Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.11.2007, 17:23.45

LCD a UPC a DIGI TV...

Prešiel som toto fórum aj nejaké iné, ale mám v tom asi trošku zmätok...Ak niekto môže, potreboval by som odpoveď...Chcem kúpiť LCD, mám UPC a DIGITV nie cez káblovu televíziu, ale cez legálne karty...Čo viem, tak sú tu vlákna, kde sa dosť nadáva nie na LCD televízor, ale na signál...Len som teraz zmätený, aký teda bude obraz na LCD...Bude ako cez káblovku - teda o ničom, alebo bude lepší ako na klasický televízor??? Môže prosím niekto dať odpoveď na túto otázku??? Vopred ďakujem
uživatel
0128
10.11.2007, 17:33.31

RE: LCD a UPC a DIGI TV...

Pokusím se, jde o datový tok, ořez obrazu a rozmazané detaily. Obecně platí že Cs a Sklink je kvalitou obrazu proti UPC a cigiTV na špici(i když se tu množí nadávky na Gital a Spektrum). Ne vše je ovšem dáno kvalitou vysílaného signálu, od LCD za 1O OOOKč nemůžeš čekat zázraky. Je jedno jestli se koukáš přes EMU či legálně. :8)
uživatel
poky1
10.11.2007, 17:35.36

re: 0128

Nejlepší to zjistíš když zajdeš do prodejny s LCD televizory a necháš si kvalitu předvést a záleží na každém pohledu.
Ale tady se píše o tom že LCD a Plazmové televizory zvládají rozlišení 1920x1080 a například UPC Direkt vysílá v rozlišení 508 x 286. ;P Digi to samé a CsLink se horší taky! ;P
uživatel
adam 2
10.11.2007, 17:38.11

poky1

OK...to som sa dočítal, že CS a SK linky sú na tom lepšie ako UPC a cigiTV...ak Ti sem prilepím, čo obnáša LCD, čo chcem kúpiť, dá sa z toho vyjsť, akú kvalitu obrazu mi to prinesie???
uživatel
0128
10.11.2007, 17:38.36

Bude to hrozný nekoukatelný !!!
Pokud nemáš jiný lepší zdroj signálu a budeš koukat hlavně na DIGI a UPC tak zustan klidně ještě u CRT.
Ale když si to koupíš tak zase budeš mít doma hezkou TV a budeš se moc koukat alespon jak je to velký,plochý a hezký.Na obrazovce uvidíš bohužel uvidíš mazanici.
Přeju hlavně ostrý obraz. R^
uživatel
pat
10.11.2007, 17:48.38

Vlastnosti LCD

Hrebeňový filter,
Konektor HDMI,
Konektor Komponentný vstup - výstup (YUV)
Konektor Kompozitný vstup - výstup (A/V, RCA) ,
Konektor PC in,
Konektor S-Video
Konektor SCART
Konektor Výstup na slúchadlá,
Obraz - Čas odozvy: 8 ms
Obraz - HD Ready,
Obraz - Jas ( Svietivosť ): 500 cd/m2
Obraz - Kontrast: Dynamický 4000:1
Obraz - Rozlíšenie: 1366 x 768
Obraz - Uhlopriečka: 32" / 81 cm /
Pomer strán: 16:9, Širokouhlá obrazovka
Pozorovací uhol: 170`
Progressive Scan: Áno
Viacnásobný obraz 1 tuner: PIP/PAP/PAT
Zvuk - Automatické nastavenie úrovne hlasitosti
Zvuk - Výstupný výkon rerproduktorov: 20 W (10 W x 2)

Dá sa z toho vyčítať, ako teda na tom budem s obrazom, keď si kúpim niečo takého?
uživatel
0128
10.11.2007, 17:53.16

Záleží od uhlopriečky a modelu TV.Čím bude uhlopriečka väčšia,tým bude samozrejme obraz horší.Všeobecne LCD televízor nie je podľa mňa vhodný na príjem TV signálu dovtedy,dokiaľ sa signál nebude šíriť v rozlíšení v akom pre neho treba,čiže 1366x768 alebo 1920x1080.Momentálne sa TV signál šíri v rozlíšení 720x576 a preto LCD aj plazmy musia toto rozlíšenie prepočítať a tým sa obraz degraduje,nehovoriac o tom,že signál ide do nich analógový.Na tento signál je stále najvhodnejší CRT televízor.Na sledovanie LCD alebo plazmy je vhodný signál z aspoň DVD,satelitu HD alebo Blu-ray disku.
Obraz z UPC na LCD nebude určite kvalitný a z DIGI TV to bude ešte horšie.
uživatel
doky
10.11.2007, 17:53.41

@0128

Já nevím co řešíš vykašli se na parametry a okouzlující nápisy na předním panelu a jdi se někam podívat jak to hraje a jestli se ti to bude líbit.To je podstaný.Ty to zaplatíš a budeš koukat na tu ,,mazanici"
Ale pokud nemáš vrozenou oční vadu tak se ti líbit Digi a UPC líbit nemuže
uživatel
pat
10.11.2007, 18:00.34

Dá něco málo, kontrast pouze 4000, spíše uber na úhlopříčce na 26 palců. Vyškrtni z hledáčku no name TV.
uživatel
poky1
10.11.2007, 18:04.56

@0128

ak si z oblasti Trnava prídi sa pozrieť.Tento problém som riešil asi 2 mesiace.Nakoniec po mnohých recenziách a ako písal pat som išiel do NAY a hodinu som pozeral na LCD a plazmu.Najlepšie pre UPC Direkt je plazma a hlavne Panasonic.Ten zvláda SD signal i pri datovom toku okolo 2,0.Mám SL,Gital,UPC Direkt.Samozrejme, že SL a Gital je lepšie ako UPC.Ale cez rôzne nadstavenia sa dá urobiť hodne...Sat.prijímač mám Vantage,ktorý má veľmi dobré obrazové obvody.
uživatel
Milan C
10.11.2007, 18:13.13

OK...som Ďaleko od Trnavy ale aj tak vďaka všetkým za rady a verte, že sa budem týmito radami aj riadiť...díky ešte raz a všetkým pekný večer...A hneď zajtra sa idem pozerať na telku da NAY :-)))
uživatel
0128
10.11.2007, 18:37.22

RE:@0128

Ahoj, ja by som sa prisiel pozriet, tiez uvazujem o kupe TV, bud LCD, alebo plazmy... Pojdem do TT za dva tyzdne v sobotu na preteky, ak by sa dalo, pozrel by som sa na obraz...Prosim napis na mail, ci je to mozne...Dik
uživatel
lafin
10.11.2007, 19:39.12

Mohu potvrdit, že

plazma (mám HD 107 cm) je dobrá a tím lepší, čím dostane kvalitnější signál. Např. dobrý obraz je z DVD (pokud je ovšem na něm film s dobrým obrazem, což není, bohužel u všech...). Docela dobrý je obraz ze satelitu Astra 3 - cs link - např. ČT 1, ČT 2, nebo NOVA, pokud vysílají širokoúhle (16:9) ve formátu "na plnou obrazovku", to jest bez černých pruhů. Např. "Hraběnky" na ČT1. Je to snad i rovnocenné obrazu z DVD. A to mluvím o propojení SCARTem.
Ostatní signály jsou o dost horší (DigiTV nejhorší). A vůbec nejhorší je vždy záznam z rekordéru DVD HDD. Tím záznamem se i dobrý signál (např."Hraběnky") o dost pohorší, někdy až k nekoukatelnosti.(jde o trojnásobný převod z digitálu na analog a zpět). U skleněn.CRT televizoru to není vidět, ale plazma je holt vybíravější.
Doufám, že z HDTV sat.příjmače to bude lepší, protože odpadne převod z digit. na analog.signál. Určitě bude lepší z HDTV kanálů-to je vidět v prodejnách a tím se řiďte. Kupte ten na kterém budou mít nejlepší obraz z HDTV (tedy z počítače, oni to tak mají, používají DVD disky vypálené na počítači z HDTV kanálů) pokud vím... Nejde o dnešní mizernou kvalitu UPC, či DigiTV, ale o budoucnost...ahoj.
uživatel
Děda Petr
10.11.2007, 21:50.07

Výhodnější je plazma, LCD do 66 cm a přes RGB, ale je to stejně omalovánka.
uživatel
CES
10.11.2007, 21:52.22

: CES

Si upadl na hlavičku že? z kopečku :8)
uživatel
poky1
10.11.2007, 22:03.12

poky1

Polož mi lépe otázku !!!
uživatel
CES
10.11.2007, 23:03.22

poky1

ořez je pouze na DIGI prijímačoch ale na vlastných v pohode bez ořezu - všimni si to
uživatel
jklajban
10.11.2007, 23:44.02

Nedá mi to,

abych neuvedl tohle : asi před měsícem jsem navštívil tři obchody s televizory a zcela mne okouzlil(očaril) jeden typ, co byl v provozu a byl na něm puštěný nějaký program s rychlými pohyby. Proč se o tom zmiňuji? Protože právě ty digi televizory "zatím" neuměly rychle přepočítat u obrazu rychlé změny v pohybu. Ani ten můj to neumí. Je ale pravda, že to neplatí vždy... Nu ale zpět k tomu, co jsem v tom obchodě viděl. Obraz byl super perfektní, neměl žádnou chybu a jenom jsem tiše záviděl... Byl to LCD televizor LG s uhlopříčkou 106, nebo 107 cm, již nevím. Číslo typu si též nepamatuji. Měl matný povrch obrazovky (neodráželo se v něm pozadí...)a byla velmi černá. Ten můj má ani ne šedivou, ale modrofialovošedivou. Hnus. Takže, pokud bych si já teď šel vybírat, neváhal bych. (Cena byla 39.000 Kč). Věřím, že existují i jiné vynikající televizory - obecně, čím dražší, tím lepší. Např. pro přepočítávání těch rychlých pohybů nebyly (a nebo jen drahé)čipy. Nyní je to již dostupnější a proto i ceny ze 100.000 klesly na těch 39 atd...
Teď jsem se díval na DigiTV na FILM+ na Vřískot 3.(21:9). Na klas.CRT televizoru docela dobrý obraz(až na to že půl orazovky zaberou černé pruhy), ale na plazmě HDTV 106 cm se na to nedalo dívat, obraz byl velmi neostrý, snad ještě horší, než v době začátku páskových videokazet mnohokrát kopírovaných. Prostě na.....a tak se jen potvrdilo, že jsem na DigiTV zanevřel oprávněně. Je to JEN pro CRT televizory. A až bude mít více lidí dig.televize, tak si DigiTV nikdo z nich nebude platit, pokud s tím něco neudělají, což asi časem budou muset...takže ?
uživatel
Děda Petr