mať nejaký vplyv na zrušenie obrazu? |
Palo232232
|
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...Může to mít vliv. Může ti do toho prolézat nějaké rušení z vnějších zdrojů. Je toho hodně a další přibývají...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
|
|
@Varos107Keď si nájdem čas, skúsim teda oddeliť kabeláž od zábradlia a uvidím, či nastane nejaká zmena. Dám potom vedieť. |
Palo232232
|
|
@amperAj u mňa boli tie výpadky, kockovanie obrazu nepravidelné a ako som spomenul vyššie, po výmene napájacieho zdroja na jednom zo stb poruchy výpadkov (kockovania obrazu) prestali aj na ostatných stb! Reálne sa jednalo o ďalšie 4 ks rôznych stb. Najprv som myslel že octo LNB je kaput - no nebolo! Taktiež ani "zemniaca smyčka" to nebola niekde v rozvode elektriky, to len ten zdroj robil túto galibu. Bol to štandartný 12V/3A adaptér, ktorý je bežnou súčasťou niektorých (veľkosťou menších) stb.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 297 |
|
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...Ještě může být varianta, že monoblok je poškozený.Měl jsem kamaráda, který měl monoblok na dva přijímače, ale připojený měl jen jeden. Pak chtěl připojit druhý a nefungovalo to. Jednoduše mráz ho poškodil. Viděl jsem dokonce jinde monoblok roztržený mrazem. Satelitní přijímače totiž obvykle elektroniku zahřívají a to prodlužuje životnost toho zařízení. Říkám jen to, co jsem sám viděl, ale někdo může mít jiný názor. U nového by se to stát nemělo, ale po x-letech, kdy na to působí změny teplot a UV záření se to stát může. |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 939 |
|
|
@mmiriboyJá mohu potvrdit,to co napsal naposled Varos107,ale najít ten zdroj není tak jednoduchý. |
amper
|
|
Palo...to problémové zábradlie som zažil pri základnom lacnom kábli a v blízkosti trafa na stĺpe VN.... |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 607 |
|
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...aby nedošlo k omylu, že by rušilo přímo zábradlí není moc pravděpodobné...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
|
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...zábradlie sa može správať ako feritové jadro... |
zoly
|
|
@zolyMám klasické biele koaxiálne káble MASCOM s nalisovanými f-konektormi od výroby. Zajtra odopnem káble zo zábradlia a dám ich provizórne ku stene ako boli predtým a dám vedieť výsledok... |
Palo232232
|
|
@zolya ferit udělá s koaxem co prosím???,je tady sranda |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 552 |
|
|
@pierrepetrUzemní křišťálovou kouli |
amper
|
|
RE: Monoblok quad + 3 prijímače = rozpad obraz...dynamo... magnetické pole? možností je i viac... |
zoly
|
|
@zolytady se člověk dozví věci,sem by měli chodit lidé alespoň s vychozenou základkou |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 552 |
|
|
amperněco na tom bude.Vnitrni dielektrikum plastové,což je celkem ok,ale stínění je provedeno z AL fólie a opletení je z mědi,což za čas udělá taky své při pruchodu napětí pokud se dovnitř dostane vlhkost,zejména u F koncovek,které jsou nalisovany na dielektrikum přes opletení a přes ně je nalisován vnější obal,který se po čase muže nepatrně roztáhnout a vznikne někde skulinka a už je tu začínající problém.Stredovy vodič mě přišel o něco slabší než 0,8 a teď už si nevybavují jestli to byla med nebo ocel s poměděnou vrstvou.Je to už nějakých pár let co jsem to prozkoumával. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 824 |
|
|
@zolyTak to je něco jiného,když jedeš na dynamo a napajíš to pullitrem |
amper
|
|
Palo230230který typ koaxu to je,ten s f koncovkami s pomedenou hlavou 12mm nebo s klasickou poniklovanou hlavou 11mm.Ono to bude ve výsledku stejně asi jedno,provedení z výroby bude stejne jen bude jiný F konektor.To provedení příjmu z družic Astra19,2E na střed a Astra23,5E silhani s monoblokem Mascom a parabolou Mascom 80 jsem už také viděl.To šlo ale provést,kdy ještě byla norma DVB-S/QPSK,která nebyla tak náchylná na nepřízeň počasí a příjem byl stabilnější.S příchodem DVB-S2 se to změnilo a doporučoval se střed na Astra23,5E.Ta verze střed Astra19,2E a Astra23,5E se také dělala pokud měl už někdo původně příjem pouze na Astra19,E s 80 parabolou a chtěl dodatečně příjem z Astra23,5E,kde vysílal Skylink předtím TradeandTechnology nebo Digitallink pak Gital atd.,kdy byl příjem základní nabídky hlavně zcela bez poplatku v té době do roku 2012 před zavedenim poplatku,který začal platit tusimze někdy v září toho roku po převzetí Skylinku skupinou M77 pak M7.V té době probíhala i postupná výměna karet Gital s moznosti prechodu pod Skylink,který převzala také skupina M77 a M7group.Vymena stala šest stovek s akcí na dva roky bez poplatku za základní nabídku.Tak takhle nějak to postupně začalo se slavným Skylinkem v čele s J.G. a Lucemburskou společnosti.Dej vědět jak si dopad. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 824 |
|
|
re :Tak jsem se po letech podíval na fórum a nestačím se divit těm radám ...Asi takto - monobloky se takto chovají , měl jsem podobný problém s twin monobloky , značky Mascom , Inverto a už ani nevím jaký byl ten třetí . Vždy to po při přepínání rušilo dalšího účastníka . Vyjádření prodejců " to je normální " , pokud chcete klid pořiďte si multipřepínač ... Nakonec jsem u někoho rušil satelit , /dnes běžný trend / kde jsem tehdy dával Invacom . tehdy Mercedes mezi LNB , tehdy stával snad dva litry . /výplata 10 ... , to by dnes šly lidi hned na Václavák ... / Zkušebně jsem ho tam dal a bylo po problému . Takže dvacetpět let staré LNB , funguje lépe , než ty dnes prodávané 4K ready šroty . Problém byl , že Invacom byl pouze na jednu družici , ale dotyčný to milerád oželel ... Pochopitelně , může se hledat smyčky a měnit trafa , kabely , nebo jejich vedení domem . No a nebo pokud si na to zavolá někoho s hodinovkou 700 a více Kč , tak se možná nedoplatí a vyjde levněji i ten multipřepnač . Je to na každém jak se rozhodne . Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 808 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 99 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|