Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Plustelka - kvalita sportovych TV

Aktualne ma Towercom akciu na 3 mesiace za 3€ plustelku. Na vyskusanie som to zobral. Mam Samsung 2024 + modul s kartou. Vsetko mi funguje. Mam ale problem s HEVC sportom. Na nich sa mi dost zasadne prejavuje trhanie obrazu. Trhanie ale nie v zmysle slabeho signalu, ale v zmysle maleho framerate. Oni tam tlacia 1080p. Pride mi to ale, ze to fps je malinke. Zasluzilo by si aspon 50fps. Tym ale, ze to fps je male (alebo si myslim ze je male, nieviem potvrdit), tak sa mi to telka snazi cez true motion vyhladit. Chova sa mi to ale tak, ze napriklad pri hokeji na JOJ Sport mam za pukom artefakty. Je to neskutocne otravne a vadi mi to. Myslel som, ze po rokoch uvidim gol v telke skor ako flashscore, no preratal som sa.

Nemozem si pomoct, ale pytaju za Plustelku 8€ a je to vzhladom na pocet kanalov a technicku kvalitu strasne vela. Keby aspon to fps navysili. Ja som im to poslal aj oficialne ako technicku poruchu. Pocitam, ze ma odbiju “vsetko je ok”. Zaujimalo by ma, ci som jediny s niecim takym. Je to v mensej miere vidiet aj na futbale.

kuco3
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plustelka - kvalita sportovych TV

Dodam, ze telka stala nieco malo cez 800€

kuco3

@kuco3

8€ stojí Skylink Mini ten má viacej staníc ako Plustelka ale treba brať aj to že koľko je voľného miesta v muxoch skús pozrieť bit rate na nete koľko majú jednotlivé kanály ale niečo sa má meniť ohľadom 4KA TV cez anténu vraj budú rozširovať ponuku tak možno to bude kopírovať ich IPTV/OTT službu 4KA TV uvidíme na cene základného balíka ak bude mať viacej staníc za 10€ tak to bude v poriadku otázne je či pridajú vlastné karty a Prijímače.

majte sa pekne vidím že keď niečo napíšem tak hneď čakám dobrú odpoveď ale vidím že to nejde ani v novom rok,ja nie som zlý človek viem aj poradiť aj dobre podebatovať.Rad som vás spoznal.😥

Zetor25
Registrace: 11/2015

@kuco3

https://www.digitalbitrate.com/dtv.php?mux=&liste=2&live=42&lang=en

majte sa pekne vidím že keď niečo napíšem tak hneď čakám dobrú odpoveď ale vidím že to nejde ani v novom rok,ja nie som zlý človek viem aj poradiť aj dobre podebatovať.Rad som vás spoznal.😥

Zetor25

Dakukem za ti link. Velmi mi to pomohlo. Sice su joj sport scrambled, ale aktualne je otvorena JOJ Cinema v HEVC a tam vidiet tych 25fps. Preto je to tak zle pozeratelne

kuco3

@kuco3

Aj v Skylink Live TV je JOJ Šport iba v 25 fps. Nedá sa na to pozerať, najmä na TV mi to veľmi trhá. Už roky sa snažím na podporu Skylinku prosiť o zmenu, no im ide všetko v poriadku a nič sa teda meniť nebude.

SAT: Skylink (23,5°E + 19,2°E), OTT: Skylink Live TV, Telekom Magio TV, Antik TV, UPC TV, Lepší.TV, SledovaniTV, Sweet.TV, VOD: Netflix, HBO Max, Disney+, Apple TV+, Voyo.sk

marpo313
Registrace: 9/2024

@kuco3

Zámalo inak su tam, voľne pozície s červeným Mux2 niečo sa chystá, pekný Silvester a všetko dobre do nového roka.

Zetor25

@Zetor25

O SK DVB-T už neverím nič. Je to len banda amatérov. Vyhodil som skoro 40€ za modul, aby som mohol sledovať ich podpriemernú ponuku. Viac ako 4-5€ mesačne by som vôbec za to nedal.

SAT: Skylink (23,5°E + 19,2°E), OTT: Skylink Live TV, Telekom Magio TV, Antik TV, UPC TV, Lepší.TV, SledovaniTV, Sweet.TV, VOD: Netflix, HBO Max, Disney+, Apple TV+, Voyo.sk

marpo313

@marpo313

Chápem my máme iba DVBT MUX2 MUX3 vonku keďže konci joj cez anténu, tak zvážim IPTV.
Uvidíme.

Zetor25

@Zetor25: ja to vnimam vo viacerych rozmeroch. Tu radiovu cast a infrastrukturu maju dobru. Ten transport z Kamzika na SK je fajn. Nikde to nepixelizuje kvoli stratam na core sieti a signal stabilny. Hovorim z mojich skusenosti z obci okolo Zvolena a Bratislavy. Verim, ze su aj hluche miesta bez signalu. Tu je rozhodne problem na strane headendu. Oni ak to aj prijmu ok, tak pri enkodingu maju blbo nastavene enkodovacie parametre. Mozno je to aj zamer a ma to dovod ale ja ho nevidim. Z mojho pohladu su sportove stanice v Plustelke nepouzitelne. Strasne sklamanie ta Plustelka, strasne 😢

kuco3

Ale suhlasim, ze je to max na 5€ ako nejake riesenie na chatu bez dobreho internetu.

kuco3

Promo

Teď jsem to projel co tam vůbec je a některé programy hrají volně Viasaty,Amc,Minimax, ale za toto chtějí peníze?, vždyť se na to nedá dívat obraz 1 velká KATASTROFA Rv

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX89/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

To chcete povedat ze v plustelke su cely cas tie stanice nie v 50i ale 25i? :))) :))) Tak to im prajem krach co najskor

Simm
Registrace: 12/2019

@Simm

No, otazka je, co si vlastne predstavujes pod tymi oznaceniami 50i a 25i? :-)

UPC, Magio, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, HBO Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Oneplay, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@Simm Chcem povedat, ze okrem RTVS Sport HEVC su ostatne sportove hevc programy v 1080p 25fps.

Osobne myslim ze vsetky hevc okrem rtvs sport . Vidiet to na JOJ Cinema, ktory bol free

kuco3

Plustelka

Plustelka je použitelná v pohode pre chaty, ubytovne , penziony, zdravotnícke zariadenia , domova dôchodcov aj pre bežných uživateľov - menej náročných . Ja mám doma Plustelku už niekoľko rokov a pri športových kanáloch som nezaznamenal nejaký problém . Ani syn sa nesťažžoval , ktorý to pozerá častejšie , ja iba občas. Mám Panasonic ( 108 cm ).

jarosa
Registrace: 12/2009

@kuco3

Možno sa mýlim, ale pokiaľ viem, tak Sport1 a Sport2 vysielajú v DVB-T v 50 fps. R^

marpo313

@marpo313

Mýliš sa. Vysielajú v p25.

@kuco3 .
Nekvalitu a otrasný trhaný pohyb nemôže vidieť v Plustelke len slepý.
Keď ide teraz to voľné promo, tak som to naladil, ale ja osobne by som hlavne tie športové programy v takej kvalite sledovať nemohol ani zadarmo. Však by som prišiel o oči! Nieto aby som za to ešte aj platil!

Frank11

@Frank11

Áno, už som si to pred chvíľou overil a už v inej téme som sa ospravedlnil za mylnú informáciu.

marpo313

@marpo313

V poriadku, nič sa nedeje, nikto nevie všetko.
Teda okrem jedného, aby som bol presný.

Frank11

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra