| 04.12.2007, 07:55.12 | |
topfield TF5010 PVR MasterpieceProsím můžete mi poradit při multikanálovém nastavení nejde PIP ani nahrávat na rozdílných polarizacích při kódovaném vysílání "cslink" (PIP- obraz se sice dekóduje ale seká)sestava obsahuje samodřejmě twiny,v menu: tuner2 -odděleně, použit CAM modul "obyčejný" CryptoWorks SCM rev 2.0,gital karta ,firmware přístroje TF-NNPC 5.13.35 děkuji za každou rozumnou radu. |
![]() llx1 |
| 04.12.2007, 08:51.31 | |
Re: topfield TF5010 PVR MasterpieceMám ho asi měsíc. Nevím čím to je, ale PIP se mi taky seká. Někdy ano, někdy ne. Ale po pravdě mi to moc nevadí, protože to prakticky nepoužívám. S modulem to asi nesouvisí, spíš to je bohužel vlastnost Topfielda, ale na fórech jsem na to zatím nenarazil.Bohužel moc nechápu podstatu problému s nahráváním. Jako, že nejde např. zároveň nahrávat CT1 a NOVA? Máte stanice v obou tunerech? Nahráváte ze dvou tunerů? Z jednoho tuneru nahrávat zároveň dva pořady nejde, jenom velmi omezeně. Sorry za blbé otázky, ale chtěl bych se dobrat podstaty problému. Podle mě modulem to nebude. Modul je třeba pro dekódování, tzn. pokud bude jeden nahrávat dekódovaný, druhý nahraje zakódovaný nezávisle na modulu, žádný problém. Firmware by měl být nejnovější, i tak je je prakticky rok starý. Mám jeden potřeh s HDD. Nejdřív jsem zkusil 120giga Maxtor a Seagate (šuplíkové zásoby), zklamala mě hlučnost. Koupil jsem 2,5" disk WD. Prakticky neslyšný, jsem nadšený. Měl jsem obavy z rychlosti (5400 otáček oproti 7200), ale zvládne v pohodě dva kanály naráz. |
![]() Piskor |
| 04.12.2007, 09:18.21 | |
RE: topfield TF5010 PVR MasterpieceDěkuji za odpověď to nahrávání jsem už vyřešil ,k tomu PIP jsem někde slyšel že to mohou dělat právě ty CAM moduly prý korektně chodí ALPHA CRYPT 2.3 ale já ho zatím nemám.Jinak HDD Seagate 320 GB. Celý komplet mám jen pár dní takže jsem ve stádiu seznamování. |
![]() llx1 |
| 04.12.2007, 09:37.01 | |
Pro Piskoře a llx1Dobrý denpotřeboval bych si s Váma vyměnit zkušenosti. Mám taky TF5010MP asi týden. Budu ho instalovat a myslím si že nerozumím všem věcem. Pokud by jste měli zájem poradit, budu rád. fuko@post.cz, ICQ414 031 088 |
![]() fuko |
| 04.12.2007, 10:19.23 | |
Pro fukaklidně poradím pokud budu vědět. Osobně jsem měl trochu problém ze začátku pochopit jak nastavit diseqc, mám dvojitý monoblok s dvěma výstupy samozřejmě. Navíc jsem se s tím zlobil týden navíc zbytečně, protože jsem měl monoblok vadný, ale to je mimo mísu. Celkem jsem se ho už naučil používat a Topfield je super, až na to zasekávání obrazu u PIP. Dělá ti to taky? Jinou chybu jsem zatím nenašel. ICQ52558381, jan.jaros@email.cz |
![]() Piskor |
| 04.12.2007, 11:49.16 | |
RE: topfield TF5010 PVR MasterpieceTen PIP při použití CAM Irdeto (fialový nápis) 910031 R.1.0na stejné polarizaci OK.Bádám dál. |
![]() llx1 |
| 04.12.2007, 12:39.12 | |
RE: topfield TF5010 PVR MasterpieceJá mám CRW modul od Technisat. Vždycky to neškube. Někdy když dám PIP, tak se obraz v okénku vůbec nerozjede, až za chilku. Někdy hned ok, ale za chvilku se sekne. Občas se se seká vícekrát, jindy jede normálně. Celkem jsem nevysledoval souvislost. Často taky, když aktivuju PIP, tak se hlavní obraz na chvilku rozkostičkuje. Teď se přiznám, že nevím jestli mi to dělá i na volný kanálech. Na ty by modul neměl mít žádný vliv. |
![]() Piskor |
| 04.12.2007, 12:53.15 | |
RE: topfield TF5010 PVR MasterpieceU toho irdeta to občas na začátku škubne ale pak je to ok.Jediný co jsem doposud nepochopil je PIP na odlišných polarizacích (kódovaných)" V-H" př.CT1-Nova tma,u free je to vše OK zřejmě to má vliv na sdílení karty pro tunery??? |
![]() llx1 |
| 04.12.2007, 14:04.30 | |
RE: topfield TF5010 PVR Masterpiecevečer zkusím zalaborovat a zítra napíšu, jak to funguje mě. Moc jsem se v tom nerýpal. Jak říkám není to pro mě fatální věc, ale je pravda, že trochu mě to vrtá v hlavě proč to nejde jak má. |
![]() Piskor |
| 04.12.2007, 18:22.01 | |
trhaný PIPTak jsem to zkoušel a trhá a seká se to skutečně pouze u kódovaných. Jak jsem psal moc jsem to zatím nezkoušel, protože to moc nepoužívám. Zakopaný pes bude fakt v modulu. No nic Technisat zatím měnit nebudu. |
![]() Piskor |