DNES!, sekce: Technika |
|
Závislost na úhlopříčceVedle satelitního příjmu jsem postupně zvětšoval v obýváku televizní přijímač, stal jsem se úhlopříčkově závislým. Jednou za x let, jak byla především vhodná finanční situace došlo ke změně.Pár dní jede v obýváku Samsung 98 palců (ne prostředníčků) jako zobrazovač. Cena přijímače byla na počátku roku 39990,- Kč nyní je již i za 33 tisíc a něco. Je to obyčetná LED-ka, ne QLED ne OLED. Také s frekvencí zobrazování nemusí být na výši. Nicméně konstatuji, že jsem s obrazem maximálně spokojen. Krmím to z Technisatu přes HDMI s výstupem 2160p, na který přepočte všechny stanice.Sleduji ze vzdálenosti 3,80 m. Poměr cena/užitná hodnota mi připadá neskutečná. Přijímač se vyprodává, protože nové verze jsou vybavenější. Jako zobrazovač je velmi dobrý. Informace je vhodná pro podobné závisláky, jako jsem já, který musel zorganizovat úpravu obývací stěny. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 428 |
DNES! |
|
RE: Závislost na úhlopříčceZávisláci dělají i horší věci, třeba fetují toluen, nebo si píchají pervitin...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 242 |
DNES! |
|
RE: Závislost na úhlopříčceTakto to dopadne ked niekto uz nevie ako na seba silou mocou upozrnit ale nema na to $.Cest praci a svetu mier !
|
Mikes11
Registrace: 7/2023 Příspěvků: 340 |
DNES! |
|
RE: Závislost na úhlopříčceJá mám 42" a dobrý.. |
Sat2276
Registrace: 12/2025 Příspěvků: 52 |
DNES! |
|
@Mikes11Myslis jako kdyz frajirek nutne musi mit BMW, ale koupi si radu 1, protoze na vic nema? |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 2 565 |
DNES! |
|
@samorostEvidentně jsi starý "pardál" neexistuje něco smysluplnějšího než věčně koukast na tv? |
Mirko.
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 465 |
DNES! |
|
RE: Závislost na úhlopříčcespokojný som bol ked sme mali prvý TV Kriváň ,vysielalo sa len pár hodín do týždňa len jeden pr. lebo nič väčšie nebolo, ale dnes prečo si nedopriať kvalitnejšie a väčšie ,kupuje dnes ešte niekto LCD?, ked je už dávno OLED, alebo staršia Plazma?tá sa prestala vyrábať len pre vysokú spotrebu ale obraz kvalitný |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 377 |
DNES! |
|
@samorostTak ja - keby som bol limitovany cenou - by som radsej volil uhlopriecku 65-70", ale urcite technologiu OLED, minimalne QLED.Pozeram stranky NAY (Datart): OLED/QLED v uhlopriecke 85-100" sa da kupit za 80000-100000 Kc, co je v podstate iba dvojnasobok sumy, ktoru si ty dal za obycajny LED. Ked uz paradny TV, tak si nasetrim a pockam - o rok bude cena o 20-30% nizsia... Samozrejme, kazdy mame k TV a kvalite obrazu a zvuku iny postoj. Respektujem tvoj. |
Jean Reno
DNES! |
|
@DuzuKriváň? To tě trumfnu, já byl dálkovým ovládáním k tv Mánes, když vypadla řádková synchronizace, muselo se kolečkem zespodu nastavit znovu obraz. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 849 |
DNES! |
|
RE: Závislost na úhlopříčceU aut (zmínka viz BMW) je to trochu jinak než u televizí. Tady nejde o značku, (a tedy nějaké prázdné frajeření s BMW - i když bezpochyby je BMW 1 lepší auto než Peguot 208 či Fabia).Tady jde o to, že jen velká úhlopříčka umožní u filmů zážitek srovnatelný s kinem, respektive u sportu zážitek trochu podobný živému sportu. Samozřejmě jsou na světě důležitější věci, vzdělání dětí, zdraví, kvalitní jídlo, fyzická aktivita/sport atd atd. Ale když tyto jsou pořešené, pak si kupte ten nejdražší zobrazovač a reproduktory na které vám zbylo. Hledět ze dvou tří čtyř metrů na 42 palců je ve 21. století škoda - zbytečná ztráta zážitku. Pokud se týká kvality obrazu, je to komplikovanější, složitější otázka. (Kdo neví jak chutná Dom Perignon, bude radostně pít Freixenet a radovat se docela pěkně). Nicméně souhlasím s tím, že za stejné peníze 60 palců OLED je asi lepší než 70 placů obyč LCD s okrajovým LED podsvícením. Všechno to je pak ještě ovlivněné kromě zkušenosti i dalšími podstatnými parametry. Televize v tmavém koutě bude "vyluzovat" jakoby lepší obraz, než televize ve světlém místě s odleskem okna na obrazovce. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 431 |
DNES! |
|
@TomSeniorJo, presne |
Jean Reno
DNES! |
|
RE: Závislost na úhlopříčceBacha to je nová dg - závislosť na uhlopriečkach😀🤣A ja som závislý... na dobrom jedle. Ešteže moja pani manželka dobre varí.👍 |
Halford89
Registrace: 5/2025 Příspěvků: 708 |
DNES! |
|
RE: Závislost na úhlopříčceJa si zase rád dobre za.ukám.Opensat 9700 HDPVR+
|
krtík
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 589 |
DNES! |
|
RE: Závislost na úhlopříčceTv Tesla Azurit r.v.1962 1.kanal : ORF 2. kanál: ČSTV |
lubomir63
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 932 |
DNES! |
|
@krtíkTam ale tiez moze zalezat na uhlopriecke. Postele. |
Jean Reno
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|