2dny, sekce: Skylink |
|
Podozrivý mail - prieskum SkylinkPrišiel mi email, ktorý je podľa mňa podozrivý. Názov SKYLINK Vás počúva, aby zvýšila Vašu spokojnosť! Odoslané to bolo z adresy skylink-slovakia@invitation.data-research.fr.V texte sa píše: "Milý divák, aby sme Vás lepšie spoznali a zvýšili Vašu spokojnosť, SKYLINK Vás vyzýva k účasti na prieskume, ktorý pro nej realizuje inštitút CSA. Tento dotazník je samozrejme anonymný, Vaše odpovede budú spracované len na štatistické účely. Odhadovaný čas: len 20 minút Má niekto podobnú skúsenosť? Zatiaľ som na to radšej neklikal, nechcem riskovať nejaký prúser. Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 588 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
2dny |
|
@krtíkMne to došlo niekedy ešte minulý rok, ale neotvoril som to. Keď Skylink robí nejaký prieskum, mal by info o prieskume zverejniť na svojej web stránke. V dnešnej dobe internetových podvodov by to mala byť samozrejmosť. |
Palo232232
Registrace: 6/2025 Příspěvků: 186 |
2dny |
|
@krtíkMám a nikdy som to nevyplňoval. |
Halford89
Registrace: 5/2025 Příspěvků: 677 |
2dny |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkTen mail sa mi zdal od začiatku podozrivý, sú tam drobné štylistické chyby. A na oficiálnej stránke Skylinku nie je o takom prieskume ani zmienka. Ale ak tieto podvodné maily dostávajú zákazníci už dlhšie, mohol vydať Skylink nejaké upozornenie pre zákazníkov.Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
2dny |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum Skylinkmne to prišlo tiež ale nechcem aby ma spoznali lepsie |
Yankoo
Registrace: 5/2017 Příspěvků: 14 |
2dny |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkJako dotazník spokojenosti na 20 minut? Myslím, že byste měli ten odkaz poslat do Skylinku, zdá se, že se někdo dostal do databáze zákazníků. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 847 |
2dny |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum Skylinkten dotaznik - prieskum je ci ma zaujem zakaznik o online alebo sat sluzby + preferovane programi |+ preferovane platformina zaklade toho canal+ vyradi programi alebo vytvori novu on-line platformu canal+ , kedze zanikne skylink zjednodusene , co chce zakaznik pozerat a kolko je ochotny a za aky obsah zaplatit |
matino300
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 733 |
2dny |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkPrišlo mi to minulý rok - nevyplňoval som. Mali by naozaj o tom transparentnejšie informovať, inak to padá do spamu. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 087 |
2dny |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkMě se zase dnes objevil obrázek na dotazník v Oneplay tv, když jsem jej spustil v tabletu o pomocí vylepšení.Nikdy jsem to tam neměl,což me překvapilo,nějak se mi to nezda.Vymazal jsem to křížkem.Jeste se kouknu do zpráv.Aplikaci mám staženou poslední,která vyšla včera. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 822 |
2dny |
|
@krtíkak to pre teba nie je problém, prepošli mi to prosím na ppatrikpolacek@gmail.com, schválne či tam je niečo zákerné, som programátor tak na to mrknem detailnejšie |
ppolacek
Registrace: 1/2024 Příspěvků: 47 |
2dny |
|
@ppolacekZákeřné je to,že porušuješ pravidla a to jako programátor by jsi vědět |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 397 |
2dny |
|
ampermáš pravdu,on nemá soukromé zprávy,diky málo prispevkum,musí se ještě snažit do 100.No snad bude admin správce hodný. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 822 |
včera |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum Skylinkppolacek, máš to tam.Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
včera |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkPravidelne takéto dotazníky posiela aj UPC a už aj v minulosti mi podobný dotazník od Skylinku prišiel |
Power150
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 097 |
včera |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkJe tam niekoľko chýb, ktoré by slovák nespravil. Preto som podozrievavý.Napr. "SKYLINK Vás počúva, aby zvýšila (správne by bolo zvýšil)..., SKYLINK Vás vyzýva k účasti na prieskume, ktorý pro nej realizuje (správne, ktorý pre neho realizuje...). V dobe rôznych kybernetických útokov a podvodov som radšej 2x podozrievavý. Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
včera |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkRiesili sme to vcea s kolegom v praci. On na to klikol.Okamzite dostal oznamenie Je nam luto, prieskum uz bol uzavrety. A pritom sa v e-maili pisalo, ze trva do 20.2.2026... Zlakol sa a prisiel za mnou, ci nieco neurobil zle, ci nejakym sposobom neposkodil firemnu PC siet. Nic sa nedeje, nic zle sa nestalo. Ale co tym autor e-mailu sledoval? Hadam iba overovanie e-mailovej adresy, ci je ziva? |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 516 |
včera |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkTo Jean Reno Ale to mi naznačuje, že za tým nie je Skylink. Predsa by nepísal, že prieskum zaberie 20 minút, keby šlo len o overenie platnosti emailovej adresy. Rovno by napísal, že overuje "živosť" a hlavne by dal také upozornenie na oficiálnej stránke, aby ľudia vedeli, že to nie je žiaden podvod. Je možné, že tú "živosť" si overoval niekto iný a za Skylink sa len schovával.Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
včera |
|
@krtík@amper a @HYPER - pardon, to mi jaksi uniklo@krtík - ten mail fakt nie je úplne OK, spomína sa tam, že ho realizuje inštitút CSA, čo je reálna legitímna inštitúcia, ale link na samotný prieskum vedie na servery inej inštitúcie (ZENJI) ktorá bola v minulosti nahlasovaná za posielanie podvodných/phishingových emailov. Ak nemáš možnosť ten prieskum otvoriť v izolovanom prostredí, radšej to ignoruj |
ppolacek
Registrace: 1/2024 Příspěvků: 47 |
včera |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkTo bude nejaký fejkový mail... mne toto prišlo niekoľko krát.Skylink posiela prieskum spokojnosti napr. pri zmene balíka a je to len pár otázok... také tie typické otázky s hodnotením od 1-10, čo si pamätám, je tam jedna kolónka na vyjadrenie vášho názoru alebo požiadavky, ktorú môžete alebo nemusíte vyplniť... časovo to zaberie 1-2 minúty. Žiadne otázky koľko vás býva v jednej domácnosti, či aký je váš príjem, lebo tie v tom podozrivom prieskume sú. |
Halford89
Registrace: 5/2025 Příspěvků: 677 |
včera |
|
@krtíkNo vsak ano - presne tak to chapem aj ja.Apropo, tych 20 minut je dost rusivych - ak chcem podvodne overovat adresy, tak nenapisem 20 minut, vsak to odradi polovicu ludi... |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 516 |
včera |
|
@krtíkAk to chceš mať overené na 100%, napíš na podporu Skylinku a nechaj sa spojiť s operátorkou, nadiktuj jej všetky relevantné údaje z toho mailu, či to teda je od nich alebo nie... |
Palo232232
Registrace: 6/2025 Příspěvků: 186 |
včera |
|
RE: Podozrivý mail - prieskum SkylinkPalo232232 Už mi je to jedno, hodil som to do spamového koša.Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
včera |
|
@amperAby si sa z toho nepos.ral. Je to jeho vec, keď s tým problém nemá. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 551 |
včera |
|
@krtikTakéto akcie robí napríklad aj Allianz - tiež zaváňajú podvodom. Marketingoví pracovníci sú tak trochu šiši a väčšinou mimo realitu.Podozrivá Slovenčina vzniká v českých marketingových firmách, ktoré sa snažia urobiť reklamu pre Slovensko prekladom vo vlastnej réžii s dobrou vôľou to urobiť lacno. Napríklad už v električkách Škoda bývalo napísané "Miest k sedeniu", preklad z pôvodného textu "Míst k sezení". Ak máš napríklad Octáviu 4, niektoré texty infotainmentu v Slovenčine ťažko porozumieť...musíš prepnúť do češtiny alebo angličtiny aby si zistil čo auto po tebe chce |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 196 |
včera |
|
@Frank11Já se těmi nesmysly nezabývám,mažu to automaticky |
amper
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 397 |
včera |
|
@amperTak prečo robíš zo seba cenzora. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 551 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|