, sekce: Linuxové přijímače |
|
VU+duo 4K SEDnes u nás technik z O2 zapojoval novou anténu i router. Jak určitě víte, O2 polklo Nordic Telecom. Večer jsem zjistil, že jsem přestal na domácí síti vidět receiver. Při kontrole nastavení mi to vyhazuje tuto hlášku přeloženou do češtiny: " Nelze číst certifikáty CA pro přístup HTTPS, Přístup HTTPS je zakázán! " Technika jsemtelefonem upozornil, ale nevím kdy dojede, má toho moc. Děkuji za jakoukoliv radu pro odtranění problému. frigo |
frigo13
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 90 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74 | |
|
|
mmiriboyVše co doporučuješ jsem zkoušel. Kontrola kabelu provedena také.Stejně povolení DHCP. Prostě pořád platí, že po návštěvě technika O2 se stal múj Vu box pro domácí síť neviditelným. |
frigo13
|
|
RE: VU+duo 4K SEJakou IP adresu má LAN v novém routeru?Jakou IP adresu má ten přijímač? Já nevím, co instaluje O2, neboť nežiju v ČR, ale tímhle bych začal. Aby to nebylo, že LAN v routeru je 192.168.1.1 a adresa přijímače ze starého routeru zůstala 192.168.0.x. (Pomohla by i rada s povolením DHCP v přijímači přinejmenším na přechodnou dobu). |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 414 |
|
|
@Prosat and matov3Ja si za svojím názorom stojím a vy keď chcete, tak si odsudzujte iných, je to váš problém! Inak nevidím tu ani od jedného z vás rozumnú radu k danému problému?! Ktož vie, čo na to moderátori fóra?!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 283 |
|
|
@frigo13Co ti mohu poradit,vrať jim ten předražený šrot,najdi si někoho,kdo tomu rozumí a Ti to nastaví.Router koupíš kolem 1500kč,za ten jejich šrot zaplatíš 6500Kč.Už jsem to po nich řešil a jejich technika pošli někam do prd....!Nic neumí,jen vše dodrbou,osobní zkušenost! |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 497 |
|
|
@mmiriboyVěštíš jen zkřišťalové koule a za tím si stojím! |
Prosat
|
|
@frigo13Dostaneš se do serveru? Pokud ano, nastav MAC+IP adresu Vučka do rezervovaných IP adres, ulož a restartuj server. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 847 |
|
|
@tornyDalší věštec??? |
Prosat
|
|
@frigo13Ok!A nový router od 02 má akú svoju ip adresu?! Len to porovnám na príklade, u nás v SK Telekom má na svojich routroch 192.168.1.1, Orange používal 192.168.0.1 a napr. bývaly RadioLAN 10.10.0.1. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
|
|
@ProsatŘešil jsem doma doma stejný problém. Zabrání tím případnému konfliktu adres. |
torny
|
|
@tornyAle u něj je jiný problém,vrátit ten předražený šrot a pořídit si klasický router,např TPlink a to už jsem poradil dost |
Prosat
|
|
@mmiriboyJsi vedle jak ta jedle |
Prosat
|
|
tornyDo routeru se dostanu. Nevím, kde mám nastavit MAC a IP adresu boxu. |
frigo13
|
|
@mmiriboyJe vidět,že tomu nerozumíš,je to uplně jedno,jakou má router vnitřní ip adresu |
Prosat
|
|
@frigo13Tu IP adresu samozřejmě zadat ve tvaru dle seznamu klientů nového serveru, aby nebyl rozpor v číslech,jak píše mmiriboy |
torny
|
|
@frigo13To Ti i tak nepomůže,problém je jinde |
Prosat
|
|
@frigo13V DHCP serveru, měla by tam být nabídka pro rezervaci IP adres. |
torny
|
|
@tornyTak to jsem se trefil též s tou křišťqalovou kouáli |
Prosat
|
|
@ProsatAbych citoval Aničku Dajdou "To je váš názor a je to špatný názor". |
torny
|
|
@tornyNech brouka!On má rád Sybilu z TV8 a jej krištáľovú guľu! VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
|
|
@tornyTo je uplně jedoduchý,když neměl před výměnou konflikt,tak nemůže mít ani teď!Tak co jsem napsal,za tím si stojím! |
Prosat
|
|
@mmiriboyJasně,ale na rozdíl od Tebe,vím,kde je problém |
Prosat
|
|
@ProsatMěl nastavenou pevnou IP, která mohla být mimo aktuální pool. Uznávám, že pokud provedl změny, s vypnutím zákazu DHCP a restartem, může to teď už být jinak. |
torny
|
|
@prosat...prepáč, ale tvoje odpovede sú plné záhad.Diskutuješ, no nič konkrétne nenapíšeš. Vieš kde je problém no neporadíš... Pozerám že toto fórum pomaly ale isto stráca podstatu. Pred 20-timi rokmi to tu bolo o niečom inom |
stanowat
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 249 |
|
|
@ProsatKeby si vedel, tak to autorovi tejto témy už dávno poradíš, či?!Alebo sa tu máme s tebou ďalej hrať hru "veštenie"? VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
|
|
@tornyJak jsem již psal,vrátit jim ten předražený šrot,navíc ušetří a pořídit si levnější,který je o hodně lepší |
Prosat
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|