Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno včera, sekce: Linuxové přijímače

Kde robím chybu? alebo skôr mi to nejde do hlavy

Zdravím. Mám 2 x parabola, na jednej monoblok na 19,2 E a 23,5 E skylink CZ a na druhej parabola 0,8 W Digi SK. Mám to rozdelené do troch TV, na jednej TV mám iba monoblok na priamo bez 0,8 W, na ďalších dvoch TV cez EMP Centauri switch S2/1PCP opt-W1 zlúčenie týchto pozícii do príjimačov Zgemma H9 twin SE. Na TV a zgemme v kuchyni podľa nastavení všetko šlape, prepína, proste ide to, no na druhom TV a zgemme mi absolútne neakceptuje pozíciu 0,8 W, nemci, skylink všetko ide, ale Digi za Boha nie. Už som skúšal všetko možné. Na streche mi ide z paraboly do prepínača signál, ale už dole som ho nemám. Menil som aj prepínače, hovorím si, možno odpálený port, ale nič, stále to isté. V menu prijímača všetko nastavené ako v kuchyni kde všetko ide, ale intenzita signálu na nule. Nastavenie v prijímačoch zgemma je takéto: Pokročilé nastavenie, 19,2 E - LNB 1 diseqc 1.0 port A, 23,5 E - LNB 2 diseqc 1.0 port B, 0,8 W - LNB 3 diseqc 1.0 port C. Na jednom boxe mi to takto všetko ide na druhom ide všetko ale bez 0,8 W Digi SK. Robím niekde chybu ja v nastaveniach? Mal by som zmeniť inak nastavenie v obývačke ako je v kuchyni? Ešte dodám, že keď som robil takúto inštaláciu doma v roku 2023, všetko šlapalo podľa nastavení ako to opisujem. Medzitým som poprehadzoval pozície na čas, ale nakoniec som sa vrátil k pôvodnému nastaveniu, avšak teraz už s týmto problémom. Robím chybu niekde ja? niečo som mohol urobiť zle? ale nedáva mi to logiku. Neviem, poradí niekto nejaký tip? Dík

Solverson
Registrace: 3/2026
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně včera

@Maneto

Vieš vôbec o čom je reč? Opakujem aj pre TEBA. Pozícia 1, vstup 1: monoblok 19,2 E a 23,5 E monoblok, pozícia 2, vstup 2: 0,8 W LNB twin dva nezávisle vstupy ako v prípade single LNB. Tretí vstup terestial, nevyužitý. Výstup do prijímača asi jasný. Chápeme sa? Ja si z koho robím (nevhodné slovo)? Pýtam si reálnu pomoc, nie tvoje drísty okolo toho. Šaša volaj toho čo ráno vidíš v zrkadle.

Solverson

@radek5

To som prehodil a v kuchyni všetko ide, naopak v obývačke opäť ten istý problém. Takže zámenov prijímačov to nebude. Skúsim ešte zajtra na streche urobiť zmenu vo výstupe káblov medzi prepínačmi a čo sa udeje. Ďakujem za záujem riešiť problém. TomSenior bude mať asi pravdu. Dám vedieť.

Solverson

@mar331

To je zbytočné, mne všetko “hore” ide, len “dole” je problém. :-/

Solverson

@mar331

Ešte dodám k tomu, že káble z vrchu smerom dole je všetko ok. Žiadne problémy v zalomení kábli, F-ká a problémy s tým. Ale pred 3 rokmi všetko fachčilo, vrátim sa k tomu a nič. A to som detailista že skontrolujem jednu vec X krát. Nechápem.

Solverson

@Solverson

monoblok quad + twin + 2x S2/1PCP opt-W je v tvém případě běžné zapojení, kde bývá problém jen u některých přijímačů v potřebě nastavit opakování povelů nebo odstranit rušení vzniklé propojením zasuvek na různých fázích. Pak uzemnit u každého přijímače koax na zemnící kolík zásuvky. Nastavení DiSEqC pro monoblok na vstupu 1 je A/B a twin na vstupu 2 je C ( popř. D).Pro zjednodušení se monoblok v tomto zapojení rovná 2xLNB s přepínačem position. Od toho se odvozuje nastavení v přijímači.

RAFI007
Registrace: 1/2006

@Solverson

Chyba může být v elektrických rozvodech domu. Připojení zásuvek na různé elektrické okruhy.

john72
Registrace: 7/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra