včera, sekce: Příjem satelitů |
|
Jaké družice?Zdravím všechny rádce. Chci si dát na barák nový satelit. Na jaké družice si mám dát LNB? Priorita jsou české+slovenské "programy". Chci fixní parabolu. V současném bydlišti mám společnou Astru 19,2+23,5. Nějak moc nesleduji vývoj programové nabídky a jejich přesuny. Co mně doporučíte. Děkuji! |
Jouda0II
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 10 |
včera |
|
@Jouda0II23e+19e stačí ... snad ještě 13eT90, Octagon 8008
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 326 |
včera |
|
RE: Jaké družice?Satelitní vysílání je v útlumu. Pokud máš internet se slušnou rychlostí 20 a více Mbs, tak je k ničemu úplně.Česky se vysílá na 16e, 19e (minimum) a 23e. Skoro nic však nebude hrát bez příjmových karet, takže to je chybějící informace ve tvé otázce: jaké karty máš a či chceš používat, případně které má tvůj sdílecí server. Bez karet je toho k příjmu na obloze docela málo a když tak spíše specificky na družicích 5w, 4e a pod. A to je zase trochu jiná otázka, zda máš přijímač k takovému příjmu vhodný. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 407 |
včera |
|
RE: Jaké družice?"Chci si dát na barák nový satelit." O IPTV nic nepíšu. Druh karet mám "neomezený". |
Jouda0II
včera |
|
RE: Jaké družice?https://www.parabola.cz/cz-sk/DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 800 |
včera |
|
@Jouda0IINechci radit, jsem obyčejný praktik a dokonalých znalců je zde habaka, ale já bych dal Toroidal T-90 Maximum Wave Frontier, barák to lehce snese.Lze osadit až 16 LNB, ale běžné televize dovolí přepínat 4, takže 0,8W, 23,5E, 19,2E a 13E. Bylo by to napevno a kdykoli se to dá přenastavit. Za to multiswitch 4SAT na potřebný počet výstupů (účastnických zásuvek), doplnil bych DVB-T2 a DAB. Tím bych považoval vybavení domu za téměř dokonalé. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 321 |
včera |
|
RE: Jaké družice?Dej si na barák, co srdce ráčí. Třeba nový satelit (avšak bacha, ten váží několik tun, tak aby ti neupadla střecha). Neomezený druh karet je termín nesrozumitelný. Platíš si všechny karty na světě? Kam je vkládáš? Každopádně dnes bez karet nehraje na orbitu skoro nic, téměř žádné podstatné emulátory nefungují. Takže ani kdyby sis tam anténu pro příjem ze všech satelitů, nebudeš se moc koukat, pokud nebudeš mít kartu - nebo přístup k ní. Pak je logické instalovat si takovou anténu, aby ses mohl koukat na to, k čemu máš přístup. Nicméně je možné, že jsem něco nepochopil, takže namontuj si, co uznáš za vhodné sám. |
TomSenior
včera |
|
@Jouda0II,@mediator12,@ivo2001Za vaše reakcie vám dávam |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 451 |
včera |
|
RE: Jaké družice?to mediator12: rad od praktiků si cením, na řešení uvnitř jsem se chtěl zeptat následovně, snad tedy neporuším nějaké pravidlo diskuze (nebo mám založit raději nový dotaz). Můžeš mně doporučit nějaký ten multiswitch + DVBT2 a DAB snad (mám IT rádia). K satelitu budu montovat 2 antény na DVBT2. Ve všech místnostech mám vyveden koax a sveden do jednoho místa.Kolik jich bude aktivních nevím (4 určitě), asi podle toho zařízení (switche?). Děkuji! |
Jouda0II
včera |
|
@Jouda0IIJá bych v tomto případě doporučil multiswitch Johansson, vstup na 4 družice, výstupů tolik, kolik potřebuješ, dělá se 4, 8, 16 a dále), pokud přesně nevíš, radši vzít o "číslo" víc. Na značku Johansson se trochu čeká, klidně bych použil i EMP Centauri (český výrobce). Používám obě značky, EMP Centauri (4 družice, 16 výstupů) mi doma běží cca 15 let.Každý multiswitch má vstup pro TERR (pozemní DVB-T2, DAB, FM). Pro DVB-T2 a rádia bych použil LEM DSP15-5Gv2 (vstup pro 4 antény, programovatelný, instaloval jsem jich desítky, běží bez jediné reklamace). Výstup z tohoto zesilovače zavést do multiswitche a máš na každém výstupu multiswithce signál 4 družic plus pozemní DVB-T2 plus DAB plus FM po jednom koalu. Na konci koalu koncová účastnická zásuvka a je vymalováno. Elegantní řešení pro barák na jistotu a dlouhá léta. |
mediator12
včera |
|
@Jouda0IIRád bych ti sem dal potřebné odkazy, ale mohla by někomu prasknout žilka. Jestli máš možnost, pošli přes obrázek obálky u jména zprávu (nejlépe s telefonem) a pak se domluvíme.Zdravím a ať se daří a pozor na chytráky a všeználky, jsou jako trpaslíci, vlezou všude. |
mediator12
včera |
|
TomSeniorTvrdenia, že bez kariet na orbite nejde na orbite skoro nič, je zavádzajúca info. Mám len kartu Skylink, ale okrem tejto družice mám ďaľších 20 a chytám ďaľších 1700 programov bez akejkoľvek karty. Samozrejme nie cez dákych šarikov, či ako tu voláte, zdielania, čierne dekodéry... Normálne free programy. Od 80 E po 37 W. |
vw1vw
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 552 |
včera |
|
@TomSeniorJeště napiš co na těch volných programech sleduješ. |
namtas
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 487 |
včera |
|
RE: Jaké družice?Já umím ty programy přijímat. A vím, co se na nich vysílá. Z těch 1700 programů je v češtině ČT24. (Plus LUX a asi dva další). Napsal jsem to prve ale skutečně nepřesně. Tak upřesňuji: Bez karty lze přijímat je několik kanálů se zajímavým obsahem. Specificky zprávy jako je CNN, BBC World, Rai Uno a německé programy. Kdyby otázka stála tak, že karty nemá, ale chce vidět zajímavé programy v určitých zájmech a jazycích, tak by se na všelikých družicích daly hledat některé zajímavé věci. Ale furt je otázka, jak to má s kartami zcela zásadní pro jakoukoliv rozumnou radu. Taky stále platí, že to celé v roce 2025 nemá sebemenší smysl, pokud má rozumné datové připojení.Ale každý je sám svého štěstí strůjcem a mi je po tom starou belu. |
TomSenior
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|