DNES!, sekce: Linuxové přijímače |
|
Zero4k cam701 Radek97 a ostatníZdravím všechny, chci se zeptat, zda se Radkovi97 podařilo vyřešit problém s občasným kostičkováním u zera4k s cam701. Téma je staršího data z 28.12.2024. Mám naprosto stejný problém u Skylink, vyzkoušeno snad úplně všechno, výměna celé instalace včetně 3 lnb Inverto Black Ultra, Tesla, nový koax celý v mědi, snr 89, síla signálu 14,2db, podpora vysokého dat. toku, caid 500, přiřazen poskytovatel, ciplushelper. U Pulse4k a Vu Solo4k naprosto v pořádku. Vu Zero4k 2 kusy, jeden úplně nový a občasně kostičkují na všech kanálech stejně. Na původním Zero4k jsem jel bez problémů 6 let. Záhada všech záhad. "Ležím" v tom 3 týdny a už mi z toho hrabe. Kdy přesně se to začalo projevovat nevím, protože cca 2 roky jsem jel na tuner v TV a zhruba před měs. jsem se vrátil k enigmě. Díky všem za odpovědi a hezký den. |
Jacobs
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 14 |
DNES! |
|
RE: Zero4k cam701 Radek97 a ostatnískus pouzit iný zdroj (adapter) prijimaca, napriklad ten co mas u druheho VUčka |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 472 |
DNES! |
|
@tomkoTo si buď jistý,v tom to není |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 512 |
DNES! |
|
@tomkoDíky za rychlou odpověď. Bohužel už dříve vyzkoušeno a ještě jsem zapomněl předtím napsat, testováno skoro na všech dostupných image. Ale díky za jakékoliv jiné nápady. |
Jacobs
DNES! |
|
@JacobsNajdi si odborníka,který je tím znalý a vybavený,zde Ti s tím nikdo nepomůže |
Prosat
DNES! |
|
@JacobsModulom ani zdrojom to nebude.Podľa mna je problém v samotnom tuneri. Ja som mal podobný problém na zero4K Najprv kocky potom pískanie v tuneri a nakoniec kaput tuner |
stanowat
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 258 |
DNES! |
|
RE: Zero4k cam701 Radek97 a ostatníPán je kutil. |
dulin
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 1 145 |
DNES! |
|
@stanowatJsi mimo,ani v příjmači to není |
Prosat
DNES! |
|
RE: Zero4k cam701 Radek97 a ostatníA mělo alespoň jedno z těch 3 LNB které jsi zkoušel LTE filtr proti rušení? |
hrotik
Registrace: 1/2024 Příspěvků: 72 |
DNES! |
|
@hrotikDíky za rozumnou otázku. Ano všechny LTE filtr 4G. |
Jacobs
DNES! |
|
@ProsatAhoj, díky za reakci. Poprvé v životě jsem si nechal změřit signál profi spektrákem, abych si potvrdil, že je po repasi paraboly Fuba vše OK. Vše v pořádku. |
Jacobs
DNES! |
|
RE: Zero4k cam701 Radek97 a ostatníPriamo v prijímači to nemusí byť, rušenie môže vznikať aj mimo neho.Ale keďže iné prijímače idú v poriadku, je vysoko pravdepodobné, že prijímače VU+Zero4K sú viac náchylné (niektoré časom, niektoré hneď) na vonkajšie vplyvy. Ak sa vyskytujú. S týmto javom majú problém viacerí a s ostatným vybavením to nesúvisí. Ten u ktorého sa tieto vonkajšie vplyvy nevyskytujú, bude samozrejme tvrdiť, že za to prijímač nemôže. Ale svojim spôsobom môže. Sú prijímače u ktorých hneď tušíme, že sú to šroty a uspokoja len nenáročných užívateľov, potom je bežná stredná trieda, ktorá bežným užívateľom môže poskytnúť vynikajúce výsledky a nakoniec špičkové prijímače, ktoré by mali poskytovať kvalitný výsledok aj pri nie úplne štandardných podmienkach. Nie vždy sa to však u niektorých modelov podarí a ani značka VU+ toho nie je zárukou. Podobne, ako ani Dreambox si nedokázal zachovať svoju kvalitu u všetkých modelov. Ja osobne by som ho namiesto laborovania a experimentovania jednoducho nahradil prijímačom, ktorý nie je taký náchylný na vonkajšie vplyvy. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 645 |
DNES! |
|
@Frank11Upřímně díky za čas věnovaný širší odpovědi. Taky si někdy říkám, proč to řeším a nejedu na receiveru na kterém to běží. Jiný by se na to už dávno vy.... Ale je to výzva. Navíc jsem s Zero4k maximálně spokojenej. Obraz na uhlopříčce 77 bomba. Díky. |
Jacobs
DNES! |
|
RE: Zero4k cam701 Radek97 a ostatníProblém se "vyřešil" sám. Zero 4K po nějaké době od toho dotazu padlo. Jeden večer jsem ho vypnul a druhý den už bylo mrtvé. Ani výměna zdroje nepomohla. Co jsem pátral, tak Zero 4K samo o sobě dost hřeje + CAM701 taktéž a vzhledem k tomu, že modul je nad SoC, tak se ty přijímače doslova uhřejí. Teď mám ten modul v LG OLED B1 65" a po kostičkách ani památky. A dokonce mi připadá obraz přímo z tuneru lepší, než z toho VU+. A režim obrazu používám Filmmaker. |
Radek97
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 67 |
DNES! |
|
@JacobsKeď som napísal o rušení mimo prijímač, tak som nemyslel na trase počnúc parabolou s konvertorom po F konektor na prijímači. Mal som na mysli úplne iné rušenia, ktoré možno ani nebudeš môcť ovplyvniť. |
Frank11
DNES! |
|
@Jacobs@Radek97 naznačil možnú príčinu. Konštrukčná nedokonalosť.Hlavne, že @Prosat vždy vie presnú príčinu. Škoda, že ju nikdy nechce iným prezradiť. |
Frank11
DNES! |
|
@Radek97ÓÓÓ, bez legrace díky moc za reakci, ani jsem nedoufal, že Tě vypátrám. Bohužel pro Tebe se to vyřešilo samo, i když, jak se to vezme "bohužel". Nakonec dobře, že jsi spokojenej. Jak jsem psal, dva roky jsem jel přes tuner TV LG Oled "77" a vrátil jsem se k linuxu, ne kvůli nespokojenosti, ale po té pauze na test. Ale v mém případě na rozdíl od Tebe velké překvapení, pozitivní výsledek byl po těch dvou letech ve prospěch Zera4K. Obraz naprosto dokonalej a super. Díky za odpověď. |
Jacobs
DNES! |
|
@Frank11Přesně tohle mě ohledně @Prosat napadlo. |
Jacobs
DNES! |
|
@JacobsPopravdě, já jsem stejně z toho Linuxu moc netěžil. Ale je pravdou, že od začátku to mělo mizerný obraz. Před tím jsem měl nějaký Skylinkový Mascom a ten měl v porovnání s tím VU+ nádherně ostrý obraz. Tenkrát jsem měl ještě FullHD Panasonic. Teoreticky je možné, že jsem měl vadný SoC, protože jednak ten obraz pak taky celý přijímač hrozně hřál - při pokojové teplotě 20C a větraném prostoru image neustále ukazoval 75C. A bylo jedno, jestli tam byl modul nebo jsem jel na oscam přes net. |
Radek97
Registrace: 6/2024 Příspěvků: 67 |
DNES! |
|
@JacobsUž to zde jednou napsal Varos107 a tam je ten problém,a další problém je to najít,proto odborníka,který to zná.Těch příčin může být více. |
Prosat
DNES! |
|
@ProsatDíky všem za reakce, asi můžeme téma uzavřít, pokusím se dál bádat. Všem hezký večer. |
Jacobs
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|