, sekce: Technika |
|
Je miniLED vítězem v kvalitě obrazu?Prosím majitele TV přijímačů s miniLED o zkušenosti s tímto typem obrazovky. Jednotlivé e-shopy totiž uvádějí "typ podsvícení", což podle mých dosavadních znalostí je v rozporu se skutečností. Popřípadě uvádějí, že jde o QLED. Nejde o jeden e-shop. Děkuji.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 425 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
3dny |
|
RE: Je miniLED vítězem v kvalitě obrazu?Mesab má pravdu, ale jednu věc zapomíná. Není LCD jako LCD. Slabinou LCD je hlavně "tma", protože zakrytí podsvícení nemůže být nikdy stopro, jenže technologie s local dimming (tedy například i miniLED) tuto slabinu celkem dobře překonávají tím, že podsvícení bodu vypnou a naopak výhody (např. cena, snadný jas) jim zůstávají. Není LCD jako LCD.Chaos do toho zavedl Samsung, když LCD s LED okrajovým podsvícením (původně se podsvicovalo trubicemi) začal nazývat LED. A teď se to už jenom vleče - třeba v tom, že názvy miniLED a micro LED zase napovídají něco jiného, než je skutečnost. MiniLED je v principu LCD s local dimming a microLED je pokračovatel OLED - v principu přímo svítící diody. Dodávám můj součet: souhlas mesabem v tom, co je dnešní špička. Nicméně i současné miniLED vyšších řad (s výkonnými procesory a sw) jsou hodně dobré obrazově. Tak dobré, že pro kvalitu obrazu je daleko důležitější zdroj video dat, než samotná technologie. A pokud chcete filmy - pak důležitější pro dojem je kvalitní audio, než rozdíl mezi miniLED a OLED. Aby bylo zcela jasno, já mám OLED - a to proto, že nemusím dělat (díkybohu) finanční kompromisy. To ale nemusí platit pro každého, že. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 354 |
3dny |
|
@TomSeniorLepší bych to nenapsal. Jenom dodám, že kupovat Oled jsou u mě vyhozený peníze. Na filmu sleduji příběh a mám rád kvalitní audio. Proto si místo za předraženej oled raději připlatím za AV Reciever a pořádný bedny. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 652 |
3dny |
|
@samorostAno, e-shopy a bohužel i výrobci už roky chybně označují televizory ( co vím, tak jen v Británii uzákonili že je musí označovat správně ). Přesto jsi položil otázku špatně, jak už tu bylo napsáno, miniLED je jen podsvícení panelu, netvoří obraz. Obraz tvoří buď LCD panel, nebo OLED panel ( LCD potřebuje podsvícení, OLED ne, ale může ho mít také )DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 751 |
včera |
|
@black13aMám 818, předtím 804 a 806. že nebudu nahrávat a nebudu mít 4 stranný Ambilight na to jsem byl připraven, že nebude podpora Hue, to mi vykolejilo, mám světla za 10 a jdou jen přes aplikaci. Odpojují se mi USB, restart 3x měsíčně, bohužel má přenádhernej obraz, Vision na Applu a Netfixu je pecka. |
bulon
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 64 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|