Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+duo 4K SE

Dnes u nás technik z O2 zapojoval novou anténu i router. Jak určitě víte, O2 polklo Nordic Telecom. Večer jsem zjistil, že jsem přestal na domácí síti vidět receiver. Při kontrole nastavení mi to vyhazuje tuto hlášku přeloženou do češtiny: " Nelze číst certifikáty CA pro přístup HTTPS, Přístup HTTPS je zakázán! " Technika jsemtelefonem upozornil, ale nevím kdy dojede, má toho moc. Děkuji za jakoukoliv radu pro odtranění problému. frigo

frigo13
Registrace: 1/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74
Odpověď v diskusním vlákně

dámy a pánové

Jsem se svým rozumem v koncích, zkoušel jsem přímo v routeru O2 nastavit IP i MAC mého boxu a nic nezabralo. Po vyřešení s O2 dám pak vědět, jak to dopadlo. Děkuji všem se snahou mi pomoci. Dík.

frigo13

@prosat

Iné riešenie ako vrátit predražený šrot podľa teba neexistuje?
Tak že sme sa vlastne dozvedeli že podľa teba je problém v predraženom šrore.
Výborne.
Záhada vyriešená...
Tak že koniec diskusie, všeyky ďalšie príspevky sú už potom zbytočné.
Veštecké gule odložiť a viac nepoužívať...

stanowat
Registrace: 9/2004

@Prosat

Koukám teď na ten zoufalý manuál pro Smart Box2 po mobilu a musím s tebou souhlasit.

torny
Registrace: 3/2018

@frigo13

Ještě prosím, je teda ta IP adresa v poolu toho boxu? Myslím, jestli jsou první 3 čísla shodná s ostatními zařízeními?

torny

@torny

Ja som cca pred rokom bol u známeho inštalovať 2x VU zero
Tak isto mal smart box2 O2 LTE internet a všetko šlapalo bez problémov. Cez wifi aj po lan som sa do boxov dostal.
V prvom rade treba pozrieť rozhranie IP

stanowat

RE: VU+duo 4K SE

Prečo si v tom vu nezapneš dhcp, ako ti tu radia. Potom môžeš riešiť veci ďalej.

baltik
Registrace: 6/2019

Rozhranie ip adresy pre DHCP môže byť u týchto smart boxoch rôzne.
No dôležité je hlavne to že je obmedzené..
Napríklad..
10.0.1.10-10.0.1.137

stanowat

@stanowat

Aké rozhranie ip? Presne pre takých truhlíkoch ako ty a spol. je to vlákno už na troch stránkach, len to tu zasierate nezmyslami, potom sa pridá veštec prosat a je to úplne v p*deli.

baltik
Registrace: 6/2019

Re-baltik

Vôbec nevieš o čom rozprávaš.
Vieš vôbec čo je DHCP a čo je rozhranie IP adries ktoré prideluje router na základe DHCP?
Prosat mal prvdu.
Niektorí to prispievate k témam a ktorých nemáte ani páru.
@frigo13 založí tému a keď mu niekto poradí čo treba spraviť ako prvé tak to nespraví.
Ťažko sa radí ľuďom čo nemajú ani základné znalosti ako veci fungujú.

stanowat

@baltik

DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) je sieťový protokol, ktorý automaticky prideľuje IP adresy a ďalšie nastavenia zariadeniam v sieti.
Jednoducho povedané
DHCP = zariadenia dostanú IP adresu automaticky, aby si ju nemuseli nastavovať ručne.
Na čo slúži?
DHCP prideľuje napríklad:

IP adresu (napr. 192.168.1.25)
Masku siete
Bránu (gateway) - často IP adresa routera
DNS servery

Ako to funguje?

Zariadenie sa pripojí do siete → pošle žiadosť.
DHCP server (často router) mu pridelí voľnú IP adresu.
Zariadenie môže hneď komunikovať v sieti aj s internetom.

elektrik
Registrace: 4/2008

Nekompatibilita?

Stretol som sa s podobným ale pri VU+ Zero4K. Nevidel som ho na sieti DHCP vsetko ok, len nevedelo prideliť IP.. riešením bolo v HPE Switchi zmeniť chovanie konkrétneho portu z z automatiky na 100mbit..
Ten istý prijimac mi v robote našlo hneď.. na inom switchi.

Takze príde mi to podobne, len zas O2 Router som nazivo nevidel.. netuším co všetko môžu obmedzovat.. ale ak nema DHCP a nezapne si ho, tak pokrok v rieseni bude zdĺhavý a náročný..

Mopky2
Registrace: 10/2015

... alebo si proste nastaví IP adresu v boxe ručne. Musí zodpovedať maske siete, ktorú poskytuje router. Väčšinou 255.255.255.0 - takže sa mení iba posledný segment IP adresy, ostatok musí mať rovnaký, ako má router. Ak má router 192.168.0.1, tak adresa v boxe môže byť 192.168.0.2 až 192.168.0.255

Spacer
Registrace: 9/2017

@Spacer

Opravdu žasnu,kolik zde je chytrolinů!Už se nedivím,že u O2 pracuje tolik neschopných techniků!Že to někteří musí po nich opravovat! :)))

Prosat
Registrace: 8/2005

Neviem co tu vsetci blaznite? V menu na vu si pozri aku ma ip a ci ju vobec ma, potom musi pingat z hocihoho co je na tej iste lokalnej sieti

sky59
Registrace: 1/2023

Zásadní je udělat si pořádek na síti (a v hlavě). Neznám, co dělá O2, protože jsou ode mne daleko, ale pochybuju, že by toto triviální uspořádání nešlo nastavit s jakýmkoliv routerem. Ale na druhé straně je v složitějším routeru tolik parametrů a nastavení, že možná některá nastavení mohou některé jednoduché věci řádně zesložitit.
Takže konečně odpověz na základní otázky:
1. Jaký je to přesně typ routeru?
2. Jaké je fyzické provedení sítě, kabeláž, připojené přístorje, wifi?
3. Jaké je vnitřní adresa gateway?
4. Jaká je maska?
5. Jakou IP adresu má satelitní přijímač?
6. Co to celé udělá, když mu nastavíš DHCP? (Umíš to najít v nastavení sítě?)
7. Máš v síti počítač? Umíš pingnout na router a na přijímač? Co to ukáže? (On taky může být triviání problém třeba ve vaklavém kabelu k tomu přijímači, nevidím nic, co by toto vyvracelo.)
(Jak už jsem napsal, v routeru mohou být taková nastavení, pravidla, nebo jiná omezení, že tyto otázky jsou mimo skutečného zdroje problému - jak tajemně naznačuje Prosat, ale aspoň vyloučí základní věci, se kterými se tady potácíme od ničeho k ničemu.)

TomSenior
Registrace: 3/2025

@TomSenior

Tome,je to úplně jednoduchý,vrátit ten předražený chytrý šrot a pořídit klasický levný router například z alzy!A to nepíšu o těch jejich předražených slavných krabičkách tv.Samozřejmě nakoupených z Číny.

Prosat
Registrace: 8/2005

Ak máš VU pripojené k routru káblom zapni DHCP, ulož, reštartuj prijímač aj router. Ak ho máš pripojené cez WIFI, vyhľadaj sieť, zadaj heslo, ulož, reštartuj VU. Hotovo. Musí to fungovať. Ak nie, chybu treba hľadať inde.

Mil2
Registrace: 10/2008

Furt si myslím, že to není v železe, ale v rukách.

TomSenior
Registrace: 3/2025

@frigo13

hard restart routeru, hard restart anteny a pro pristup default router ma IP 10.0.0.138 a antena 192.168.1.1

matchboxx
Registrace: 9/2012

Myslím, že autor už nemá ani ten internet, lebo sa už neozval. :))

Spacer
Registrace: 9/2017

To All

Děkuji všem za příspěvky a pomoc. K vyřešení problému mě nakonec navedl Mopky 2 a jeho vyřešený problém se switchem. Problém je odtraněn, žádný protokol , zda http nebo https na chod switche nemá vliv ale jednalo se o mechanické porušení datového kabelu při manipulaci u routeru technikem . Děkuji a omouvám se za rozsáhlou diskuzi, kterou jsem zde způsobil.

frigo13

@frigo13

Vravel som ti - skontrolovať lan kabeláž medzi routrom a stb.
Tvrdil si, že je to v poriadku?!
Nuž evidentne nie!
Ale fajn, aspoň ti to funguje.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@frigo13

Přes pracky mu dejte
Za uši ho vytahejte
Až bude křičet ó né
OOO2krát néé!

torny

@torny

:))) :)) :) ;)
Ja to vidím s trochu iného pohľadu. Za ti uši vyťahať by sa patrilo toho, kto u "frigo13" robil tú domácu LAN sieť! Predpokladám, že ten technik od O2 si svoju robotu urobil - montáž antény + inštalácia routra. A zvyčajne u takýchto technikov je úplne pasé, že čo má a ako to má zákazník zapojené za routrom. S tým nemajú už nič!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra