, sekce: DVB-S přijímače |
|
DM920 nebotujeZdravim, mam problem s mym DM920. Aktualizoval jsem si satelity, proladoval nove programy a po restartu uz jen zelena obrazovka. Zapnuti a vypnuti nepomohlo, odpojeni vseho taky ne a pokud zkusim flashnout pres rescue mode pres web novy image, konci to s chybou a dole je napsano:Fatal: Failed to flash kernel image Fatal: Failed to run kernel-image.postinst Jsou nejake moznosti co by se s tim dalo delat? Dekuji. DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 347 |
|
|
RE: DM920 nebotujeMožnost je vždycky, popiš svůj problém na "https://i-have-a-dreambox.com/forum/"DM900 UHD, DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 1 117 |
|
|
RE: DM920 nebotujeTo je pekne, ale jedine ze bych to prekladal pres prekladac. Tady je to vice aktivni a CZ, tak treba se nekdo ochotnejsi najde. Zatim si myslim jestli neni vadna mmc. Image jsem casto nemenil, bylo by to docela brzo. Zkousel jsem pres AI ruzne triky i pres DCC a telnet ale nikam jsem se moc nepohnul tak pisu sem. Funguje jen rescue mode, telnet taky funguje ale pres FTP se dovnitr nedostanu. Zkousel jsem i obnovu pres web ale pokazde chyba. Po zapnuti se jen rozne displej s napisem Dreambox a dal se nic nedeje, nenabotuje.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
|
|
RE: DM920 nebotujeNic překládat nemusíš, napiš to česky, oni si to překladačem přeloží, pár Čechů to takhle realizuje. Odpovědi si pak musíš zase ty nechat přeložit překladačem. Akorát se tam musíš zaregistrovat, aby jsi mohl psát...DM900 UHD, DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
|
|
RE: DM920 nebotujeA když ti funguje Telnet, tak si udělej aktuální .log a přidej ho tam, bez logu, žádná pomoc.DM900 UHD, DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
|
|
RE: DM920 nebotujeUz jsem tam registrovany ani si to uz nepamatuji. Zatim si to procitam jsou tam stejne zavady ale asi je tam toho na me moc. Nasel jsem ze muzou byt na mmc vadne bloky atd. Asi to tam vlozim co tady a prelozim prekladacem.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
|
|
RE: DM920 nebotujeJak udelat log? Nikdy jsem to nedelal. Driv jsem si s tim hral, ted uz se jen divam a uz me to tak nebere. Moc veci jsem zapomel.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
|
|
RE: DM920 nebotujehttps://dreambox.de/board/index.php?thread/21494-howto-bootlog-bzw-log-erstellen/&postID=162050#post162050DM900 UHD, DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta
|
Kibicak
|
|
@hmmmPoslal jsem Ti SM |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 538 |
|
|
RE: DM920 nebotujeJednou se to flashlo starsi zalohou kdyz si to odpocinulo a normalne to nabootovalo a tak jsem tam chtel narat tu puvodni posledni a opet nenabootuje a uz zase ani tou starsi. Zitra se na to podivam jestli mi zbude cas a dam vedet, jinak bych to musel sverit profikum.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
|
|
@@@@o aky image sa jedna?ak sa dostaneš do rescue, skus flash originalu image |
maros30
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 497 |
|
|
RE: DM920 nebotujeZkousel jsem vice image a nejde. Skace tam po prehrani pres web:Fatal: Failed to extract root filesystem nebo dd: /dev/mmcblk0p1: Input/output error Fatal: Failed to flash kernel image Fatal: Failed to run kernel-image.postinst DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
|
|
@@@@pravdepodobne vadna pamať, mal si aj nejake dodatočne chladenie? mne odišiel jeden DM900-ka, zničila ho teplota, vtedy som mal cca 65 stupnov, to je dosť časta chyba týchto strojov, na terajšom mam dorobene chladenie ,teplota cca 38 stupnov a šlape už par rokov uplne bez problemov |
maros30
|
|
@@@@tu jeden maník, asi holandan opravuje tento problemhttps://www.linuxsat-support.com/thread/161493-hardware-problem-with-dreambox-dm920-dm920rc20/ posledný prispevok s nickom charlyd, ma tam mail, skus mu napísať a pošli mu ten log ,on ti poradí čo s tým, kamošovi opravil dream za asi 50€ |
maros30
|
|
@maros30Tou teplotou to určitě není,to byla jen náhoda,že mu to pomolho,provozní teplotu 50 stupňů musí zvládnou bez problémů i stím pasivním chladičem,co tam je! |
Prosat
|
|
RE: DM920 nebotujeNejedna sa ani tak o prevadzkovu teplotu ako o nekvalitnu pracu pri osadzovani suciastkami hlavnej doskyTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 386 |
|
|
@EnoSatByla to ze začátku serie,která měla problémy s tunery,pak už to bylo ok. |
Prosat
|
|
RE: DM920 nebotujeNielen prva seria ma nekvalitne osadenie HWTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 386 |
|
|
RE: DM920 nebotujeTak se mi to podarilo dat do provozu. Zkousel jsem ruzne navody co jsem nasel na internetu a pomoci DCC a telnetu a pak jsem zkusil flash pres web a jede to uz. Zkousel jsem i rady AI a vetsinou uspesne. Ted vlasne ani nevim, jestli jsem to opravil pomoci AI prikazu v telnetu nebo navodu z netu. Zacal jsem se ted zajimat o spousteni image s SD a multiboot. Mate s tim nekdo zkusenost?Nasel jsem Barry allen ktery by to mel umet ale nemuzu donutit aby systen botoval s SD. Pokud to nekdo pouziva, poradi mi nekdo jakou verzi toho pluginu pouzit? SD to porad formatuje v telnetu na jeden oddil nemelo by to vytvorit oddily dva? Kde co povolit aby po startu sahal prvni na SD? Vubec mi se ten plugin po startu nezobrazuje. Jinak dekuji vsem za rady a ochotu pomoc opravit muj Dream. Uvidim jestli bude fungovat ok a nepokazi se. Urcite bych se ozval. Aktualni image mam newnigma2. DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
|
|
RE: DM920 nebotujeBýt tebou začal bych s tím, že bych se naučil dostat přístroj do továrního nastavení a naloadování základního image z nějaké flash paměti ve svém USB sticku. Tedy bez netu.(Protože se máš hodně co učit, a může se stát, že po cestě budou výmoly, protože chyby jsou součástí učení, tak abys vždycky byl schopen začít od začátku.) |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 566 |
|
|
RE: DM920 nebotujeAsi som mal šťastie na kvalitné osadenie HW v DM920a to som ho kúpil 22.12.2020... Na konci roka sa všeobecne predávajú prijímače zostavené zo súčiastok spadnutých na zem... Niekoľkokrát som medzi DM920 a DM900 menil podľa potreby tunery, dodnes bez žiadnych problémov... Image Dream Elite OE2.5 aj Open... Dreamy majú jeden vážny problém, niesú blbo odolné na obyčajné zapojenie, alebo odpojenie akéhokoľvek kábla pri zapnutom prijímači... Nenastal problém pri podobnej činnosti...? DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 232 Galerie: Maneto |
|
|
RE: DM920 nebotujeBohuzel ja na to uceni nemam tolik casu jako kdysi. Ucim se prioritnejsi veci. Spis bych chtel mit nejakou zachrannou SD kdyby odesla flash aby bylo mozne toto obejit, pokud by oprava nebyla mozna. Jinak bych musel koupit jiny stroj ale ten muj mi vyhovuje. Pokud me nekdo navede jak vytvorit SD se systemem ktery by umel prednostne nabootovat kdyby vnitrni flash selhala budu rad.Zkousel jsem ten Barry allen ale po zvoleni jineho op. systemu ktery jsem zozbalil jak ma byt a po restaru mi stale nabihal ten z vnitrni flash. Zitra zkusim jinou verzi pluginu jinak uz nevim, jak donutit aby sel prvni na SD slot a bootoval odtud. DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
|
|
RE: DM920 nebotujeJa jsem Dream kupoval 11.2021. K padu doslo po zmene satelites.xml a skenovani a mazani, i v konfiguraci tuneru a motoru po restartu, takova vetsi udrzba. Zelena obrazovka se objevila po restartu a nepomohl uz ani vypinac. jeste jsem si hral s tim ze jsem chtel epg.db presunout na hdd, pak jsem zkousel na USB jak se to bude chovat, pak jsem udelal zalohu s premapovanim ukladani v setting, protoze v image tam zmenu ukladani epg nemam. Pak jsem tam vracel zalohu a nechtelo uz nic nahrat, ani original image. Ze zasuvky to bylo odpojene chvili a ja nevim uz co ale pak po urcitych krocich se to rozjelo. Zkousel jsem i soubor z fora na vadne bloky. Cosi to delalo vse probehlo a nejak se to rozjelo a uz to funguje.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
|
|
RE: DM920 nebotujeAk si mal správne vygenerovaný satellites.xml a neupravoval si ho dodatočne, samotná výmena súboru zeleňáka určite nespôsobila... Pri nesprávnom zásahu do neho je to však bežný jav... Poďakuj Dreamu, že sa dokazal spamätať z pokusov presunu na HDD a USB (do vytvorených priečinkov ?)... Ja ti neviem, ale spraviť zálohu po toľkých zásahoch už nedáva zmysel... Zálohu vždy robím na začiatku veľkých úprav, ešte plne funkčného Dreamu... Odpojenie zo zásuvky aj keď len na krátku dobu spravilo zásadnú službu, niektoré možno aj protichodné príkazy sa nezapísali...DM920 Dual FBC DVB-S2X MS+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM900 RC20 Dual DVB-S2X MS, DM900 Dual DVB-S2X MS,OCTAGON SF8008,Arion i7 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB +TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,TBS5925,Gibertini OP 125L,Fuba DAA110A IBU Twin, DG380S,Fuba DAA850 4xIBU Twin
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 232 Galerie: Maneto |
|
|
RE: DM920 nebotujeKdyž nemáš čas se naučit ovládání přijímače s linuxem, potřebuješ někoho, kdo ti to nastaví. Servis. Bez aspoň základních znalostí budeš nutně dělat hlouposti a narážet na elementární chyby. (Ani není úplně srozumitelné, co tady píšeš, ale to si asi ani nedochází.)Nicméně...jaký si to uděláš, takový to máš. Život umožňuje lidem nejrůznější cesty. Já nemám patent na tu jedině správnou. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 566 |
|
|
RE: DM920 nebotujeManeto - ja mam vsechny zalohy ciste, s nastavenim motoru a bez riskantnich zasahu, mam to tak i u PC, ale mam i experimentalni. Takovy amater nejsem ze bych tohle nevedel. U toho DM se objevovala cim dal casteji zelena obrazovka a mel jsem podezreni na vnitrni flash, protoze mi neslo kolikrat prehrat pres ftp co potrebuju. Zacalo to delat za nejakou dobu po vymene SSD za jiny SSD bez DRAM cache. Jel jsem tak dlouho a nenapadlo by me ze to muze byt i SSDckem, protoze po dalsi vymene SSD za Crucial MX s vnitrni cache vse prestalo, ale obcas se stalo ze zase nenabootoval treba pri casovanem nahravani. Stalo se to asi 4x tak jsem to zacal resit kdyz svitil jen napis Dreambox a nezacal vubec bootovat. Zapl jsem a vypl vypinacem a ok. Zdroj taky ok. Udelal jsem vse znovu i se zalohami a novym SSD a vse fungovalo OK a az ted po upravach a ladenich po restartu zacal skakat do zelene obrazovky a nesel uz flashnout. Mozna jsem vse delal rychle nevim. Samozrejmne bylo vse odpojene a byl i chvili bez napajeni, ale stejne nesel prehrat hazel chyby jakoby se flash uzamka pro zapis a zustala jen pro cteni.Po ruznych krocich co jsem nasel na internetu a byla to taky posledni moznost pred servisem se zda ze to ted funguje jak ma. Jedna operace pres telnet trvala skoro hodinu ale moc jsem radky nezkoumal. Bud to pojede sem si rikal nebo servis. TomSenior - nejake znalosti mam, kdyz jsem zacinal na Skystar kartach pred vice jak 30ti lety a presel na Dreambox kvuli rozsahle komunite a zustal u ni. Ale za ty roky vse zapomenete kdyz vse funguje a nemate potrebu se v tom hrabat. Servis vyhledavam az kdyz si s tim neporadim. DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|