| 18.11.2007, 14:23.20 | |
Problém s DVB-TMám TV se zabudovaným přijímačem DVB-T, konkrétně typ Samsung LE32S86BD.Půjčil jsem si od kamaráda anténu která se dodavá k Set-top-boxům a zvolil jsem automatické ladění.Nebyl však nalezen ani jeden kanál.Signál je zde dobrý, kolega který bydlí v paneláku vedle na tu samou anténu chytne všechny kanály a má sílu signálu 80% na STB. Kde by mohl být problém? Díky všem moc za rady... |
![]() peter8 |
| 18.11.2007, 14:28.27 | |
Problém bude nejspíšv té anténě. Třeba nemáš zapnuté napájení zesilovače. To je jedna z asi tisíce možných příčin. |
![]() Enik |
| 18.11.2007, 14:48.02 | |
RE: Problém s DVB-TV TV nemám žádnou volbu Napájení zesilovače ani nic podobného. Asi je napájení automatické. |
![]() peter8 |
| 18.11.2007, 15:08.45 | |
RE: Problém s DVB-TVetsina TV se zabudovanym DVBT tunerem nema napajeni pro ext. antenu. Budes ji muset vyzivovat externe. |
![]() blik |
| 18.11.2007, 15:11.15 | |
RE: Problém s DVB-TTakze potrebuju antenu ktera se zapojuje do zasuvky? Protoze ta od toho STB do zasuvky neni... |
![]() peter8 |
| 18.11.2007, 15:35.23 | |
RE: Problém s DVB-TAntena dodavana k STB? To je nejspis ten problem.Dipol krmeny zesilovacem.Funguje i naopak, jako slusna rusicka.Nejlepsi zesilovac je antena a toho se drz.Je to jednoduche pravidlo.A princip analog. a digital(ofdm). prijmiu se lisi.Zalezi na miste prijmu, vzdalenost od vysilace atp. Antenni technika neni jednoducha zalezitost a pricin muze byt spousta, jak pise Erik.Pujc si nejakou antenu, jakou, to zalezi od vzdalenosti k vysilaci a zkousej. Minimalne ti trochu napovi par clanku na digizone.cz o prijmu tv. Pri vetsi vzdalenosti predzesilovac(max.do 20dB), nap.vyhybka, zdroj, ale ani to nemusi fungovat.Dalsi varianta je pozvat si odbornika antenare, ktery vse zmeri a rekne ti co, kde a proc a ty se o nic nestaras. Opakuji znovu, ze antenni technika neni leckdy jednoducha zalezitost.Muj nazor je, ze pokojovou antenu si poridi jen naprosty, bridil, jouda a vlastne zakaznik hyper super giga marketu a lidlu. |
![]() meduzka |
| 18.11.2007, 15:41.54 | |
RE: Problém s DVB-TDíky za rady.Zkusím si od někoho půjčit lepší anténu.Snad to bude tím. |
![]() peter8 |
| 18.11.2007, 16:04.08 | |
RE:A dosud jsi používal jakou anténu ? Na ni to také nejede ? |
![]() Děda Petr |
| 18.11.2007, 16:07.57 | |
PS:Vím, že známý v Ostravě používá na příjem DVB-T tu samou anténu,(matraci bez zesilovače) jakou používal předtím na příjem analogové televize a vše je O.K. Ahoj. |
![]() Děda Petr |
| 18.11.2007, 16:26.38 | |
RE: Problém s DVB-TJinak mam kabelovou televizi. |
![]() peter8 |
| 18.11.2007, 17:04.00 | |
RE: Problém s DVB-TPřed časem jsme s kolegou mirasatem dělali pokus s DVB-T příjmačem Evolve.Pod vysílačem v Radimovicích u Tábora jsme zapojili UHF log/per. antenu, k ní zes.Teroz zisk 14dB/1,5dB.Uplně luxusně jsme naladili oba Muxy z Jauerlingu.Signál 90% kvalita 90%.Po vyřazení zesilovače šel signál pouze na 4%,ale kvalita zůstala na 80%.Prostě,jakmile chytneš alespon nějaký signál,tak už si s tím opravné obvody poradí.Je nutné mít především dobrý směr anteny,a venkovní anténa, je pro bezproblémový provoz DVB-T naprosto nezbytná!Zesilovač je dobrý převevším pro vytvoření signálové rezervy,podobně jako průměr paraboly u DVB-S. To je praxe... |
![]() Saxon |
| 18.11.2007, 17:18.13 | |
RE: Problém s DVB-TKrom toho tam chodí Linz 37 a 43 kanál.Tam už to ale zároveň chtělo anténu s větším ziskem , než má to LOG-PER Fragaro... |
![]() mirasat |
| 18.11.2007, 17:37.24 | |
RE: Problém s DVB-TZkusím z chaty dovézt parabolovou anténu (vypadá jako malý satelit :) ).Máte s ní někdo zkušenosti? |
![]() peter8 |
| 18.11.2007, 17:55.05 | |
RE: Problém s DVB-TMáš li na mysli takový umělohmotný kotouček o průměru asi tak 25 cm, tak to není nic moc, je to polská všesměrová anténa a pokud se nemýlím, tak má v sobě zesilovač, napájený po kabelu, takže ti to patrně taky nepůjde, alespoň ta moje ho měla, vyhodil jsem to pár dnů poté, co jsem to koupil. |
![]() Tondach |
| 18.11.2007, 17:58.46 | |
RE: Problém s DVB-TJe to asi přesně ten typ co říkáš. :( |
![]() peter8 |
| 18.11.2007, 18:24.45 | |
RE: Problém s DVB-TJe tu varianta - upravit nastavení společného anténího rozvodu.Jenomže to má řadu háčků.... Jinak platí, že na DVB-T jsou určeny antény známé s analogového příjmu. Pokud se jedná o variantu, že signál bude putovat po nedlouhém kabelu do jediného DVB-T přijímče, je šance použít jen pasivní UHF anténu. Tou může být jakákoliv pro UHF s potřebným ziskem pro danou situaci. |
![]() mirasat |
| 18.11.2007, 19:01.24 | |
RE: Problém s DVB-TMěl jsem stejný problém.. Po přechodu na DVB-T jsem použil stávající anténu která měle exter. napájení zesilovače.. Signál byl OK ale kvalita mizerná..Dlouho jsem bádal ale pak ně napadlo vypustit ten zesilovač úplně a zapojit to na čistou anténu..Nu a rozjelo se to jak blázen |
![]() Mipro |
| 18.11.2007, 19:23.21 | |
Nastavení pasivního či aktivního příjmu signálu......Pokud je aktivní pokojová anténa pro příjem signálu od kamaráda v pořádku,tak problém by mohl být v nastavení parametru příjmu signálu.U některých příjímačů DVB-T se automaticky nepřepíná pasivní a aktivní příjem.V nastavení Set-top-boxu či televizního příjímače s integrovaným tunerem DVB-T je tedy potom nutné zadat či přepnout, jestli je příjem signálu pomocí aktivní antény obsahující zesilovač,nebo příjem pomocí pasivní antény bez zesilovače. R^ |
![]() levaP |
| 19.11.2007, 02:36.45 | |
RE: Problém s DVB-Tskus zvaraciu elektrodu alebo kus drotu |
![]() gogo1 |