, sekce: Příjem DVB-T |
|
ČT sport v pozemákuVšiml jsem si již delší dobu zpoždění živého vysílání oproti Oneplay přes set top box o 12 vteřin. Přitom ještě nedávno bylo pozemní vysílání jedno z nejpřesnějších. |
Pavel1975
Registrace: 4/2016 Příspěvků: 399 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
|
|
RE: ČT sport v pozemákuNesmysl, pozemní CT Sport(mux21) je proti Oneplay napřed cca o 3-4vteřiny.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 330 |
|
|
@Pavel1975Mladí mají na televizoru aktivovaný stálý záznam na disk pro rychlý timeshift. Nemáš na boxu něco takového? Způsobuje to právě mírný posun času. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 889 |
|
|
Varos107je to tak,porovnával jsem to se Skylink satelitní vysílání.Uz se mi ale podařilo na tabletu asi 3x, že byl Oneplay o trochu napřed než Skylink. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 861 |
|
|
RE: ČT sport v pozemákuMyslím si že ale pouze přenosy z olympiády jsou o dost opožděně. Protože třeba ČT 2 na pozemáku stejný jako satelit. |
Pavel1975
|
|
@Pavel1975Ještě na mně jde paranoia, že jde jako u Super Bowl o rezervu na vypípnutí nevhodných slov. |
torny
|
|
RE: ČT sport v pozemákuV digitálních signálech může být zpoždění všude jiné a v každý čas jiné. Analog, který nešlo nikde ukládat, je pryč. Digitální data může ukládat /a tedy zpožďovat kde co. Televize, routery, routery providerů, spojení na vysílače, samotné vysílače, družice. Prostě kde co. Tím nemá (kromě zběsilých sázkařů) smysl se vůbec zabývat. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 501 |
|
|
Pavel1975Problém je pouze u tebe.Mohu ti uložit do zdejšího album fotku, která jasně ukazuje na hracím čase zápasu CZE-CAN, že pozemní (DVB-T2) je o 7 vteřin napřed IPTV (Oneplay). On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
|
|
@Varos107Nemusíš já si to porovnával sám. Prostě Oneplay přes set top box je dříve než ČT sport na pozemku ale třeba ČT 1 nebo ČT 2 je v pohodě. |
Pavel1975
|
|
RE: ČT sport v pozemákuProstě v tom máš guláš, dobrou chuť.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
|
|
RE: ČT sport v pozemákuPodle tvého tvrzení by tedy platilo, že jsi viděl na Oneplay gola dřív, než diváci v hale! Tomu se dá uvěřit těžko.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
|
|
@Varos107To je jedno. Prostě to mám na Oneplay dříve než v pozemáku. |
Pavel1975
|
|
ZpožděníO víkendu jsem přepínal ČT sport a TVP sport se stejným sportem a zpoždění cca 10s potvrzuji. |
Leclerc
Registrace: 9/2020 Příspěvků: 7 |
|
|
RE: ČT sport v pozemákuZpoždění nemá nic společného s programem, ale s tím, jak je přenášen. Tedy udat program, aniž by bylo specifikováno jak byl přenášen (kabel, DVB-T a přesně vysílače. DVB-S, internet atd.) a jak byl přijímám (jaká zařízení), nemá vcelku žádnou věcnou hodnotu. Zpoždění je fakt jenom otázka přenosu a klidně tedy může být různé, možná dokonce i mezi regiony stejné země. btw. i stejný příjmový kanál na dvou různých televizích může mít jiný časový průběh, i televize přepočítává a různé nastavení nebo model, může mít jiné buffery. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 501 |
|
|
DoplněníPozemní vysílání - Trutnov Černá Hora vs. Kłodzko Czarna GóraNa jedné televizi - pouze přepínání kanálů - programů. |
Leclerc
Registrace: 9/2020 Příspěvků: 7 |
|
|
Pavel1975Dlužím ti omluvu.Sice doma nemám na Oneplay jejich STB, jedu ho pouze přes jejich aplikaci na iOS a přes webový prohlížeč, kde je zpoždění za CT Sport takové, jaké jsem uváděl, ale stanice CT Sport jako taková má zpoždění streamů z Olympiády opravdu cca 10 vteřin proti ostatním TV stanicím, co také přenášejí ZOH. Třeba RTVS, švýcarská TV, RAI, či France2. Dá se říci, že Oneplay přes jejich vlastní STB je na tom podobně jako výše jmenované stanice. CT pravděpodobně využívá ze ZOH nějaké internetové stream, kdežto výše jmenované shodně něco jiného. Třeba mezinárodní satelitní feedy ze 13E. Je tedy zajímavé, že rozdíl Oneplay přes jejich box a Oneplay přes aplikace mají časový rozdíl skoro 20 vteřin....CT Sport je někde uprostřed. On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
|
|
@Varos107přesně tak to mám.Pozemní vysílání mám z výsílače Praděd kde se mi zdá to zpoždění víc než v minulosti zhruba o 1 rok zpět. tv mám také novou. uvídíme časem zda se to zlepší. |
Pavel1975
|
|
@Varos107Nedávno jsem zde psal o DVB-T2 ze Slovenska a CzSlovenská RTVS Sport je skutečně "rychlejší",než ČT Sport . Co si pamatuji cca 8 sekund nebo tak nějak. A je to obojí z DVB-T2 a obojí je v HEVC.... _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 4 035 |
|
|
časov rozdílseděl jsem v 2 spojených lokálech,hokej s Dánskem ,dvě tv pozemák,satelit a od vedle řvali gol a já si říkal od kud to vědí,ale doma včera to samé T2/sat v jedné místnosti a zvuk stejný,tak mě to nebere!?Asi můj t2 to má stejně daleko do italie co sat |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 547 |
|
|
@korkoran_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 4 035 |
|
|
@Varos107 @Pavel1975ČT si nechává jednotlivé přenosy posílat přes cloud na Kavčí hory, kde se teprve vytváří program. Zřejmě proto to zpoždění a po skončení olympiády se zase vše vrátí k normálu.Zmiňovala to koordinátorka zahraničních operací Markéta Vránková v jednom z olympijských podcastů ČT tento týden. Přijímač: Vu+Solo 4K Parabola: Fuba 85Al, multifocus: 13.0°E 19.2°E 23.5°E 28.2°E image: OpenPLi
|
hori97
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 163 |
|
|
RE: ČT sport v pozemákuProjel jsem teď kanály ČT na Skylinku a DVB-T2 z Bukové hory a všechny programy jsou v podstatě synchronní. Přitom Nova (T mux24) je na Skylinku pár sekund zpožděná. Vypadá to na dotaz na ČT, jakoby distribuci pro pozemní brali ze satelitu. |
torny
|
|
RE: ČT sport v pozemákuTéma se týká pouze přímých přenosů ze ZOH na ČT Sport. Pokud jde na CT Sport něco jiného, třeba záznamy ze ZOH, nebo jiné pořady, nemá smysl nic porovnávat.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
|
|
RE: ČT sport v pozemákuČT sport prijímam len zo satelitu, oneskorenie určite má aj tam, koľko neviem, ale musí k tomu byť ešte ďalšie oneskorenie naviac zo štúdia, kde sa k tomu pridávajú titulky. Je to krásne vidieť aj na hokeji. Komentátor priamo v hale ešte nedopovie celú vetu, ale v titulkoch je už uvedená celá. Niekedy to trvá aj 3 - 5 sekúnd, kým komentátor dopovie to, čo už vidno v titulkoch. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 698 |
|
|
@Varos107Já si nejprve myslel že pouze ČT sport na pozemáku je opožděný ale to samé ČT 2. Třeba to časem bude zase ok. Ale je to pouze detail. |
Pavel1975
|
|
ČT a Nova - srovnáníJeště jsem porovnal přes PIP zpoždění satelitního Skylink a pozemního příjmu na ČT a Nově.Na Nově je zpoždění satelitu proti mux24 na programu Nova cca 8 sekund, na programech ČT (testovány ČT1PHA A ČT sport) je ale satelit o cca 0,5 sec v předstihu před DVB-T2. Možná někdy na ČT uvedli, že distribuce na DVB-T2 jde přes satelit, ovšem v případě sportovních přenosů je tím pádem zpoždění proti skutečnosti jak uvedl Pavel 1975. Když zkontroluji na liště ČT překlopení času na liště na další minutu pomocí radiem řízených hodin, je zpoždění proti skutečnosti 15 sekund. A to v obou distribucích. |
torny
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|