Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Je miniLED vítězem v kvalitě obrazu?

Prosím majitele TV přijímačů s miniLED o zkušenosti s tímto typem obrazovky. Jednotlivé e-shopy totiž uvádějí "typ podsvícení", což podle mých dosavadních znalostí je v rozporu se skutečností. Popřípadě uvádějí, že jde o QLED. Nejde o jeden e-shop. Děkuji.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Je miniLED vítězem v kvalitě obrazu?

Nie na Oled to nemá.

VU+ UNO 4K, OpenPli 8.3, Oscam.Pozícia:23,5-19,2-16-13,0.TivúSat

Valto
Registrace: 12/2010

jedine Oled, ak nie sú prachy tak to najlacnejšie , dočasne....

zoly
Registrace: 9/2012

Nemám současnou miniLed, ale mohu srovnat OLED s deset let starou SONY s back RGB Led, což je v principu podobné jako miniLED. Rozdíl ve prospěch OLED je, ale není nijak dramatický. Z toho soudím, že u modernější obdoby by to mělo být ještě lepší.
A teď součet: je možná podstatnější, jak máte televizi barevně nastavenou a jaké používáte zdroje obrazu, než to, zda je OLED nebo miniLED.
P.S. Jinou televizi než OLED bych si nekoupil, ale nemusí to platit pro každého. Jsou různé okolnosti. Taky proto v Česku jezdím Škodovkou...neb jsem zde málokdy a v autě toho tady už moc nenajezdím a je mi celkem fuk, jak vypadá. Když jsem tady žil, tak jsem míval Volvo nebo Audi, které jsou bezpochyby lepší. S TV je to podobně. miniLed jsou slušné televize, stejně jako Škodovka je slušné auto.

TomSenior
Registrace: 3/2025

Je miniLED vítězem v kvalitě obrazu?

Víťazom v kvalite je určite OLED, nedávno však prišiel s vylepšenou technologiou SAMSUNG, volá sa Neo QLED a ten už vie spraviť slušnú čiernu na rozdiel od Mini LED. Zhrnutie: OLED výborný na noc, Neo QLED na dennú miestnosť, má lepší jas a podanie farieb, slabšiu čiernu, Mini LED brať ako lacnejšie riešenie.

Juri
Registrace: 3/2017

RE:Je miniLED vítězem v kvalitě obrazu?

Těžko říct,mám Plasmu.Což je vlastně dnes něco jako Oled.. :8) :)))

Sat2276
Registrace: 12/2025

OLED je základ, ktorému sa ostatné technológie snažia priblížiť. Hľadajú sa lacnejšie technológie pre väčšie uhlopriečky.

Spacer
Registrace: 9/2017

SONY vyrábí model OLED TV s přidaným miniLED podsvícením, kvůli vyššímu jasu ..... a máš obě technologie v jednom :8)

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Miniled má krásný obraz i ve světlé místnosti. Za Oled si musíš připlatit, což nemusím, navíc každý film má jiný barevný nádech, což vidíš teď o Vánocích hlavně na pohádkách z minulého století. Když se díváš na ligu, tak každý stadion má jiný nasvícení a to Ti žádný Oled nespraví. Na slušný televizi cca 55-75 palců šetříš na miniled proti Oledu řádově 10-20 tyček. A každých cca 5 let je v kvalitě stejně posun.
Osobně bych nikdy nekoupil vyběhlý OLED nižší třídy jen proto, že je levnější.
Ještě bych doplnil, že není Oled jako Oled, a televize se vyrábějí v různých kvalitativních třídách. A značení je tak matoucí, že vlastě ani pořádně nevíš co kupuješ.

MMorous
Registrace: 10/2019

Liší se to povětšinou sw a procesorem. Dražší jsou lepší. A mají tak lepší zobrazení, zejména třeba pro signál s nižším rozlišením apod.

TomSenior

Zatím u mě plazma. Jinak bych bral LG C5.

Libor1
Registrace: 2/2006

Ruší nám kabelovku, tak budu potřebovat novou televizi. Napadá mne OLED, ale něco jsem kdysi četl o různé údržbě obrazovky po vypnutí. Děje se to ještě dnes?

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Plazma obrazově nemá na současné OLED (mám obě a tedy mohu srovnat). OLED není LCD displej s LED okrajovým podsvícením, kterému podvodně říkali (především Samsung) LED TV. Nemluvě o malých úhlopříčkách plazmových obrazovek. Barevně je plazma ok, ale jinak na OLED nestačí. OLED mám jenom pár let, tak životnost nemohu osobně nijak potvrdit.
P.S. Co bys chtěl na OLED udržovat po vypnutí? Zírat na obrazovku přísným pohledem studeným jako dech blizzardu? Nebo ji ohřívat fénem? Taky by se dala ozařovat UV zářením z horského sluníčka. Jiná blbost už mne nenapadá.

TomSenior

@omar3

Mám OLED TV asi 3 roky a žádnou údržbu jsem zatím nemusel spouštět. Pustit se má jen pokud by na obrazovce zůstaly nějaké obrysy, což se nestalo. OLED má skvělý obraz, ale nehodí se na PC hry, nebo statický obraz, podobně jako plasmové TV.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh

Podle článku z roku 2019 se po nějakých 5 hodinách provozu spouští rychlá údržba v délce 10 minut. Po 600-1500 hodinách provozu se spouští hloubková údžba v délce 70 minut. Tak jestli to platí i dnes.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

U mé TV o ničem takovém nevím, čímž nevylučuju, že to má. V návodu se píše, že "údržbu" panelu můžu pustit ručně, ale jen pokud je to třeba, protože to zkracuje životnost panelu. Zatím to třeba nebylo, nic vypáleného nemám, stejně jako jsem neměl ani na plasmě za asi 10 let provozu

geronimoh

Ad údržba Oled, naši mladí mají cca 5 led 65" Oled Panasonic a v standby se spouští ta údržba (pokud bych jí přerušil, tv se ozve). Nicméně jsou tam unavené pixely u často používaných log a především ostré čáry u menu EPG. Není to moc vidět v běžném provozu, ale když pustím test s jednobarevnými snímky, je to u červené dost markantní

torny
Registrace: 3/2018

@omar3

Mam Philips OLED 4 typy, rozne rocniky a u kazdeho sa spusta obnovenie obrazovky po 10 hodinach prevadzky. Da sa to odlozit myslim o 2 hodiny, ale vybehne tam znovu upozornenie. A trva to asi 7-8 minut. Inac ta obnova prebieha potom v stand-by rezime.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@samorost

Televize by se měla kupovat nejlépe poslední model, už kvůli podpoře. Kupovat starší vyběhlý model jenom kvůli tomu, že je to OLED je nerozum.

MMorous
Registrace: 10/2019

@geronimoh

U těch nových tv třeba Oled LG ty jsou už dělaný na herní režim aspon to píšou.Tak si myslím že by to neměl být problém.

Libor1

Když jsme u te obrazové technologie myslíte že je to dobrá volba oled tv LG C5?

Libor1

Mám druhý rok LG C44 a jsem celkem spokojen. Žádnou údržbu to nejspíše nedělá, nebo tak, že o tom nevím. Občas se upgraduje sw. (Ale je pravda, že počet provozních hodin je omezený proti normálu, protože střídám místa k životu, takže je občas několik týdnů vypnutá. Může to souviset.)

TomSenior

@Libor1

Obrazovo urcite ano. Ak sa vies zmierit s ich operacnym systemom webOS, tak to bude O.K.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@Libor1

Spousta lidí hraje hry na OLED TV, nebo monitorech ( mají rychlejší odezvu, a nejspíš i lepší barvy = lepší zážitek ze hry ). Tak leda oni by se vyjádřili, jestli se jim něco vypaluje, nebo ne.

geronimoh
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

@samorost

Je miniLED vítězem v kvalitě obrazu? NE. Vítězem jsou vlajkové OLEDy LG G5, Sony Bravia 8ii, Panasonic Z95B. Závisí na rozpočtu kupujícího. e-shopy totiž uvádějí "typ podsvícení", což podle mých dosavadních znalostí je v rozporu se skutečností ... - e-shopy uvádějí správně. Pravděpodobně sis spletl výrazy microLED(pokračovatel/revoluce OLED) a miniLED(co není OLED, všecho je to LCD). https://avmania.zive.cz/samsung-micro-rgb-vs-hisense-a-sony-rgb-miniled-nejnovejsi-technologie-podsviceni-na-vlastni-oci

mesab
Registrace: 5/2008
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

No vyzerá to tak, že cieľom výrobcov je v tých pojmoch vytvoriť chaos, ako v USB.

Spacer
Registrace: 9/2017
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra