Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.11.2007, 09:13.02

monoblok twin a Topfield 5010 - problém?

Nejdůležitější komponenty pro tento problém jsou přijímač Topfield 5010 MP (má dva tunery, ale to podle mě pro tento problém důležité) a Inverto monoblok twin. Po analýze problému jsem dospěl k závěru, že problém je v DISEqC. Buď v přijímači nebo LNB. Vše ostatní nastavení přijímače je korektní a správné.
uživatel
Piskor
12.11.2007, 09:16.26

monoblok twin + topfield 5010 - problém?

Chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám nový satelitní komplet pro Astry - 23.5 a 19.2. Anténa nasměrována profesionály - síla cca 77%, kvalita 99%, naladím všechny stanice z obou pozic. Problém je, že se mi nedaří, aby šli obě pozice dohromady (přesněji řečeno při jednom nastavení DISEqC v přijímači). Přijímač je Topfield 5010 MP (má dva tunery, ale to si myslím není důležité) a LNB - Inverto monoblok twin. Po analýze problému jsem dospěl k závěru, že problém je skutečně pouze v DISEqC - buď v přijímači nebo LNB. Změnu provádím v nastavení DISEqC 1.0, mám tam volby 1 z 4 až 4 ze 4, Mini A, Mini B. Správné pro twin LNB by mělo být nastavení 2 z 4, resp. spíše Mini A (to jsem vyčetl v manuálu). Pokud nastavím 2 z 4, jdou mi stanice pouze z pozice 23.5 ne z 19.2. Pokud nastavím Mini A tak pouze 19.2 a nikoli 23.5. Tzn. i pokud vše smažu do továrního nastavení a chci hledat stanice, najde mi to pouze 19 nebo 23, nikdy ne oboje. Stejně při dívání (pokud už mám v seznamu stanice z obou družic). Pro jistotu jsem zkusil všechny kombinace, prohodit oba kabely od antény, bez výsledku.
Nevíte v čem může být problém? Vadné LNB? Přijímač? Kompatibilita?
uživatel
Piskor
12.11.2007, 09:18.52

RE: monoblok twin a Topfield 5010 - problém?

nemaš ten primač dobře nalazeny na monoblok šilhani dej na astru 23.5 a mirně dolad
uživatel
hodaa
12.11.2007, 09:29.58

tak to mám radost. jestli ti dobře rozumím, tak teď to mám naopak (šilhá na 19.2). Myslel jsem si, že když LNB přidělávají a parabolu směřují montážnící firmy, která má stránkách radu, že to má šilhat na 23,5 tak to udělají tak. No nic, myslet znamená ... vědět. Není to spíš na reklamaci montáže? Moc se mi do toho nechce to ladit, umím to jen teoreticky a střeše je sníh.
uživatel
Piskor
12.11.2007, 09:33.28

pokud si to mněl na 19.2 jako na jeden konve. tak tam dem monoblok dej ho tak aby po leve srrane byl volnej a je to a pak v menu primače vše nalad hlavnš diseq A, B
uživatel
hodaa
12.11.2007, 11:04.46

No montážníci jsou možná zpitomělí z kombinace HB,A1,3A, hodaa má pravdu jen musíš stát za parabolou dívat se na ráhno. Na ráhnu v ose LNB - na 23,5 E a na levo volnný šílhá na 19,2 E. Mám tejný monoblock a OK.
uživatel
CES
12.11.2007, 13:11.10

Jednoznačně to reklamuj! Obávám se, že Ti tu někteří moc nerozuměli - tedy já Tě chápu tak, že máš na ráhnu 23,5 a vlevo (z pohledu za parabolou) šilháš monoblokem na 19,2, což je správně. Problém bude opravdu v nastavení. Jednou jsem si s tím samým u někoho hrál, bohužel už si nevzpomenu, co to bylo za přijímač. Měl dva nezávislé LNB a dva 2x2 DiSEqC přepínače. Dal jsem např. A1-na A a A3-na B. Šlo jen 19,2. Otočil jsem to. Šlo jen 23,5. Vadný přepínač být nemohl, protože v druhé místnosti na druhém přijímači bez problémů! Stejné nastavení! Stejný SW! Tak jsem různě měnil kabely jak blázen a po hodině jsem si všiml, že funguje vlastně jen ta družice, kterou jsem měl naposledy puštěnou před tím, než jsem dal uložit změny! Už jsem se z toho neviděl a připravoval se na to, že to poprvé vzdám... Nakonec jsem dal 1) tovární nastavení, 2) smazat obě družice!!!, 3) obě postupně nalézt a prohledat (na 23,5 to znamenalo zadat skoro všechny manuálně, protože tam byl ještě předvolený Kopernikus!) a teprve pak to šlo a jde to prý dodneška. Jen si momentálně nemůžu vybavit značku... No ale za to šílenství to nestojí, reklamuj!!!
uživatel
Roy73