Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.11.2007, 14:23.20

Problém s DVB-T

Mám TV se zabudovaným přijímačem DVB-T, konkrétně typ Samsung LE32S86BD.Půjčil jsem si od kamaráda anténu která se dodavá k Set-top-boxům a zvolil jsem automatické ladění.Nebyl však nalezen ani jeden kanál.Signál je zde dobrý, kolega který bydlí v paneláku vedle na tu samou anténu chytne všechny kanály a má sílu signálu 80% na STB. Kde by mohl být problém? Díky všem moc za rady...
uživatel
peter8
18.11.2007, 14:28.27

Problém bude nejspíš

v té anténě. Třeba nemáš zapnuté napájení zesilovače. To je jedna z asi tisíce možných příčin.
uživatel
Enik
18.11.2007, 14:48.02

RE: Problém s DVB-T

V TV nemám žádnou volbu Napájení zesilovače ani nic podobného. Asi je napájení automatické.
uživatel
peter8
18.11.2007, 15:08.45

Vetsina TV se zabudovanym DVBT tunerem nema napajeni pro ext. antenu. Budes ji muset vyzivovat externe.
uživatel
blik
18.11.2007, 15:11.15

Takze potrebuju antenu ktera se zapojuje do zasuvky? Protoze ta od toho STB do zasuvky neni...
uživatel
peter8
18.11.2007, 15:35.23

Antena dodavana k STB? To je nejspis ten problem.Dipol krmeny zesilovacem.Funguje i naopak, jako slusna rusicka.Nejlepsi zesilovac je antena a toho se drz.Je to jednoduche pravidlo.A princip analog. a digital(ofdm). prijmiu se lisi.Zalezi na miste prijmu, vzdalenost od vysilace atp. Antenni technika neni jednoducha zalezitost a pricin muze byt spousta, jak pise Erik.Pujc si nejakou antenu, jakou, to zalezi od vzdalenosti k vysilaci a zkousej. Minimalne ti trochu napovi par clanku na digizone.cz o prijmu tv. Pri vetsi vzdalenosti predzesilovac(max.do 20dB), nap.vyhybka, zdroj, ale ani to nemusi fungovat.Dalsi varianta je pozvat si odbornika antenare, ktery vse zmeri a rekne ti co, kde a proc a ty se o nic nestaras. Opakuji znovu, ze antenni technika neni leckdy jednoducha zalezitost.Muj nazor je, ze pokojovou antenu si poridi jen naprosty, bridil, jouda a vlastne zakaznik hyper super giga marketu a lidlu.
uživatel
meduzka
18.11.2007, 15:41.54

Díky za rady.Zkusím si od někoho půjčit lepší anténu.Snad to bude tím.
uživatel
peter8
18.11.2007, 16:04.08

RE:

A dosud jsi používal jakou anténu ? Na ni to také nejede ?
uživatel
Děda Petr
18.11.2007, 16:07.57

PS:

Vím, že známý v Ostravě používá na příjem DVB-T tu samou anténu,(matraci bez zesilovače) jakou používal předtím na příjem analogové televize a vše je O.K. Ahoj.
uživatel
Děda Petr
18.11.2007, 16:26.38

Jinak mam kabelovou televizi.
uživatel
peter8
18.11.2007, 17:04.00

Před časem jsme s kolegou mirasatem dělali pokus s DVB-T příjmačem Evolve.Pod vysílačem v Radimovicích u Tábora jsme zapojili UHF log/per. antenu, k ní zes.Teroz zisk 14dB/1,5dB.
Uplně luxusně jsme naladili oba Muxy z Jauerlingu.Signál 90% kvalita 90%.Po vyřazení zesilovače šel signál pouze na 4%,ale kvalita zůstala na 80%.Prostě,jakmile chytneš alespon nějaký signál,tak už si s tím opravné obvody poradí.Je nutné mít především dobrý směr anteny,a venkovní anténa, je pro bezproblémový provoz DVB-T naprosto nezbytná!Zesilovač je dobrý převevším pro vytvoření signálové rezervy,podobně jako průměr paraboly u DVB-S.
To je praxe...
uživatel
Saxon
18.11.2007, 17:18.13

Krom toho tam chodí Linz 37 a 43 kanál.
Tam už to ale zároveň chtělo anténu s větším ziskem , než má to LOG-PER Fragaro...
uživatel
mirasat
18.11.2007, 17:37.24

Zkusím z chaty dovézt parabolovou anténu (vypadá jako malý satelit :) ).Máte s ní někdo zkušenosti?
uživatel
peter8
18.11.2007, 17:55.05

Máš li na mysli takový umělohmotný kotouček o průměru asi tak 25 cm, tak to není nic moc, je to polská všesměrová anténa a pokud se nemýlím, tak má v sobě zesilovač, napájený po kabelu, takže ti to patrně taky nepůjde, alespoň ta moje ho měla, vyhodil jsem to pár dnů poté, co jsem to koupil.
uživatel
Tondach
18.11.2007, 17:58.46

Je to asi přesně ten typ co říkáš. :(
uživatel
peter8
18.11.2007, 18:24.45

Je tu varianta - upravit nastavení společného anténího rozvodu.
Jenomže to má řadu háčků....
Jinak platí, že na DVB-T jsou určeny antény známé s analogového příjmu. Pokud se jedná o variantu, že signál bude putovat po nedlouhém kabelu do jediného DVB-T přijímče, je šance použít jen pasivní UHF anténu.
Tou může být jakákoliv pro UHF s potřebným ziskem pro danou situaci.
uživatel
mirasat
18.11.2007, 19:01.24

Měl jsem stejný problém.. Po přechodu na DVB-T jsem použil stávající anténu která měle exter. napájení zesilovače.. Signál byl OK ale kvalita mizerná..Dlouho jsem bádal ale pak ně napadlo vypustit ten zesilovač úplně a zapojit to na čistou anténu..Nu a rozjelo se to jak blázen
uživatel
Mipro
18.11.2007, 19:23.21

Nastavení pasivního či aktivního příjmu signálu...

...Pokud je aktivní pokojová anténa pro příjem signálu od kamaráda v pořádku,tak problém by mohl být v nastavení parametru příjmu signálu.U některých příjímačů DVB-T se automaticky nepřepíná pasivní a aktivní příjem.V nastavení Set-top-boxu či televizního příjímače s integrovaným tunerem DVB-T je tedy potom nutné zadat či přepnout, jestli je příjem signálu pomocí aktivní antény obsahující zesilovač,nebo příjem pomocí pasivní antény bez zesilovače. R^
uživatel
levaP
19.11.2007, 02:36.45

skus zvaraciu elektrodu alebo kus drotu
uživatel
gogo1