| 12.11.2007, 21:05.51 | |
Openbox x 820-ci versus USALSJsem novým majitelem a nastavuji parabolu s motorem přes Usals. Veškeré nastavení polohy funguje, dám uložit ok. Ale po vytažení přijímače ze zásuvky se zeměpisná nastavení v parametrech vynulují. Po zapnutí se vše musí znovu nastavovat,s tím že motor se navíc přetáčí na tyto nulové hodnoty. Je to závada,či chování všech openboxů ? Mam tam verzi softwaru 5.09 Díky za rady. |
![]() miravopi |
| 12.11.2007, 21:09.19 | |
RE: Openbox x 820-ci versus USALSdoporučuji přečíst sekci ABC zde nahoře, ono mít více nulových bodů je podivné :))) |
![]() poky1 |
| 12.11.2007, 21:13.37 | |
RE: Openbox x 820-ci versus USALSJinak ale nechápu proč vytahuješ zásuvku z elektřiny, jestli se třeba chceš chránit před bleskem nebo co, tak existují přepěťové zásuvky atd. |
![]() poky1 |
| 12.11.2007, 21:23.05 | |
RE: Openbox x 820-ci versus USALSnulový bod mám ok. Pouze zeměpisná délka a šířka na základě těchto informací se mě motor přetočí,když ale přístroj vytáhnu ze sítě je na parametru délka i šířka 00,0 a já tam nastavoval E-12.4 a N-50.1 ,uložit. Jde mi o to jestli se tak chovají ostatní openboxy s firmwarem 5.09 a jinými. Jde o to že musíme čas od času odpojit přijímač ze sítě,nahrát nový soft a tak :(( |
![]() miravopi |
| 12.11.2007, 21:31.58 | |
mirasat a dempseyto je jejich parketa, pokud nespí, tak Ti poradí. R^ |
![]() poky1 |
| 12.11.2007, 21:46.00 | |
RE: Openbox x 820-ci versus USALSpri každom nahraní nového softu sa koordináty vymažú.To že sa Ti vymažú aj pri výpadku el.prúdu už ale normálne nie je.Ja som to zažil iba na jednom klone Openu/preflashnutom Opensate/ ale týpkovi to nevadí a pri výpadku ich zadá na novo. :-/ |
![]() dempsey |
| 12.11.2007, 21:46.42 | |
RE: Openbox x 820-ci versus USALSno to taky nechápu proč to vytahuješ .... mám taky 5.09 sice opena-810 ale toto chování nepozoruji R^ |
![]() Karlos1 |
| 12.11.2007, 22:21.01 | |
RE:USALSNejsem sice mirasat ani dempsey ale postupuj asi tímto způsobem.menu instalace hledá se služba Najeď na satelit který chceš uložit např ASTRA 19.2°E Pravou šipkou na DO,Dole na liště se ti objeví USALS,žlu tý gombík,objeví se ti tabulka nastavení motoru.Zadej východní délku(E) a severní šířku(N).předpoklad je že ostatní parametry máš nastaveny dobře. USALS si to přepočítá na ukazatelích se ti objeví hodnoty, tzv.krokováním docílíš jemné doladění satelitu na nejvyšší hodnoty dole na buferech.Při krokování se motor pohybuje po 0,1°a má trochu prodlevu signálu tak stím je potřeba počítat. Až dosáhneš nejvyšších hodnot ok na krokování a ok na satelitu. Červeným gombíkem polohu satelitu uložit. A můžeš skenovat satelit. Jo abych nezapomněl při přepnutí na tabulku USALS přejeď dolů na DISEqC A ZDE NASTAV USALS!! Port none. A bude se točit pokud nemáš nějaký táhlový. |
![]() zizi |
| 12.11.2007, 23:16.37 | |
RE: Openbox x 820-ci versus USALSDíky za rady,vyřešeno. Podělím se svámi o zkušenosti. Nastavení USALS si tento přijímač pamatuje až po nahrání setingu programů. tzn že když v přijímači nemám žádný nastavený konkrétní program,jen holý firmware, tak si USALS nastavené parametry pamatuje jen když je v zásuvce. Zajímavý ;) |
![]() miravopi |
| 13.11.2007, 09:36.29 | |
RE: Openbox x 820-ci versus USALSPo nastavení tvé polohy a uložení červ.tlačítkem je nutné vypnout do Standby.Pak můžeš vytahovat ze zásuvky jak chceš a údaje zůstanou uložené. |
![]() Sekyra |