3dny, sekce: Zkušenosti |
|
IPTV kvalita obrazuZdravím, začínám pomalu cítít, že satelitu dochází dech - viz Skylink. Chtěl bych doporučit IPTV, jde je nejkvalitnější obraz a zvuk + nabídka kopíruje víceméně balíček Skylink Premium. Zaujala mě Magenta TV, protože mám od T-Mobile balíček Magenta 1, takže bych na ní měl slevu. Jinak jako referenční kvalitu obrazu beru Skylink přes satelit. Díky. |
Radek97
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 64 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
2dny |
|
RE: IPTV kvalita obrazuJa z mojej skúsenosti môžem porovnať. Sledovanie TV kvalita porovnateľná s Magio-magenta TV, digi tv. Skylink live má o máličko slabšiu kvalitu.sweet tv a antik ešte slabšiu. Skylink má najkrajšiu a najprepracovanejšiu úvodnú stránku avšak bez možnosti usporiadania programov a pri prepínaní nevynecháva ani nepredplatené programy čo je dosť otravné, skylinku chýba aj archív na niektoré programy. |
Juri
Registrace: 3/2017 Příspěvků: 209 |
2dny |
|
@meduzka, @Frank11Presne tak. Uplny suhlas.Sice aj mna uz Skylink (SAT) se...hneva s cim dalej tym slabsim programovym portfoliom, avsak stale ich portfolio, kvalita obrazu a ZVUKU mi nedovoli Skylink (SAT) opustit a prejst k inemu providerovi. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 516 |
2dny |
|
@Frank11nerozumieš tomu a mne sa nechce robiť video a poukázať na kvalitu .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 609 |
2dny |
|
@meduzkaAle má, jen musíš umět hledat... 4k HDR 5.1 a obraz jak víno |
Zemak
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 292 |
2dny |
|
@BrumoMôj zlatý. Na to, aby som odhalil chyby v obraze, tomu netreba rozumieť. Stačí mať dobrý zrak a mozog, ktorý vie vizuálne vnemy vnímať neskreslene.U mňa to bohužiaľ asi tak bude, takže sa nemôžem stotožniť s Tvojim názorom. Ale ak to Ty tak vnímaš, tak si svojim spôsobom vlastne šťastný človek. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 551 |
2dny |
|
RE: IPTV kvalita obrazuJa dneska zkusil Pecka tv, a super, obraz, rychle prepinani programu, seřazení programů atd. Za me v pohodě. Zkuste. |
Sanca
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 656 |
2dny |
|
@ZemakMoje nároky jsou na původní audio s titulky. A vysokorychlostní optiku do naší prd-ELE nikdo nepřivede.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 018 |
včera |
|
@Frank11Zaujala mě tvoje poznámka --jemné zatrhávání obrazu. Můžeš to nějak víc popsat jak to myslíš? Jako že třeba při hokeji Ti puk poskakuje po kouskách na obrazovce nebo při fotbale se míč kutálí trhaně? Jak jsi to dokázal? To je teda síla ... Tady se člověk dozví věci . . |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 691 |
včera |
|
@ZemakHDR a obraz jak vino? No to hadam nie. Skor HDR obraz ako rozziarene neonove reklamy v Las Vegas |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 516 |
včera |
|
RE: IPTV kvalita obrazuTo som nedokázal ja. To dokážu internetové televízie.Ak si Ty nepochopil o čo konkrétne sa jedná, tak špeciálne Tebe som to ochotný ešte raz vysvetliť. Keď je záber, kde kamera robí tzv. švenk (ak nevieš čo to je, tak sa spýtal, alebo vygoogli), tak ten pohyb veľmi jemne cuká. U niektorých IPTV je to viac, u iných menej, ale zatiaľ som to postrehol u každej a niejen u mňa. To isté sa týka aj rýchleho pohybu, keď je kamera v kľude. Ak si si to doteraz nevšimol, buď rád a nesnaž si to všimnúť, lebo potom to už budeš vidieť stále. Obdobne to bolo s CRT televízormi väčších uhlopriečok SONY Trinitron. Tie mali na spevnenie obrazovky veľmi tenučké drôty. Normálne si ich divák nevšimol, ale ak po nich pohľadom pátral a uvidel ich, už ich potom vnímal stále a začalo to vadiť. Viem, že si to síce myslel sarkasticky, ale možno Ti to pomôže. Alebo aj nie. |
Frank11
včera |
|
@MMorousTen príspevok nad týmto samozrejme patril Tebe. |
Frank11
včera |
|
RE: IPTV kvalita obrazuZksuil jsem na 7 dní Magenta TV a nakonec si asi vyberu ji. Teď budu mít na půl roku HBO balíček za 350 Kč v Magenta 1, takže mám cca půl roku na pořádné vyzkoušení. Parabolu zatím sundávat nebudu, kdyby náhodou, tak se Skylink nechá zase rychle obnovit. Každpádně jsem nechtěl, aby se to tu pohádalo. |
Radek97
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 64 |
včera |
|
RE: IPTV kvalita obrazuMusí ísť iba o IPTV? OTT nemôže byť? Ja na Slovensku som prešiel v Digi zo satelitu na OTT a sú stanice, napríklad Markíza klasik a myslím že aj Krimi boli cez satelit len v SD. Pri OTT nemám problém a nebudem mať ani pri hustom snežení či silnej búrke. Nebudem sa musieť báť že mi vietor odfúkne parabolu |
LuboTS
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 992 |
DNES! |
|
@Frank11Švenk - dělám to současně i se zoomem a kvůli tomu co popisuješ jsem přešel na 50 sn/sec, (4K), - stálo mě to dost peněz, energie a reklamací. Na vysílání Oneplay jsem si toho zatím nevšiml. Všímám si spíš synchronizace obraz/zvuk především na hudebních blocích, kde je to na denním pořádku a je to hrozný. Zkusím se na to zaměřit. Při zpomalených záběrech je normální, že se to někdy trhá, hlavně když je to točený 25 sn./sec. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 691 |
DNES! |
|
RE: IPTV kvalita obrazuNapadla mne ještě jedna zajímavost, která s věcí posouzení kvality IPTV možná docela zásadně souvisí. (Kromě rychlosti připojení v real time režimu.)Mám v pracovně na jižním jihu starší televizi Samsung UE55J5500AKXXC (asi rok 2018/2019, skylinková appka se tam dala nainstalovat po určitém boji, a obraz na této apce je viditelně horší (ne o moc, ale vidět to je, ostrost, přesnost barev), než obraz z mediálního PC připojeného přes HDMI, jinak internet i Skylink je totožný. Vysvětluji si to lepším softem grafické karty v notebooku, ale možná jsou příčiny ještě i jiné, nicméně to tak prostě je. Apka měla viditelně (ne o moc, ale vidět to bylo) horší obraz než ze satelitního linux přijímače připojeného přes HDMI (dokud ještě byla v provozu Astra 3B, teď už se tady Skylink ze satu nedá přijímat. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 414 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|