, sekce: Skylink |
|
CAM menu s nutností zvolit operátoraZdravím, rád bych chtěl touto cestou požádat o radu s problémem, který mám s kombinací Philips Google TV z 2022 a Skylink přes satelit a CAM803.Po každém zapnutí televize se sice spustí program ze satelitu, ale zobrazí se taky menu běžného rozhraní (v podstatě nabídka CAM modulu), kde si mám vybrat "svého operátora" Skylink CZ nebo Skylink SK. Z nějakých jiných diskuzi jsem se dopátral, že by to mělo být spojené s Fastscanem, ale ať dělám co dělám (nechal jsem udělat instalaci programů prostřednictvím menu dekódovací karty, samotné televize nebo FS úplně vypnout), to menu se mi pořád ukazuje a pokud nezvolím jednoho operátora tak se ukazuje při každém přinutí programu. Setkal jste se s tímto někdo a vyřešil to? Moc díky za radu. (na starší Philips TV se to neděje) |
financnik
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 4 |
|
|
RE: CAM menu s nutností zvolit operátorajazyk, krajina užívania v úvodnom menu ? |
zoly
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 607 |
|
|
RE: CAM menu s nutností zvolit operátoraUrob reset Cam 803 a po resete nastaviť Skylink sk alebo CZ. To je vlastne kanalová mapa-poradie sk alebo CZ. Ďalšie nastavenia podľa teba, napr. s fastcan alebo bez. |
gerdy
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 39 |
|
|
@gerdyRE: CAM menu s nutností zvolit operátoraPrávě že jsem zkoušel i reset CAM modulu a provést "inicializaci" nastavení pomocí voleb které mi to ukázalo a to taky nepomohlo. Ten modul už mám třetí, předchozí dva jsem reklamovat z důvodu jiných závad a mám pocit, že to celé nefunguje úplně správně. Psal jsem i 2x na Skylink a bez odpovědi. Jako by si to ten modul nedokázal uložit. |
financnik
|
|
@financnikdej znova fastscan,nastav jazyk a region,modul klidně nech venku,ten má za úkol dekodovat pouze |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 552 |
|
|
RE: CAM menu s nutností zvolit operátoraV návodu u Skylinku uvádějí u naladěné TV dát při profilu operátora možnost NE:Pokud jste televizor nainstalovali již dříve a používali jste modul CI+ (například pokud měníte starší modul CI 1. Vložte CAM803 do televizoru nebo přijímače. 2. Po zobrazení výzvy k načtení profilu operátora z modulu CAM vyberte možnost Ne. 3. Přepněte na ČT1. 4. Signál se aktivuje během několika minut. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 848 |
|
|
@financnikDovoluji si tvrdit, že na modulu žádná závada není a nebyla ani u těch předchozích. Těch CAM803 jsem instaloval od začátku prodeje možná nižší stovky kusů a nikdy jsem se nesetkal s vadným.Podivné chování modul plus TV šlo vždy na vrub nekompatibility modulu s TV, například u TV TCL (a těch bylo několik) natvrdo modul při prvním vložení nahlásil, že rozhraní není kompatibilní, ačkoli TV udával CI+ verze 1.3 (podmínka pro použití modulu). Lidi si museli koupit externí SAT přijímač, protože ten modul v TV prostě nechodil. Opětovná výzva k výběru operátora a následný FastScan při každém startu jednoznačně ukazuje na skutečnost, že při posledním výběru a FastScanu nedošlo ke korektnímu uložení a modul to při dalším startu TV vyhodnotí jako první instalaci. Nejsem si teď jistý, zda se u tohoto typu TV někde nemusela nepovolit možnost instance profilu operátora, protože dokud nedojde ke korektní instalaci profilu do TV, bude modul při každém startu TV touto hláškou otravovat. Inu není Google TV jako Google TV, open source operační systém, který si každý výrobce drobně "upraví" po svém, dokáže přinést spoustu legrace. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 330 |
|
|
RE: CAM menu s nutností zvolit operátoraMne to robilo. Prvý CAM je CAM803 Skylink a druhý CAM v šachte pod ním Tivusat. Keď som sa pozeral na talianov, tak pri prepnutí na Skylink hláška, že vyber region. Prehrávanie image, aktualizácie, skúšal som asi 3 image a nič nepomáhalo. Po mesiaci nervov a strateného času som to vyriešil s ccamom a zdieľaním niekde z Ukrajiny alebo Ruska. :-)Satelitný prijímač: AX 4KBOX HD61, image OpenATV 7.5.1 4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 395 |
|
|
@Crescenzionepleť mu hlavu,je jasné,že zařízení při dvou modulech se ptá,jaký chceš použít,on má jeden ,tak není potřeba vybírat |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 552 |
|
|
RE: CAM menu s nutností zvolit operátoraViacero ľudí píše že s Philips tv má takýto problém. Našiel som viacero veci čo skúšajú možno to bude blbosť ale ak chcete skúste.Klíčová příčinaCAM modul načítají kanály Skylinku automaticky, ale pokud není FastScan TV plně kompatibilní nebo je špatně nastavený, modul opakovaně vyžaduje výběr operátora pro inicializaci. Philips Android/Google TV často nemá nativní Skylink FastScan, takže CAM803 to řeší sám, ale u některých modelů se to nedaří persistentně.Doporučené kroky Resetujte CAM v menu TV: Přejděte do Nastavení Kanály CAM modul Reset modulu (nebo podobně v Google TV menu). Pak při výzvě k načtení profilu zvolte "Ne" a nechte TV načíst kanály přes vlastní FastScan. Vypněte FastScan v CAM: V menu CAM803 (přes tlačítko OPTIONS na kanálu nebo v TV menu CI) najděte "FastScan" nebo "Operator profile" a deaktivujte ho. Poté proveďte tovární reset kanálů v TV (Nastavení Kanály Automatické ladení Satelit Skylink). Sekvence pro Philips: Vypněte TV do standby na 15+ minut, pak zapněte a ihned spusťte ladení satelitu bez CAM menu. Pokud se objeví, zvolte jednou SK/CZ a uložte jako výchozí. Další tipy Zkontrolujte firmwar CAM803 (menu CAM Info) a aktualizujte přes Skylink app nebo web, pokud je starý. Pokud nic nepomůže, zkuste service menu Philips (0-6-2-5-9-6 + MENU na ovladači), ale opatrně - hledejte CI/CAM nastavení. |
tondo6
Registrace: 6/2014 Příspěvků: 296 |
|
|
@CrescenzioMně tento přijímač blbne s televizí TCL a modulem Telly,občas musím přijímač restartovat,aby dobře přepínal. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 145 |
|
|
@tondo6Díky za postup. Vyzkouším to.Máte prosím někdo možnost zjistit co znamená chyba 08, která se mi ukazuje v menu CAM modulu v sekci Fastscan? Nemůže to být důvod proč to po mě pořád chce zvolit toho operátora? |
financnik
|
|
@financnikChybové hlášení "08" na modulu CAM803 často značí problém s dekódováním signálu, který může být způsoben neaktivní kartou, špatným signálem nebo problémem s televizí. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 330 |
|
|
RE: CAM menu s nutností zvolit operátoraPokud nechceš Fastscan z modulu tak vložit do jiné tv, tam potvrdit potřebnou volbu. Jak se uloží, tak už by měl dát pokoj. To znamená - po resetu modulu zvolit bez Fastscan a po chvíli vybrat Skylink CZ.Asi to ani nemusí být TV se SAT tunerem. Tohle mi párkrát pomohlo, vypadá to že se pak deaktivují chytré funkce a bude z něj jen modul Nagra. Jediné kde se modul nechytal a dělal kraviny byla TV tuším Toshiba asi dost před rokem 2018, před Vestel Toshibou. |
vavapnov
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 21 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|